HUS

Syöpäsairaanhoitajakoulutuksesta rekrytointivaltti

Jaa

HUS Syöpäkeskus ja Metropolia ammattikorkeakoulu vakinaistavat kumppanuussopimuksella EmCaN®-koulutusmallin mukaisen syöpäsairaanhoitajien koulutuksen.

Vuodesta 2014 lähtien on käynnistetty Suomen ensimmäistä syöpäsairaanhoitajien koulutusohjelmaa EmCaN®-mallin mukaisena (Empowering cancer nurses’ and threapists’ knowledge and professional growth in the Comprehensive Cancer Centre training program). Systemaattinen koulutus kehittää hoitohenkilökunnan osaamista ja edistää ammattiuralla etenemistä. Tavoitteena on hoitotyön profiilin nostaminen, työtyytyväisyyden lisääminen sekä ammattitaidon ylläpito ja vahvistaminen läpi työuran. Lisäksi malli tarjoaa johdolle työkalun strategian jalkauttamiseen.  

”Tällainen koulutusyhteistyö on win-win -tilanne”, kuvaa jatkuvan oppimisen parissa työskentelevä päällikkö Taru Ruotsalainen Metropoliasta. ”Erityisosaamistamme on rakentaa pedagogisesti tarkoituksenmukaisia oppimisratkaisuja hoitotyön ammattilaisille. HUS tuo vankan kliinisen asiantuntemuksensa mukaan suunnitteluun, jolloin molempien organisaatioiden vahvuudet pystytään hyödyntämään koulutusmallin kehittämisessä.” 

Samaa mieltä on Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola: ”Koko urapolun kattavan koulutuksen rakentaminen on ollut hyvä oivallus. Sillä on varmistettu, että koulutus ei jää pirstaleiseksi. Näin päästään myös lähelle niitä haasteita ja kehittymistarpeita, joita työelämässä on. Perustehtävänä meillä on auttaa työntekijöitä ja työelämän organisaatioita kehittymään.” 

HUSin Syöpäkeskuksessa ollaan myös innoissaan. ”Tämä on osoittautunut menestystarinaksi, jota on esitelty monille eri toimijoille. Pidän tätä koulutusmallia yhtenä parhaista 2010-luvun saavutuksistamme. Ensi kesänä meitä on pyydetty esittelemään mallia eurooppalaisessa syöpäsairaaloiden tieteellisessä kongressissa esimerkkinä muille maille”, toimialajohtaja Johanna Mattson kertoo.  

Koulutuksesta on tullut myös rekrytointivaltti. ”Monet mainitsevat kiinnostuksensa Taitava hoitaja -valmennusohjelmaan jo hakiessaan meille töihin. Erityisen hienoa on nähdä innostus opiskelijaryhmissä ja ylpeys saavutuksesta valmistujaisissa", kuvailee ylihoitaja Vuokko Kolhonen 

EmCaN®-malli muodostaa kokonaisuuden, joka sisältää erilaisia koulutuksia ammattiuramallin eri tasoille. Esimerkkinä Taitava hoitaja -valmennusohjelma, joka on laajuudeltaan 30 opintopistettä. Opiskelu on monimuotoista ja sisältää työpaikalla oppimista, luentoja, ryhmätyöskentelyä, simulaatioita, seminaareja ja verkko-opiskelua. Koulutukseen osallistuvien omaa asiantuntijuutta ja osaamista hyödynnetään myös osana pedagogisia ratkaisuja. Opiskelu tapahtuu työn ohessa. 

Lisätietoja:       

HUS Syöpäkeskus 

Toimialajohtaja Johanna Mattson p. 050 427 9165 

Johtava ylihoitaja Vuokko Kolhonen p. 050 427 0559 

Metropolia

Toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola p. 050 548 6069 

Päällikkö, jatkuva oppiminen Taru Ruotsalainen p. 050 370 1878 

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Apotti har som helhet fungerat enligt förväntningarna14.2.2020 16:40:06 EETTiedote

Patient- och klientdatasystemet Apotti har efter övergången den 1 februari som helhet fungerat enligt förväntningarna, även om det förekommit tekniska problem. Utifrån en anmälan från en användare 9.2 korrigerades ett dataskyddsfel i listorna över inskrivna patienter. Den positivaste överraskningen har varit att den nya dikteringsfunktionen som fungerar i realtid så snabbt blivit populär bland läkarna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme