Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Syksyn yhteishaku on päättynyt – Diak kiittää hakijoita

Jaa

Syksyn korkeakoulujen yhteishaku päättyi 14.9.2022. Diakin Oulun-kampuksella oli tarjolla 85 aloituspaikka sosiaali- ja terveysalan AMK-koulutuksissa.

Yhteishaussa Oulun-kampukselle haki yhteensä 501 hakijaa, joista 122 haki ensisijaisesti Diakiin. Kaikkien Diakin kolmen haussa mukana olleen kampuksen hakijamäärät olivat yhteensä 2605hakijaa ja 892 ensisijaista hakijaa.  

Oulun-kampuksen vetovoimaisimmaksi koulutukseksi nousi sosionomi (AMK) -koulutus. Myös kirkollisen pätevyyden antavat sosionomi (AMK), diakoniatyö - sekä sairaanhoitaja (AMK), diakoninen hoitotyö -koulutukset kiinnostivat hakijoita.  

– Olemme tyytyväisiä siihen, että sote-alan koulutuksemme säilyivät vetovoimaisina. Yhteiskunnallinen tilanne sote-alan osalta on haastava. Suomessa on jatkuva tarve uusille auttamisen ammattilaisille, sanoo Diakin toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen. 

Opiskelijavalinnat 

Syksyn yhteishaku jatkuu opiskelijavalinnoilla. 

Yhteishaussa mukana olleiden koulutusten opiskelijavalinnoissa käytetään ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta. Kokeet järjestetään ammattikorkeakoulujen kampuksilla 31.10.–3.11.2022. Tutustu AMK-valintakoe-sivuun, mikäli valitsit tekeväsi kokeen Diakissa. Poikkeuksena tästä Diakin oman valintakokeen tekevät lähihoitajataustaisten haussa sairaanhoitaja (AMK) -koulutukseen hakeneet. 

Tämän lisäksi 40 % koulutusten uusista opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla. 

Lue lisää valintakokeista Diakin sivuilla. 

Valinnan tulokset 

Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 20.10.2022. Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 25.11.2022. Kerromme nettisivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise netissä. 

Hakija näkee lopullisen tilanteensa Opintopolku-palvelusta. Kaikki hakijat saavat tiedon opiskelijavalintojen tuloksesta myös sähköpostitse. 

Hakijalle tarjotaan yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa eli ylimmäksi sijoitettua hakukohdetta, johon valinnan tulos riittää. 

Hyväksytyksi tulleiden opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 2.12.2022 klo 15 mennessä. 

Lisätiedot 

Diakin hakijapalvelut tavoittaa joko puhelimitse: 0400 725 384 (ma-to 10–11 ja 12–14) tai sähköpostitse: hakijapalvelut@diak.fi. 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme