Synsam Group Finland

Synsam tuo vastuullisen silmälasimuodin Kokkolaan

Jaa

Kokkolaan kauppakeskus Chydeniaan avataan perjantaina 7.10. uusi täyden palvelun optikkoliike, josta löytyy uusien silmälasikehyksien lisäksi Keski-Pohjanmaan laajin valikoima kierrätysmateriaalista valmistettuja silmälasikehyksiä ja aurinkolaseja. Myymälästä on myös mahdollista vuokrata silmälasit kuukausimaksulla.

Synsam tuo Kokkolaan aivan uudenlaisen silmälasimuodin. Liikkeessä on tarjolla lähes 2 500 kehyksen, aurinkolasien ja urheilulasien valikoima, piilolinssit oheistuotteineen sekä näöntarkastuspalvelut. Silmälääkäripalvelut Synsam tarjoaa yhdessä Mehiläisen kanssa.

Uusi liike sijaitsee osoitteessa Tehtaankatu 3-5.  Liikkeessä voi myös tehdä Synsam Lifestyle -sopimuksen eli saada kuukausivuokraa vastaan käyttöönsä kolmet tai useammat silmälasit, aurinkolasit ja urheilulasit.

Suomalainen haluaa tukea kestävää kehitystä myös silmälaseissa

Synsamin uudessa myymälässä on tarjolla uusien silmälasikehyksien lisäksi myös kierrätysmateriaaleista tehtyjä kehyksiä. Synsamin teettämän valtakunnallisen kuluttajatutkimuksen mukaan huoli ilmastonmuutoksesta on saanut suomalaiset arvostamaan kierrätystä.

– Silmälasien valinnassa kierrättäminen koetaan tärkeäksi. Kierrätysmateriaaleista tehtyjen silmälasien hankkiminen on kuluttajalta konkreettinen ympäristöteko, Suomen Synsamin toimitusjohtaja Vesa Mars toteaa.

Kyselyn mukaan useampi kuin neljä kymmenestä suomalaisesta on melko tai täysin samaa mieltä väittämästä: ”Kierrätysmateriaalista tehdyt silmälasit ovat parempi vaihtoehto kuin uudesta materiaalista tehdyt.”

– Moni kyselyyn vastannut oli sillä kannalla, että silmälaseja ei ole pakko ostaa uutena. Yhteensä 20 prosenttia arvioi, että käytetyt silmälasit ovat parempi vaihtoehto kuin uudet, jos ne on kunnostettu ja puhdistettu perusteellisesti, Vesa Mars sanoo.

– Haluamme auttaa kuluttajia kierrättämään kaappeihin jääneet vanhat silmälasit. Siinä missä meiltä voi ostaa kierrätysmateriaalista valmistetut silmälasikehykset, voi meille myös tuoda kierrätettäväksi vanhat käyttämättömäksi jääneet silmälasit, Kokkolan Synsamin liikevastaava Maarit Unkuri kertoo.

Persoonallinen tyyli tärkeää pohjalaisille

Syksy ja talvi tuovat tullessaan uusia silmälasitrendejä niin miehille kuin naisille. Syys- ja talvikauden 2022–23 trendikkäimmissä silmälaseissa korostuvat ympäristötietoisuus ja kiinnostus terveyttä ja liikuntaa kohtaan.

– Liikkeessämme saa myös tyylineuvontaa, jossa asiantuntijamme auttavat asiakkaita valitsemaan tyyliin sopivat kehykset. Oman persoonallisen tyylin noudattaminen on ollut viime vuosina tärkeä trendi silmälasien käyttäjille, ja nyt se korostuu entisestään. Tämä trendi sopii erinomaisesti rohkeille pohjalaisille, jotka haluavat erottua ja tulla nähdyiksi.

Aktiivisuus ja liikunnallisuus ovat myös isoja trendejä. Liikkuessa on tärkeää suojata silmiä riskeiltä. Kokkolan liikkeen valikoimissa on urheilulaseja voimakkuuksilla ja ilman, moneen lajiin: niin joukkuepeleihin, pyöräilyyn kuin myös hiihtoladuille tai rinteisiin.

Keski-Pohjanmaallakaan ei enää kannata ostaa silmälaseja omaksi

Synsam on halunnut tehdä kierrättämisen lisäksi silmälasien hankinnan aiempaa helpommaksi, sillä silmälasit on tärkeää päivittää näön muuttuessa. Perinteisen ostamisen lisäksi Kokkolan myymälästä voi myös vuokrata silmälasit omaan käyttöön Synsam Lifestyle -sopimuksella.

Synsam Lifestyle on sopimus, jonka kautta silmälasien käyttäjät saavat käyttöönsä kolmet tai useammat silmälasit, aurinkolasit ja urheilulasit. Silmälasien vuokrahinta eli sopimuksen kuukausimaksu määräytyy sen mukaan, millaiset linssit ja kehykset käyttäjä on valinnut. Kuukausimaksuun sisältyvät myös säännölliset näöntarkastukset, vakuutus, linssien vaihto näön muuttuessa sekä yksien silmälasien vaihto uusiin kerran vuodessa. Synsam Lifestyle™ on olennainen osa Synsamin kestävän kehityksen mukaista toimintaa.

Uusi elämä käytetyille kehyksille

Synsamin Kokkolan-liikkeeseen kierrätettäväksi tuodut kehykset saavat uuden elämän joko sellaisenaan tai päätyvät raaka-aineeksi uusille kehyksille.

Synsamin Circular Collection -mallistoon kuuluvat kehykset on valmistettu käytetyistä silmä- ja aurinkolaseista saadusta raaka-aineesta. Vanhat kehykset murskataan asetaatti rakeiksi, ja uusioraaka-aine käytetään Circular Collection -malliston kehysten valmistamiseen.

Silmälasien kierrätys on osa Synsamin kestävän kehityksen sitoumuksia. Yrityksen tavoite on toimia vastuullisesti läpi koko arvoketjun. Kierrätyslaseilla Synsam pyrkii ehkäisemään ilmastonmuutosta myös vähentämällä neitseellisten materiaalien määrää tuotteissaan.

Synsam kartoitti suomalaisten suhtautumista kierrätykseen valtakunnallisella kyselytutkimuksella helmikuun puolivälissä. Sähköiseen kyselyyn vastasi eri puolilta maata 1000 henkilöä, jotka ovat 18–75-vuotiaita. Vastaajista puolet oli miehiä ja puolet naisia, ja otos edustaa suomalaista aikuisväestöä. Sähköisen kyselytutkimuksen virhemarginaali on 3,1 prosenttia. Kyselyn toteutti tutkimusyhtiö Bilendi.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Synsam Group Finland
Synsam Group FinlandSynsam Group on yksi Euroopan johtavia optisen vähittäiskaupan ketjuja ja tarjoaa laajan valikoiman ainutlaatuisia silmänterveyden ja silmälasimuodin ratkaisuja, jotka rakentuvat asiakkaiden tarpeiden ja elämäntyylin mukaisesti. Synsam-ketjussa työskentelee Pohjoismaissa n. 4000 ammattilaista ja sen liikevaihto on n. 5 miljardia ruotsin kruunua. Ketjuun kuuluu 500 optikkoliikettä, jotka toimivat Synsamin, AI Eyewear ja Tanskassa Profil Optikin brändien alla. Digitalisoinnin, sopimusmyynnin ja muiden innovatiivisten konseptien avulla, Synsam Groupilla on vahva asema pohjoismaisilla optiikkamarkkinoilla, mm. asiakastyytyväisyydessä, tuotetarjonnassa ja vastuullisessa toiminnassa. Synsam Group on listattu Nasdaq Stockholmiin (SYNSAM).www.synsamgroup.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Synsam Group Finland

Lasten likinäköisyys lisääntyy Suomessa vauhdilla – näin aikuiset voivat ehkäistä sitä myös etäopetuksen aikana7.12.2020 07:15:00 EET | Tiedote

Tiedote 7.12.2020. Lasten likinäköisyys lisääntyy voimakkaasti kaikkialla maailmassa. Reilun vuosikymmenen aikana suomalaisten lasten ja nuorten likinäköisyys on peräti kaksinkertaistunut. Lisääntynyt ruutuaika on ongelman taustalla, ja koulun etäopetusjaksot vahvistavat sitä. Suomalaisvanhemmat ja opettajat voisivat neljällä yksinkertaisella keinolla ohjata lasta huolehtimaan näkökyvystään.

Asiantuntija: Etäopetus voimisti nuorten piileviä terveysongelmia12.6.2020 07:00:00 EEST | Tiedote

Jo ennen kevään etäopetusjaksoa moni suomalaislapsi oli ruutuajan suurkuluttaja, kertoo valtakunnallinen kysely. Synsamin asiantuntija on huolissaan koululaisten silmäterveydestä, sillä etäopetuksen aikana lasten ja nuorten päivittäinen ruutuaika lisääntyi tuntitolkulla. Digilaitteiden näytöistä säteilevä sininen valo rasittaa silmiä. Synsamin teettämän kyselyn mukaan suomalaisteini vietti jo ennen poikkeustilaa arkisin kännyköiden, television, tietokoneiden ja tablettien kanssa lähes yhtä kauan kuin koulunpenkillä: noin viisi tuntia joka päivä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme