Espoon kaupunki - Esbo stad

Taavin muistipalvelukeskus palkittiin Hoivakodin kannustinmallin voittajana

Jaa

Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi ja perusturvayhtymä Karviainen palkitsevat vuosittain hoivakoteja asiakastyytyväisyydestä sekä asukkaiden viihtyvyyttä ja elämänlaatua lisäävien hyvien käytänteiden kehittämisestä. Vapaaehtoistoiminta on vahvasti esillä vuoden 2018 palkituissa hoivakodeissa.

”Hoivakodin kannustinmallissa voimme jakaa osaamistamme ja viedä palvelujemme laatua eteenpäin”, Elina Kylmänen, Espoon pitkäaikaishoidon päällikkö sanoo Hoivakodin kannustinmallin -palkitsemistilaisuudessa.

Hoivakodin kannustinmalli 2018 -kilpailun voitti muistisairaiden asumispalveluihin erikoistunut Taavin muistipalvelukeskus. Taavin muistipalvelukeskuksessa kehitettiin käytänne omaisesta vapaaehtoiseksi. Taavin muistipalvelukeskuksessa pitkäaikaisena perinteenä on sytyttää syksyisin kynttilät vuoden aikana menehtyneiden asukkaiden muistoksi. Viime vuonna kynttiläkalliotilaisuuteen kutsuttiin mukaan menehtyneiden omaisia. Kynttiläkallion jälkeen kahvitilaisuudessa keskusteltiin vapaaehtoistoiminnasta muistipalvelukeskuksessa ja moni paikalla olleista omaisista ilmoittautui vapaaehtoiseksi.

Vapaaehtoiset ovat Taavin muistipalvelukeskukselle arvokas voimavara, mutta vapaaehtoisuus tuo merkitystä myös vapaaehtoisen elämään.

”Omaishoitajan elämä keskittyy läheisen hoitamiseen ja valitettavan usein matkan varrella käy niin, että muiden sosiaalisten suhteiden määrä vähenee. Kun omaishoitajan ja läheisen yhteinen polku päättyy, omaiset kertovat jäävänsä aivan yksin. Haikein mielin he muistelevat yhteisiä keskusteluita, tapahtumia ja retkiä, joita ovat saaneet tehdä yhdessä Taavin henkilökunnan kanssa. Vapaaehtoisena omaisesta tulee muiden taavilaisten läheinen, samalla hän säilyttää arvokkaan suhteensa työyhteisöön. Suuremmassa kontekstissa kysymys on myös kotona asuvien ikäihmisten yksinäisyyden ehkäisemisestä sekä uudenlaisen vertaistuen tarjoamisesta”, Anne Susiluoto, palveluesimies Taavin muistipalvelukeskuksesta kertoo.

Tyytyväisimmät asiakkaat asuvat Sateenkaari-kodissa, Hopearinteessä ja Tammikartanossa

Asiakastyytyväisyyskyselyssä ympärivuorokautisen hoiva-asumisen asukkaat sekä heidän omaisensa arvioivat hoivan ja elämisen laatua hoivakodissa.

Asiakastyytyväisyyskyselyn perusteella parhaimpana hoivakotina Espoossa palkittiin Sateenkaari-koti. ”Muodostamme perheen eri kansalaisuuksia edustavan henkilöstömme ja asukkaidemme kesken. Hyvä yhteishenkemme tuottaa hyvää ja laadukasta hoivaa,” toimitusjohtaja Tuulikki Pihkala-Perälahti Sateenkaari-kodista kuvailee.

Perusturvayhtymä Karviainen palkitsi asiakastyytyväisyydellä mitaten palvelutalo Hopearinteen parhaimpana hoivakotina, ja Kirkkonummi palkitsi hoivakoti Tammikartanon omassa tilaisuudessaan.

Palvelutalo Mäntyrannassa vuoden paras käytänne

Palvelukoti Mäntyrannan kirje ja viikko-ohjelma valittiin vuoden 2018 parhaimmaksi käytänteeksi.  Palvelukoti Mäntyrannassa on jo muutaman vuoden ajan lähetetty omaisille ja vapaaehtoisille kirjeet kaksi kertaa kuukaudessa. Kirje on hyvä keino pitää omaiset ja vapaaehtoiset ajan tasalla Mäntyrannan tapahtumista.  ”Vapaaehtoisten joukko on hyvin sitoutunutta ja tekee mahtavaa työtä meidän asukkaiden kanssa”, Mäntyrannan vapaaehtoisvastaava sekä sairaanhoitaja, Eila Simola kiittelee.

Hoivakodin kannustinmalli

Kannustinmallin tavoitteena on kannustaa hoivakoteja kehittämään ja jakamaan hyviä käytäntöjä, jotka lisäävät asukkaiden viihtyvyyttä ja elämälaatua.

Hoivakodin kannustinmalli -kilpailu toteutetaan yhteistyössä Espoon, Kauniaisten, Kirkkonummen ja perusturvakuntayhtymä Karviaisen kanssa. Hoivakodin kannustinmalli -kilpailussa on kaksi osaa: asiakastyytyväisyys ja hoivakodissa kehitetty käytänne. Voittaja valitaan asiakastyytyväisyyskyselyn tulosten ja yksikössä kehitetyn käytänteen virkamiesraadilta saamien pisteiden perusteella. Voittajan lisäksi kunnat palkitsevat asiakastyytyväisyydellä mitaten parhaimmat asumisyksiköt. Parhaimman käytännön valinnasta vastaa järjestävien kuntien virkamiesraati.

Palkinnot jaettiin Espoossa 27.2.2019. Palkintotilaisuuteen osallistui hoivakotien henkilöstöä järjestävistä kunnista. Tilaisuudessa juhlatunnelmaa nostatti lauluryhmä PulssiPum.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Jekkonen, palvelupäällikkö, 046 877 2933, etunimi.sukunimi@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

@Espoonsote Twitterissä  

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme