Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Svenska nu tarjoaa virikkeitä kuntavaaliehdokkaille

Jaa

Svenska nu -verkosto on tuottanut materiaalin, joka on tarkoitettu kuntavaaliehdokkaille. Liitteenä oleva materiaali tarjoaa virikkeitä ehdokkaille heidän mahdollista tulevaa luottamustehtäväänsä varten.

Gunvor Kronman
Gunvor Kronman

Svenska nu -verkoston ohjausryhmän puheenjohtaja ja Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman painottaa, että kunnallisilla luottamushenkilöillä on paljon vaikutusvaltaa, kun tehdään päätöksiä peruskoulun tuntiresursseista.

”Hyvät ruotsin kielen taidot ovat meriitti työmarkkinoilla, ja haluamme kannustaa kuntia tarjoamaan oppilailleen mahdollisuuden opiskella ruotsia pitkänä A-kielenä”, Kronman sanoo.

Svenska nu huomauttaa, että kunnat voivat profiloitua nostamalla esille kaksikielisyyden.

”Olen vaikuttunut esimerkiksi Lahden kaupungin luomasta ruotsinkielisestä koulupolusta ja Oulun kaupungin toteuttamasta kieliyhteistyötä Perämerenkaaren yli. Suomenkielisillä kunnilla on paljon voitettavaa siinä, että ne tekevät ruotsin kieltä näkyväksi”, Kronman toteaa.

Svenska nu peräänkuuluttaa myös tavoitteellisempaa yhteistyötä ruotsalaisten kuntien kanssa. 

”Kuntayhteistyöllä Ruotsin kanssa on pitkät perinteet, mutta tätä potentiaalia ei hyödynnetä tarpeeksi. Korona-aika on alleviivannut tarvetta lisätä kahdenvälistä dialogia ja yhteistyötä myös kuntien välillä. Yhteistyö ruotsalaisen kunnan kanssa ansaitsee tulla nostetuksi esille kunnan strategiassa, jotta toiminnalle rakentuu järjestelmälliset puitteet”, Kronman päättää.

Lisätietoja:

Gunvor Kronman, toimitusjohtaja

puh. 040 745 1738

gunvor.kronman(at)hanaholmen.fi

Svenska nu -verkosto motivoi ja inspiroi suomenkielisiä nuoria puhumaan ruotsia. Verkosto tarjoaa eläviä kohtaamisia naapurimaamme Ruotsin ja ruotsin kielen kanssa kouluympäristössä. Nostamme esille kulttuurielämysten merkityksen kielen oppimiselle ja pedagogiikalle. Svenska nu toimii kaksikielisen Suomen puolesta ja ottaa kantaa ruotsin kielen opetukseen liittyviin kysymyksiin.

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus koordinoi Svenska nu -verkostoa

www.svenskanu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Gunvor Kronman
Gunvor Kronman
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme