Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Taavi Oramolle taiteellinen kiinnitys Tapiola Sinfoniettaan ja VocalEspoo-festivaalille

Jaa

Kapellimestari Taavi Oramo on valittu Tapiola Sinfoniettan residenssitaiteilijaksi kaudelle 2019-2020 ja VocalEspoon taiteelliseksi johtajaksi vuoden 2020 festivaalille. Tapiola Sinfoniettassa kuullaan residenssikauden aikana kaksi Oramon suunnittelemaa konserttikokonaisuutta, ja vuoden 2020 VocalEspoossa hän nostaa esiin ihmisäänen monet mahdollisuudet.

Taavi Oramo ©Tero Ahonen
Taavi Oramo ©Tero Ahonen

Taavi Oramo edustaa Y-sukupolven taiteilijoita, joille on luonteenomaista liikkuminen eri musiikin- ja taiteenlajien välimaastossa. Oramon kohdalla tämä tarkoittaa muusikkoutta kapellimestarina, klarinetistina, laulajana ja elektronisen musiikin parissa. Hänen luovat ja kokeelliset tulkintansa tarjoilevat maistiaisia siitä, millaista orkesterimusiikki voi tulevaisuudessa olla. Suomalaisten tuntemaksi kapellimestariksi Taavi Oramo nousi syksyllä 2017 tultuaan johtamaan Tapiola Sinfoniettaa muutaman päivän varoitusajalla. Residenssikaudellaan Oramo johtaa Tapiola Sinfoniettassa kaksi suunnittelemaansa kokonaisuutta, joista toisessa hän esiintyy myös laulajan ominaisuudessa.
"Tapiola Sinfoniettalla on vahva oma tahto ja persoonallinen soittokulttuuri, mistä johtuen yhteistyö on minulle upea kasvun paikka. Odotan yhteistyöltä Tapiola Sinfoniettan kanssa syviä sukelluksia ihmeellisiin mielenmaisemiin, elämänmakuista tekemisen meininkiä ja molemminpuolista heittäytymistä”, kertoo Oramo.

VocalEspoo-festivaalilla Taavi Oramo seuraa tehtävässä kuoronjohtaja Pasi Hyökkiä, joka johti tapahtumaa vuosina 2014-2018. Oramo kokee tehtävän tarjoavan innostavan pelikentän omalaatuisen tapahtuman luomiselle, hienoa historiaa unohtamatta.
"Festivaalista tulee ihmisäänen juhla. Ohjelmaan tulee mahtumaan genreen katsomatta kaikenlainen musiikki, jossa ihmisäänellä on keskeinen rooli. Painotus on vahvasti kotimainen, ja luvassa on sekä tuttuja suosikkiteoksia ja -tekijöitä että tuoreita räätälöityjä tapahtumia."

Taavi Oramo on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Panula-Akatemiassa, ja joulukuussa 2018 hänet kiinnitettiin arvostetulle HarrisonParrott-agentuurille. Oramo on työskennellyt kapellimestarina mm. Radion Sinfoniaorkesterin, Sinfonia Lahden ja Turun Filharmonisen orkesterin kanssa. Pohjoismaissa hän on vieraillut Norrköpingin sinfoniaorkesterissa ja Esbjerg Ensemblessä. Tänä keväänä hän tekee kapellimestaridebyytit Helsingin kaupunginorkesterissa sekä Tampere Filharmoniassa, ja kaudella 2019-2020 koittaa Norjan debyytti BIT20 Ensemblen kanssa.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tapiola Sinfonietta
Intendentti Juha Ahonen
050 395 2227
juha.a.ahonen@espoo.fi
Twitter: @TSinfonietta
Instagram: tapiolasinfonietta
Facebook: fb.com/tapiolasinfonietta

VocalEspoo
Toiminnanjohtaja Veera Paasi
050 3851 623
veera.paasi@emfy.fi

Kuvat

Taavi Oramo ©Tero Ahonen
Taavi Oramo ©Tero Ahonen
Lataa
Taavi Oramo ©Tero Ahonen
Taavi Oramo ©Tero Ahonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tapiola Sinfonietta – klassista uudella twistillä

Tapiola Sinfonietta on vuonna 1987 perustettu Espoon kaupunginorkesteri, joka on saanut mainetta etenkin wieniläisklassisten teosten tyylitietoisista tulkinnoista, teosharvinaisuuksien esiin nostamisesta sekä ennakkoluulottomista produktioista yli taiteenalojen. 
Useimmista suomalaisista orkestereista poiketen 43 soittajan muodostama Tapiola Sinfonietta vastaa itse taiteellisesta ohjelmasuunnittelustaan. Tiivis yhteistyö taiteellisten partnereiden, residenssitaiteilijoiden sekä aikamme tunnetuimpien kapellimestareiden ja solistien kanssa huipentuu vuosittain noin 60 konserttiin. Orkesteri vierailee säännöllisesti kotimaisilla festivaaleilla ja on tehnyt lukuisia kiertueita Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Yli 70 levyn diskografia sisältää monia kansainvälisesti palkittuja levytyksiä.
Toiminta Espoon kaupunginorkesterina tavoittaa kuulijoita myös neuvoloissa, kouluissa, sairaaloissa ja hoivakodeissa.

VocalEspoo on kansainvälinen vokaalimusiikkiin keskittynyt festivaali, joka tarjoaa vokaalimusiikin ystäville, harrastajille ja ammattilaisille laajan kattauksen kursseja, kilpailuja ja konsertteja. Seurava festivaalijärjestetään lokakuussa 2020.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Participation creates a sustainable and tolerant urban environment – demographic change influences Espoo Cultural Services16.1.2020 10:00:00 EETPress release

The EspooCult research project looked at cultural services and recreational activities as means to increase people’s opportunities to get their voices heard, boost their self-esteem and participate in the activities of local communities. Diverse cultural offering and opportunities for self-expression are at the heart of participation.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme