HUS

Syöpäkeskuksen uudisosa avasi ovensa potilaille

Jaa

Uudisosa ja Syöpätautien klinikan vanha osa ovat nyt yksi sairaala, jonka nimi on Syöpäkeskus.

Syöpäkeskuksen uudistuneet, modernit tilat palvelevat potilaita Meilahdessa osoitteessa Haartmaninkatu 4. Uudisrakennukseen muuttaa tammikuun aikana valtaosa Syöpätautien klinikan toiminnasta, syöpäpotilaiden päiväsairaala Tornisairaalasta, hematologian poliklinikka Kolmiosairaalasta ja syöpätautien Paciuksenkatu 21:n poliklinikoita.

Syöpäkeskuksen uudisosassa sijaitsevat syöpätautien ja hematologian poliklinikat, lääkehoitoyksikkö sekä kliininen lääketutkimusyksikkö. Poliklinikkatoiminta ja lääkehoitoyksikkö on jakautunut neljään eri kerrokseen. Toisen kerroksen sisääntuloaulassa on hyytymishäiriöyksikkö, laboratorion näytteenotto, kahvio, infopiste, odotustila ja hiljainen huone potilaille ja saattajille. Ensimmäiseen kerrokseen on lisäksi tulossa kaksi uutta sädehoitolaitetta ja niihin liittyviä vastaanottotiloja sekä vuonna 2024 käyttöön otettava uusi PET-TT-kuvauslaite.

Syöpäkeskuksen vanhassa osassa Paciuksenkatu 3:ssa toimivat edelleen suurin osa sädehoito-osastoa ja radiolääkeyksikkö. Vanhaan osaan muuttavat myös palliatiivinen keskus sekä psykososiaalisen tuen yksikkö.

Syöpätautien vuodeosastot siirtyvät uuden Siltasairaalan 4. kerrokseen. Hematologian vuodeosastot ja päiväsairaalan lääkehoidot sijaitsevat Kolmiosairaalassa.

Huipputeknologiaa hyödynnetään nopeasti kehittyvissä hoidoissa

Syöpäpotilaille tarjotaan korkealaatuista, viiveetöntä syövän hoitoa moniammatillisissa hoitotiimeissä. Potilaalla on mahdollisuus saada uusimpiin tieteellisiin tutkimuksiin perustuvaa yhä yksilöllisempää hoitoa.

“Syöpäkeskuksen uudet tilat mahdollistavat huipputeknologian hyödyntämisen nopeasti kehittyvissä syöpähoidoissa”, kertoo toimialajohtaja Johanna Mattson.

Alkuvuodesta otetaan käyttöön Suomen ensimmäinen sädehoidon MRI-ohjattu lineaarikiihdytin, jonka avulla pystytään entistä kohdennetummin hoitamaan vatsanalueen kasvaimia kuten haimasyöpää ja maksasyöpää. Myös verisyöpien ja kiinteiden kasvainten soluterapiahoidoille (mm. CART-hoidot) on tulossa modernit tilat.

“Viime vuosina toimintavolyymiltään kasvanut kliininen lääketutkimusyksikkö pystyy jatkossa tarjoamaan yhä useammalle potilaalle uusia kokeellisia lääkehoitoja”, iloitsee Mattson.

Lisätietoa Syöpäkeskuksen verkkosivulla: www.hus.fi/syopakeskus

Lisätietoja
Johanna Mattson, toimialajohtaja
HUS Syöpäkeskus
puh. 050 427 9165
johanna.mattson@hus.fi

Avainsanat

Kuvat

Syöpäkeskuksen rakennuksen keskellä on portaikko, jota ympäröi päiväsairaalan ja poliklinikan tilat.
Syöpäkeskuksen rakennuksen keskellä on portaikko, jota ympäröi päiväsairaalan ja poliklinikan tilat.
Lataa
Syöpäkeskuksen 3. kerroksen lääkehoitoyksikön tiloja.
Syöpäkeskuksen 3. kerroksen lääkehoitoyksikön tiloja.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme