Espoon seurakuntayhtymä

Ta hjälp av församlingarnas sommarklubbar och -läger i pusslandet med jobb och sommarlov

Dela
I juni finns ledd verksamhet i Esbo församlingar för Esbobarn.
Foto: Antti Rintala, 2020
Foto: Antti Rintala, 2020

Esbo församlingar arrangerar på sommaren ledd klubbverksamhet och läger för skolbarn på de lägre klasserna.

I juni arrangerar Esbo svenska församling två dagsläger för barn i åk 1–3. I de finska församlingarna blir antalet sju sommarklubbar.

Sommarverksamheten ger barnen möjlighet att tillbringa vardagarna i trygga vuxnas sällskap och i en stimulerande omgivning.

Församlingarna i Esbo tar emot anmälningar på nätet, till både den finska och den svenska sommarverksamheten 1–28.2 på en gemensam nätsida: espoonseurakunnat.fi/kesatoiminta eller esboforsamlingar.fi/kom-med (Esbo svenska församling).

I Esbo svenska församlings dagsläger (kl. 8.30-16) ingår lunch, mellanmål, program, material och olycksfallsförsäkring. De finska församlingarnas klubbdagar slutar kl. 15. Ibland ingår lunch, ibland tas egen matsäck med. Priserna varierar mellan 30–70 euro per vecka.

Omkring etthundra barn brukar varje sommar delta i sommarverksamhet inom Esbo svenska församling. 

– I somras var lägren fyllda, säger Helena Aitti-Lindberg, ledande tjänsteinnehavare i fostran i Esbo svenska församling. I år har deltagaravgiften inte höjts, trots att mycket annat har blivit dyrare, som mat och energi, fortsätter Aitti-Lindberg.

Till all klubb- och lägerverksamhet för skolbarn i de lägre klasserna kan man ansöka om befrielse från avgift, också syskonrabatt tillämpas.

Sommarverksamheten för barn är öppen för alla Esbobarn

Att delta i en sommarklubb eller -läger kräver inte att man hör till kyrkan, men nog att man är Esbobo. De vuxna som leder verksamheten är barnledare, ungdomsarbetsledare eller ledare inom familjeverksamheten.

Förutom klubbverksamheten dagtid arrangerar också Esbo församlingar ett flertal övernattningsläger. Inom Esbo svenska församling är övernattningslägret i veckan före midsommar och det är riktat till 7–11-åringar. I övernattningslägret ingår all kost och logi, olycksfallsförsäkring, men inte transport, till priset av 70 euro.

Inom de finska församlingarna arrangeras sommarläger för barn och unga i åldern 7–13 år. Lägeravgiften varierar mellan 35–70 euro och då ingår transport, kost och logi, program och olycksfallsförsäkring.

Nyckelord

Kontakter

Helena Aitti-Lindberg, ledande tjänsteinnehavare i fostran (svensk verksamhet)

helena.aitti-lindberg@evl.fi
040 763 6250.

Bilder

Foto: Antti Rintala, 2020
Foto: Antti Rintala, 2020
Ladda ned bild

Länkar

Om

Espoon seurakuntayhtymä
Espoon seurakuntayhtymä
Kirkkokatu 1, PL 200
02771 Espoo

09 80501https://www.espoonseurakunnat.fi
Esbo svenska församling, Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta och Tapiolan seurakunta bildar Esbo kyrkliga samfällighet med 163 000 medlemmar och ca 500 anställda.

Följ Espoon seurakuntayhtymä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon seurakuntayhtymä

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum