Syksyn haun tulokset valmistuivat: Onnittelut kaikille valituille!
Syksyn yhteishaku korkeakouluihin päättyi keskiviikkona 16.9.2020. Jyväskylän yliopistoon pyrki tänä syksynä 826 hakijaa. Hakijoiden tulokset (hyväksytty, hylätty, varasijalla) ovat nyt valmistuneet ja näkyvissä Opintopolku.fi –palvelussa. Kaikkiaan opiskelijoita hyväksyttiin syksyn haussa 201.

Eniten hakemuksia tuli tietojärjestelmätieteen kandidaatti- ja maisteriohjelmaan, 397 hakemusta. Toiseksi eniten hakijoita keräsi tietotekniikan kandidaatti- ja maisteriohjelma, 259 hakemusta. Kolmanneksi suosituin hakukohde oli Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen luokanopettajan aikuiskoulutuksen kandidaatti- ja maisteriohjelma, johon pyrkii 162 hakijaa. Maisteriohjelmista eniten hakijoita houkutteli Chydeniuksen tietotekniikan maisteriohjelma, johon tuli 48 hakemusta.
Tietojärjestelmätieteen kandi- ja maisteriohjelmaan hyväksyttiin 80 opiskelijaa, tietotekniikan kandi- ja maisteriohjelmaan 30 opiskelijaa sekä tietotekniikan maisteriohjelmaan (Jyväskylän kampus) 12 opiskelijaa. Kokkolan Chydeniukseen hyväksyttiin 45 opiskelijaa luokanopettajan aikuiskoulutukseen sekä 12 opiskelijaa tietotekniikan maisteriohjelmaan.
Hakijoiden määrä nousi viime syksyn hausta, jolloin luku oli 541. Nousun selittää uutena syyshakukohteena ollut tietojärjestelmätiede.
Suuri osa Jyväskylän yliopiston syksyn yhteishaun hakukohteista oli ns. avoimen väylän hakukohteita eli niihin hakeakseen hakijalla tuli olla suoritettuna tietyt opinnot avoimen yliopiston kautta. Lisäksi haettavana oli kaksivuotisia maisteriohjelmia.
Syksyn yhteishaussa hyväksytyn tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 4.12.2020. Opinnot alkavat tammikuussa 2021.
Lisätietoja
Palvelupäällikkö Heta Koski, puh. 040 670 1730, heta.h.koski@jyu.fi
Yhteyshenkilöt
Liisa Harjulaviestintäpäällikkö
Puh:040 805 4403viestinta@jyu.fiKuvat

Tietoja julkaisijasta
Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Yliopiston tutkimusprofiili vahvistuu – JYU menestyi profilointirahoitushaussa14.1.2021 11:36:59 EET | Tiedote
Suomen Akatemia on myöntänyt Jyväskylän yliopistolle 5,68 miljoonaa euroa vuosille 2021-2026 keskeisten tutkimusalojen kehittämiseen.
Kutsu tiedotusvälineille: Nuorten taloutta ja tulevaisuutta käsittelevä webinaari 15.1. alkaen klo 1014.1.2021 11:18:43 EET | Tiedote
Monitieteinen tutkimushanke DigiConsumers etsii ratkaisuja nuorten talousosaamisen, kulutustaitojen ja toimeentulon parantamiseen. Hanke haluaa kuntavaalikeväänä nostaa nuorten talouden ja tulevaisuuden haasteet poliittiseen keskusteluun. Paneelissa kuuden suurimman puolueen edustajat.
Hyvä kasvatus on myötätuntoista rinnalla matkaamista14.1.2021 09:03:18 EET | Tiedote
FM Sini Baskin väitöskirjatutkimus hahmottaa suomalaista kasvatustodellisuutta espanjalaisen ajattelijan Miguel de Unamunon (1864–1936) runollisen filosofian kautta. Unamunon kasvatusnäkemyksen valossa elävää, tuntevaa, kasvavaa ihmistä tulee kasvattaa myötätuntoisesti kohdaten ja hänen aitoa hyväänsä haluten.
Ideologinen onttous auttaa kapitalismin voittoihin14.1.2021 08:30:00 EET | Tiedote
Suomalaistutkijat löysivät yllättävän yhteyden organisaatio-oppimisen ja poliittisten taustaideologioiden väliltä
Väitös 29.1.2021: Kaverisuhteet ja sosiaalinen asema koulussa määrittävät nuorten liikkumista (Rajala)14.1.2021 08:00:00 EET | Tiedote
Nuorten kokemus omasta sosiaalisesta asemastaan koulussa on yhteydessä nuorten liikkumiseen sekä koulussa että vapaa-ajalla. Sosiaalisen hierarkian tikapuilla itsensä korkealle sijoittavat yläkoululaiset liikkuivat enemmän ja reippaammin vapaa-ajallaan verrattuna nuoriin, joiden kokemus omasta sosiaalisesta asemastaan oli matala. Koulupäivän aikana sosiaalisen asemansa matalaksi kokevat nuoret liikkuivat välituntisin vähemmän ja olivat koulupäivän aikana enemmän paikallaan.
Jyväskylän yliopisto käynnisti pääomakeräyksen, jossa kärkenä on uusi tekniikan koulutusala13.1.2021 10:00:00 EET | Tiedote
Jyväskylän yliopisto kutsuu kumppaneitaan vastaamaan digitalisoituvan yhteiskunnan osaamistarpeisiin ja investoimaan tekniikan koulutusalalle. Valtion vastinrahakampanjan ansiosta on avautunut ainutlaatuinen tilaisuus tehdä yliopistoille sijoitus, joka moninkertaistuu myöntöhetkellä, ja johon sisältyy merkittävä verovähennysoikeus.
Ikääntyvien fyysistä aktiivisuutta onnistuttiin tukemaan korona-aikana digitaalisen hyvinvointisovelluksen avulla13.1.2021 08:30:00 EET | Tiedote
Ikääntyvien fyysistä aktiivisuutta tukeva DigitalWells-ohjelma sekä siihen liittyvä mobiilisovellus auttoivat ohjelman osallistujia ylläpitämään ja jopa lisäämään omaa fyysistä aktiivisuuttaan kevään 2020 koronarajoituksista ja poikkeusoloista huolimatta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme