Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Syksyn yhteishaku alkaa, VAMKin opetuksessa nyt entistä enemmän käytännön työelämäkokemusta

Jaa

Hoitotyössä ja sosiaalialalla aloittaa kuusi uutta opettajaa, joiden tuore näkemys nykypäivän työelämästä hyödyttää opiskelijoita.

Syksyn yhteishaussa 2.9.–16.9. Vaasan ammattikorkeakoulussa on haettavana sosionomin ja sairaanhoitajan tutkintoihin tähtäävät koulutukset.

Sairaanhoitajan AMK-koulutus on päiväkoulutus, ja sosionomin AMK-tutkintoon johtava koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena.

Hoitotyön ja sosiaalialan koulutukset ovat perinteisesti olleet suosittuja, ja Vaasassa opiskelijoilla on nyt tilaisuus saada entistä parempaa opetusta uusien rekrytointien ansiosta.

– Saamme uudesta opetushenkilökunnasta todella paljon tuoretta ja monipuolista kokemusta työelämästä. He ovat olleet käytännön töissä muun muassa teho-osastolla, varhaiskasvatuksessa ja sosiaalityössä, sanoo VAMKin sosiaali- ja terveysalan johtaja Elina Martin.

Syksyn aikana aloittaa yhteensä kuusi uutta lehtoria tai yliopettajaa, kolme hoitotyössä ja kolme sosiaalialalla. Mukana on myös laajaa kokemusta tutkimuksesta sekä ulkomailla työskentelystä.

Sairaanhoitajan koulutuksen aloituspaikkoja on 35, joista todistusvalinnalla otetaan 60 prosenttia ja valintakokeen perusteella 40 prosenttia.

Sosionomin monimuotokoulutuksen aloituspaikkoja on 20, joista todistuksen perusteella valitaan 60 prosenttia.

Sopivankokoinen Vaasa

VAMK sijaitsee Vaasan Palosaarella, ja samalla kampuksella on muun muassa Vaasan yliopiston ja Novian tilat. Korkeakoulujen JOO-sopimuksen ansiosta opiskelijat voivat liittää opintoihinsa kursseja myös toisista korkeakouluista.

– Hoito- ja sosiaalialalla on tilaisuus suorittaa halutessaan esimerkiksi ruotsinkielisen ammattikorkeakoulu Novian kursseja, koska toimimme samassa kiinteistössä, Martin havainnollistaa.

Martin muistuttaa, että yhteistyö on vapaaehtoista, ja Vaasassa pärjää täysin suomenkielisenä.

Kuuden korkeakouluyksikön kaupungissa opiskelijaelämä on vilkasta, mutta välimatkat pieniä. Palosaaren kampukselta on ydinkeskustaan alle kaksi kilometriä, ja vuokrataso matalampi kuin isoissa kaupungeissa.

Syksyn yhteishaun hakemuksen voi jättää verkossa osoitteessa opintopolku.fi.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme