Helsingin Diakonissalaitos

”Syrjäytymisvaarassa olevat nuoret ansaitsevat muutakin kuin kylmiä roiskeläppiä” – Helsingin Diakonissalaitos ja Wolt käynnistävät kampanjan

Jaa

Nuorten eriarvoistuminen näkyy siinä, miten ja mitä he syövät. Kun yhdellä on mahdollisuus syödä edullisesti terveellistä opiskelijaruokaa, kokeilla uusia ravintoloita ja ruokakulttuureja, toinen seisoo leipäjonossa tai nauttii yksin kotona kylmän einespizzan. Siksi Helsingin Diakonissalaitos ja Wolt käynnistävät lahjoituskampanjan, jonka tavoitteena on tuoda koulu- ja työelämän ulkopuolelle jääneet nuoret yhteisen pöydän ja hyvän ruoan ääreen.

Opiskeleville ja työssäkäyville nuorille on usein tarjolla edullisesti terveellistä ja yhteisöllistä ruokailua esimerkiksi opiskelija- ja työpaikkaruokaloissa. Työn ja koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille yhteiskunta ei juuri ateriatukia tarjoa eivätkä varat useinkaan riitä ulkona syömiseen.

Jos energia menee elämästä selviytymiseen, ei nuorelle jää voimia tehdä terveellistä ja edullista ruokaa satokauden kasviksia. Moni jääkin yksin kotiin roiskeläpän kanssa.

”Helsingin Diakonissalaitoksen Vamoksessa tuemme syrjään jääneitä nuoria kouluun ja työelämään. Ensin on kuitenkin pistettävä kuntoon perusasiat kuten ruokailu ja päivärytmi”, kertoo palvelualuejohtaja Sari Nyberg.

Aterian äärellä kysytään, miten oikeasti menee

Koulu- ja työelämän ulkopuolelle jääneillä nuorilla on paljon osaamista, mutta vaikean elämäntilanteen takia he eivät pysty tai osaa ottaa sitä käyttöön. Ongelmia on usein kasaantunut vuosien ajan eikä toimivaa tukea ole löytynyt.    

Vamoksessa nuoret harjoittelevat arjenhallintaa ja sosiaalisia tilanteita syömällä yhdessä.

”Vamoksessa yhteisellä ruoanlaitolla ja syömisellä on tärkeä rooli. Se on ennen kaikkea sosiaalinen ja yhteisöllinen hetki, jonka aikana vaihdetaan kuulumisia ja ollaan vain yhdessä”, Nyberg kertoo.

Yhdessä syöminen on myös nuorten mielestä tärkeää.

”Aterian äärellä voi aidosti kysyä, miten menee. Aiemmin minulla ei ole ollut paikkaa, jossa pääsisin syömään yhdessä jonkun kanssa ja saisin vertaistukea”, kertoo kampanjalle kasvonsa antanut Allu.

Myös ruoan tilaus- ja kuljetuspalvelua Suomessa tarjoava kasvuyritys Wolt haluaa, että kaikilla nuorilla olisi mahdollisuus istua yhteisen pöydän ääreen ja syödä terveellistä ja hyvää ruokaa.

”Lähdimme mielellämme mukaan tukemaan syrjäytymisvaarassa olevia nuoria, koska ruokailu on mielestämme hyvä paikka luoda sosiaalisia kontakteja”, kertoo Woltin Suomen maajohtaja Henrik Pankakoski. ”Toivomme, että kampanjan kautta ihmiset pääsevät helposti vaikuttamaan yksinäisten nuorten arkeen tarjoamalla yhteisiä ruokailuhetkiä.”

Yhteisen aterian nuorelle voi lahjoittaa 26.3.-8.4. Woltin sovelluksen tai verkkosivujen kautta, www.wolt.com/aterianuorelle. Lahjoitukset menevät lyhentämättömänä nuorten tukemiseen.

 

Yhteyshenkilöt

Sari Nyberg, palvelualuejohtaja, Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos
sari.nyberg@hdl.fi, 050 502 7544

Annamaria Eteläpää, varainhankinnan suunnittelija, Helsingin Diakonissalaitos
annamaria.etelapaa@hdl.fi, 050 599 9528

Ella Saranpää, viestintäasiantuntija, Helsingin Diakonissalaitos
ella.saranpaa@hdl.fi, 050 577 2196

Henrik Pankakoski, maajohtaja, Wolt
henrik.pankakoski@wolt.com, 044 477 7498

Mia Lavanti, markkinointipäällikkö, Wolt
mia.lavanti@wolt.com, 050 491 6001

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos on nuorten palvelu, jonka tarkoituksena on vahvistaa nuoren voimavaroja ja tukea kiinnittymään koulutukseen tai työhön. Vamos toimii seitsemällä paikkakunnalla: Helsingissä, Espoossa, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Turussa ja Rovaniemellä. Yli 80 % Vamoksessa mukana olleista nuorista kokee elämänsä muuttuneen parempaan suuntaan, ja yli 50 % sai valmennuksen aikana työ- tai opiskelupaikan.

Wolt on suomalainen ravintolaruokaa välittävä teknologiayritys, joka tarjoaa ruoan tilaus- ja kuljetuspalvelua Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Tanskassa, Liettuassa ja Latviassa. Woltilla on eri maissaan yhteensä yli 600 000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja yli 100 työntekijää. Yrityksen kumppaneina toimii yli 1 500 lähettiä ja yli 1 300 ravintolaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

KUTSU: Ihmisoikeuksista on kyse – Hirundo 10 vuotta -juhlaseminaari18.9.2018 12:19Kutsu

KUTSU KE 26.9. KLO 12-15.30 Keskiviikkona 26.9. juhlitaan Helsingin Diakonissalaitoksen 10-vuotista toimintaa EU:n liikkuvan väestön parissa. Juhlaseminaarin teema on ihmisoikeudet, joita tarkastellaan eri näkökulmista ja kulttuureista käsin. Aiheesta kuullaan lyhyitä puheenvuoroja sekä Suomesta että maailmalta. Aika: Keskiviikko 26.9. klo 12-15.30 Paikka: Helsingin Diakonissalaitos, Suomen Diakoniaopiston auditorio, Alppikatu 2, 00530 Helsinki Seminaarissa mukana muun muassa: Anca Enache, kehittämispäällikkö (HDL), Henna Huttu, neuvotteleva virkamies (STM, Romaniasiain neuvottelukunta), Anca Nica, unit coordinator (Roma Women and Participation, E-Romnja Association), Marja Pentikäinen, toimialajohtaja (HDL), Cristina Rat, PhD (Babes-Bolyai University), Sanna Vesikansa, apulaispormestari (Helsingin kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi), Katri Viinikka, tasa-arvoasioiden suurlähettiläs (UM, Ihmisoikeuspolitiikan yksikkö) Videotervehdykset: Heidi Hautala, parlamentin jäsen (Euroopan parla

Moniäänisempää mediaa! - SuomiAreenalla keskustellaan median vallasta ja vastuusta28.6.2018 10:03Kutsu

Media on vallan vahtikoira, mutta medialla itsellään on myös valtaa. Median valta ja vastuu konkretisoituu valintoihin: mitä aiheita käsitellään, keiden ääni kuuluu ja mistä näkökulmasta maailmaa katsotaan. Auttaako media meitä ymmärtämään toisiamme vai lietsooko se vastakkainasetteluun? Entä kuuluuko kaikkien, myös vähemmistöjen ja syrjään jääneiden ääni? On aika pohtia, millaista mediaa tarvitaan ja miten siitä voi kehittää entistä parempaa.

Mera mångfald i media! - Under SuomiAreena diskuteras mediernas makt och ansvar28.6.2018 10:03Kutsu

Medierna fungerar som maktens vakthund men medierna besitter också själva makten. Mediernas makt och ansvar konkretiseras genom de val medierna gör: Vilka ämnen behandlas, vem får sin röst hörd och ur vilken synvinkel iakttas världen? Hjälper medierna oss att förstå varandra eller hetsar media till motsättningar? Hörs olika röster i media, också minoriteters och deras som hamnat i skymundan? Det är dags att diskutera hurudana medier vi behöver och hur medierna kan utvecklas till att bli ännu bättre.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme