Espoon kaupunki - Esbo stad

Syftet med karantän i hemmet är att stävja spridning av coronaviruset

Dela

Ungefär 560 personer inom småbarnspedagogiken och skolorna var i hemkarantän i Esbo vecka 48 (23–29.11). Under denna tid bekräftades ungefär 20 smittfall. Således är mindre än 1 procent av personerna inom småbarnspedagogiken och skolorna i hemkarantän.

Syftet med karantän i hemmet är att stävja spridning av coronaviruset. Karantänen har haft effekt. Trots exponering för coronaviruset har det inte spridits i de berörda enheterna. Verksamheten kan fortsätta med iakttagande av god hygien och rekommendationerna.

– Även efter exponering förblir största delen av barnen friska under karantäntiden. Jag önskar att invånarna nu är måna om att följa myndigheternas rekommendationer så att barnen kan gå till småbarnspedagogiken och grundskolan som hittills och vi inte behöver stänga samhället lika mycket som på våren, säger bildningsdirektör Harri Rinta-aho.

– Jag tackar social- och hälsovården, skolorna och småbarnspedagogiken för ett gott arbete med att spåra exponering. Jag tackar också vårdnadshavarna och barnen för gott samarbete, fortsätter Rinta-aho.

Det är inte ofta som smittan spridits vidare med tanke på det totala antalet smittfall och exponeringssituationer. Under de två senaste veckorna har fyra procent av smittfallen i Esbo bekräftats inom småbarnspedagogiken, skolorna, gymnasierna och Omnia (uppgiften från 2.12). Med karantän i rätt tid har man i stor utsträckning kunnat förhindra att coronaviruset sprids.

Efter största delen av exponeringssituationerna har inga fortsatta smittfall bekräftats. Familjemedlemmar till personer med bekräftad smitta är också i karantän och de instrueras att boka coronatest vid minsta symtom.

Kontakter

Upplysningar:

Esbo stads bildningsdirektör

Harri Rinta-aho

tfn 050 428 9440

harri.rinta-aho@esbo.fi

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

KAMU besökarantal steg till 85 000 besökare under undantagsåret 202014.1.2021 09:56:20 EETTiedote

Det nya årtiondet började fint vad gäller besökarantalet på KAMU Esbo stadsmuseum, då 12 694 besökare bekantade sig med våra utställningar i januari 2020. Under hela året 2020 besöktes KAMUs museer totalt av 84 760 besökare, vilket är ca 18 000 mindre än år 2019. Besökarantalet på Glims gårdsmuseum och Pentala skärgårdsmuseum steg en aning jämfört med besökarantalet år 2019. Det minskade besökarantalet under året orsakades av att KAMUs museer var stängda under ca 4 månaders tid på grund av koronavirusepidemin, först på våren och sedan i slutet av året.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum