Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tad Robinson, Bror Gunnar Jansson, Lisa Lystam Family Band sekä monta muuta Malmitalon blues-syksyssä

Jaa

Malmitalon blues-konserttien sarjassa kuullaan kotimaisia artisteja sekä vierailijoita Ruotsista ja Yhdysvalloista. Ruotsista saapuvat Bror Gunnar Jansson ja Lisa Lystam Family Band. Yhdysvaltalainen soulblues-laulaja Tad Robinson saapuu Skandinavian-kiertueellaan myös Malmitaloon. Suomen blues-eliitistä mukana ovat Helge Tallqvist Band ja Wentus Blues Band. The Great Helsinki Swing Big Band on myös virittäytynyt blues-taajuudelle.

Bror Gunnar Jansson (c) Malmitalo
Bror Gunnar Jansson (c) Malmitalo

Yhdysvaltalainen soulblues-laulaja Tad Robinson tekee kiertueen Suomessa ja Skandinaviassa ja konsertoi Malmitalossa 5.11. yhdessä suomalaisten luottomuusikkojensa kanssa. 1956 syntynyt, New Yorkissa varttunut Tad Robinson laulaa Motownia, Chicago-bluesia ja Memphisin soulia vahvalla ja aidolla tavalla. Sen sijaan, että esittäisi omia versioita tuon ajan klassikoista, Robinson pitäytyy laulamaan omia kappaleitaan, jotka on kuitenkin sovitettu vahvasti tuon ajan soul- ja bluestraditioiden hengessä.

30.10. Ruotsista saapuu yhden miehen bändi Bror Gunnar Jansson. Janssonin musiikissa blues ja eteläinen goottilaisuus kohtaavat pohjoisen ”vähemmän on enemmän” -hengen, vaikutteina ovat myös country ja folk. Meriittejä Bror Gunnar Janssonilla riittää: 20 000 myytyä levyä, kaksi miljoonaa nettikuuntelua, valittu kaksi kertaa viikon albumiksi Canal+:ssa, ylistystä Ranskan suurimmissa lehdissä (mm. Telerama, Elle, Rolling Stone). Les Inrockuptibles -lehti on kutsunut häntä tittelillä "The revelation of the year".

Niin ikään Ruotsista kotoisin oleva Lisa Lystam Family Band konsertoi 21.11. Malmitalossa. Noin viisi vuotta sitten koetun ensiesiintymisensä jälkeen yhtye on niittänyt mainetta nopeasti ja laajalti niin Ruotsissa kuin sen ulkopuolella. Yhtye on onnistunut puhaltamaan bluesiin aivan uutta liekkiä samanaikaisesti juurimusiikin lämmintä ydintä vaalien ja sen rajoja tyylikkäästi venyttäen.

Blues News juhlii 300 printtinumeroaan ja järjestää mm. Malmitaloon kaksi konserttia 18. ja 19.10. Helge Tallqvist Bandin konsertissa 18.9. esiintyy solisteina Emilia Emilia Sisco, Queen Fatima ja Charlotta Kerbs. Finnish Blues Societyn Suomi Doo-wop -juhlaillassa 19.10. esiintyy The Relics tähtivieraina mm. Sami Saari ja Lasse Liemola.

Suomen kansainvälisin blueskokoonpano, kokkolalainen Wentus Blues Band on runsaat 30 vuotta kestäneen uransa aikana esiintynyt yli 20 maassa ja julkaissut toistakymmentä albumia. Malmitalon konsertissa 28.11. WBB:n vierailevana tähtenä esiintyy kaunisääninen maailmanluokan soul-laulajatar Charlotta Kerbs.

The Great Helsinki Swing Big Band virittää soittimet tällä kertaa blues-taajudelle. 23.10. konsertissa kuullaan Louis Jordanin, Jimmy Witherspoonin, Louis Priman ja T-Bone Walkerin musiikkia. Solisteina Frim-Fram Duo Sirpa Suomalainen ja Juki Välipakka.

* * * * * * * *

Ladies Night with Blues News | pe 18.10. klo 19 | Liput alk. 21,50 € 

Blues News | Suomi Doo-wop -juhlailta: Lauluyhtyeiden taikaa – The Relics tähtivieraineen | la 19.10. klo 19 | Liput alk. 21,50 € 

The Great Helsinki Swing Big Band: Evening Blues | ke 23.10. klo 19 | Liput alk. 21,50 € 

Bror Gunnar Jansson (SWE) | ke 30.10. klo 19 | Liput alk. 22,50/16,50 € 

Tad Robinson (USA) | ti 5.11. klo 19 | Liput 20 € 

Lisa Lystam Family Band (SWE) | to 21.11. klo 19 | Liput alk. 22,50 / 16,50 € 

Wentus Blues Band: Yuletide | to 28.11. klo 19 | Liput alk. 22,50 / 16,50 € 

Liput: lippu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja Joni Käenmäki
040 583 6668
joni.kaenmaki@hel.fi
Malmitalo

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
040 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi
Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aika

Kuvat

Bror Gunnar Jansson (c) Malmitalo
Bror Gunnar Jansson (c) Malmitalo
Lataa
Lisa Lystam Family Band (c) Sebastian Thorén
Lisa Lystam Family Band (c) Sebastian Thorén
Lataa
Wentus Blues Band (c) Malmitalo
Wentus Blues Band (c) Malmitalo
Lataa
The Relics (c) Pasi Koskela
The Relics (c) Pasi Koskela
Lataa
Tad Robinson (c)Malmitalo
Tad Robinson (c)Malmitalo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Malmitalo on vilkas ja eloisa Koillis-Helsingin kulttuurikeskus, jossa viihdytään erityisesti elokuvien, rytmimusiikin, näyttelyiden, teatteri- ja tanssitaiteen sekä koko perheen tapahtumien parissa. Malmitalo on yksi Helsingin kaupungin Yleisten kulttuuripalvelujen alueellisista kulttuurikeskuksista.

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
malmitalo.fi
www.facebook.com/malmitalo/
#malmitalo
www.malmitalo.fi/fi/yhteystiedot

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuurikaappi-iltamat tuovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistön kulttuurin Malmitaloon 12.–16.11.201917.10.2019 12:56:00 EESTTiedote

Helsingin Gayteatteri HGT ja Helsingin gaykuoro Out 'n loud ovat kutsuneet Kulttuurikaappi-iltamiin laajan ja monipuolisen kirjon LHBTIQA+-kulttuurin tekijöitä. Kulttuurikaappi-iltamissa sukelletaan tämän päivän viriiliin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kulttuuriin ja räväytetään kaappien ovet sepposen selälleen! Viiden festaripäivän aikana Malmitalossa on tarjolla elokuvia, konsertteja, stand upia, teatteria ja näyttely.

Mieliala-näyttely avaa uuden näkökulman sotavuosien Helsinkiin17.10.2019 10:00:00 EESTTiedote

HAM Helsingin taidemuseo ja Helsingin kaupunginmuseo ovat toteuttaneet yhdessä Mieliala – Helsinki 1939‒1945 -näyttelyn. Sota-aikana kaupungin ilme ja henkinen ilmapiiri muuttuivat radikaalisti. Tennispalatsiin ja Hakasalmen huvilaan levittäytyvä näyttelykokonaisuus esittelee kuvataiteen ja valokuvien heijastelemaa pessimismiä ja optimismia, ja laajemmin sitä visuaalista maailmaa, johon sodan oloissa oli totuttava.

State of Mind exhibition introduces a new perspective on wartime Helsinki17.10.2019 10:00:00 EESTPress release

HAM Helsinki Art Museum and Helsinki City Museum have co-produced an exhibition called State of Mind – Helsinki 1939‒1945. Between 1939 and 1945, the appearance and spirit of Helsinki changed drastically. The exhibition, which will be spread over Tennispalatsi and Villa Hakasalmi, will showcase pessimism and optimism as reflected by visual art and photographs, in addition to providing a broader look at the visual world that people had to get used to during wartime.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme