Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Svenska nu & Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto ylpeänä esittelevät: Äventyret Nordjobb

Jaa

Hanasaaren Svenska nu -verkosto tarjoaa entisten nordjobbareiden virtuaalisia vierailuja suomenkielisille kouluille. Ohjelman nimi on Äventyret Nordjobb ja se on kehitetty yhteistyössä Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton kanssa. Keväällä 2022 tarjottaneen myös fyysisiä vierailuja kouluille.

"Perusteellisen rekrytointiprosessin jälkeen valitsimme neljä suomenkielistä nordjobbaria mukaan hankkeeseen ja valmistelimme konseptin, joka sopii ruotsinopetukseen. Oppitunnin aikana oppilaat saavat kuulla yhden näistä nuorista kertovan Nordjobb-seikkailustaan ruotsiksi. Oppilaat tarvitsevat esikuvia, jotka voivat kertoa konkreettisesti, mitä hyötyä ruotsin kielen taidosta voi olla", Svenska nu -verkoston projektipäällikkö Mikael Hiltunen toteaa.

"Äventyret Nordjobb on tervetullut panostus Nordjobbin tunnetuksi tekemiseksi suomenkielisten oppilaiden keskuudessa toisella asteella. Kokonaisuuteen kuuluu, että oppilaat saavat itse harjoitella Nordjobb -hakemuksen tekemistä ja toivomme että tämän myötä saamme paljon uusia hienoja hakemuksia", Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton pääsihteeri Lena Höglund toteaa.

Linkki ohjelmaan: https://svenskanu.fi/program/aventyret-nordjobb/

Kouluissa vierailevien nordjobbarien esittely

Emma Kalliomäki on 22 vuotta ja hän on kotoisin Turusta. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Tukholmassa. Hän on työskennellyt nordjobbarina Tukholmassa kolmena peräkkäisenä kesänä (2017-2019) ja tuolloin hän työskenteli ikäihmisten kotihoidossa.

Pihla Koskelo on 22-vuotias hotellivirkailija Oulusta, joka opiskelee yliopiston lääketieteelliseen pääsykokeeseen. Hän on viettänyt kolme kesäsesonkia nordjobbarina hotellissa Norjan Geirangerisssa.

Henriikka Mankonen on 22 vuotias nainen Kaarinasta. Hän opiskelee lääketiedettä Turun Yliopistossa. Kesällä 2019 hän työskenteli hoiva-avustajana kotipalvelussa Ruotsin Danderydissä.

Siiri Seppä on 24-vuotias helsinkiläinen, joka muutti Norjaan opiskelemaan eläinlääketiedettä vuonna 2018. Hän asuu Åsin idyllisessä opiskelijakaupungissa Oslon lähistöllä. Hän aloitti seikkailunsa Pohjolassa nordjobbarina kalatehtaalla Grönlannissa vuonna 2016.

Lisätietoja:

Mikael Hiltunen, projektipäällikkö                                  Lena Höglund, pääsihteeri

Svenska nu -verkosto                                                    Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto

+358(0)40 620 6006                                                      +358(0)44 733 5781

mikael.hiltunen@hanaholmen.fi                                     lena.hoglund@pohjola-norden.fi

Svenska nu -verkosto motivoi ja inspiroi suomenkielisiä nuoria puhumaan ruotsia. Verkosto tarjoaa eläviä kohtaamisia naapurimaamme Ruotsin ja ruotsin kielen kanssa kouluympäristössä. Nostamme esille kulttuurielämysten merkityksen kielen oppimiselle ja pedagogiikalle. Svenska nu toimii kaksikielisen Suomen puolesta ja ottaa kantaa ruotsin kielen opetukseen liittyviin kysymyksiin. Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus koordinoi Svenska nu -verkostoa.

Nordjobb välittää sesonkityötä, asunnon sekä kulttuuri ja vapaa-ajanohjelmaa 18-30 vuotiaille nuorille. Nordjobb haluaa lisätä liikkuvuutta pohjoismaisilla työmarkkinoilla ja parantaa nuorten osaamista kielistä ja kulttuureista Pohjolassa. Nordjobb on vuodesta 1985 mahdollistanut 27 000 nuorelle mahdollisuuden saada kokemuksia toisesta pohjoismaasta. Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto koordinoi Nordjobbia Suomessa.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme