Espoon kaupunki - Esbo stad

Svenskspråkiga Esboskolornas servicenät behandlas i vår

Jaa

De svenskspråkiga skolornas servicenät har behandlats i flera etapper sedan 2016. Ärendet kommer under våren till ny behandling och tidtabellen för den fortsatta processen är nu klar. Vårdnadshavare, skolornas direktioner och andra intresserade Esbobor ges möjligheter att ge synpunkter och åsikter om förslaget.

Invånarkväll 12.3 och elektronisk enkät

Måndagen den 12 mars ordnas en invånarkväll om beslutsförslaget till svenskspråkiga skolornas servicenät. Invånarkvällen ordnas i Mattlidens skolas matsal klockan 18–20.

Arbetet med att förbereda beslutsförslaget är på slutrakan. För att allmänheten ska hinna ta del av beslutsförslaget kommer det att publiceras i god tid innan invånarkvällen. Vi informerar ännu separat om när beslutsförslaget är färdigt.

Utöver invånarkvällen kommer Svenska bildningstjänster också att samla in synpunkter och feedback med hjälp av en elektronisk enkät, som öppnar i samband med att beslutsförslaget publiceras. Också skolornas direktioner kommer att ha möjlighet att ge utlåtanden om beslutsförslaget.

Nämnden Svenska rum behandlar förslaget under aprilmötet

Förslaget behandlas av nämnden under mötet den 19.4.2018. Föredragningslistan för mötet publiceras en vecka innan.

Här kan du bekanta dig med hur processen gått hittills.

En liknande process för de finskspråkiga skolorna, Suomenkielisen opetuksen tilankäyttösuunnitelma 2018–2027, började i januari 2018 och kommer att behandlas av Finska utbildnings- och dagvårdsnämnden under vårvintern och våren 2018.

Ytterligare information

Bildningssektorns direktör Aulis Pitkälä, tfn 043 827 1105
Direktör för Svenska bildningstjänter Barbro Högström, tfn 050 351 1497
Förvaltningschef Mia Westerlund, tfn 043 826 8869

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esbo blir medlem i FCAI: forskare ska utveckla artificiell intelligens för stadens tjänster23.5.2018 15:39Tiedote

Esbo stad har blivit medlem i Centret för artificiell intelligens, FCAI (Finnish Center for Artificial Intelligence). FCAI är ett forskningscenter som grundats av Aalto-universitetet och Helsingfors universitet och som för samman Finlands bästa forskare i artificiell intelligens. FCAI har som mål att de mest utvecklade metoderna inom artificiell intelligens ska kunna tas i bruk i företag, offentliga organisationer och samhället.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme