Osuuskauppa PeeÄssä

Tahkon keskusvaraamolle uudet omistajat – ”Näemme Tahkossa valtavasti kasvupotentiaalia”

Jaa

Tahkon alueen matkailun keskusvaraamo TAHKOcom Oy on siirtynyt Osuuskauppa PeeÄssän ja PNT Group Oy:n omistukseen. Tavoitteena on vahvistaa entisestään Tahkon roolia Suomen johtavien matkailukeskusten joukossa.

Kuvassa vasemmalta: Ville Puustinen, Osuuskauppa PeeÄssä, Teo Kuosmanen, Tahko24H, Isa-Maria Tervonen, TAHKOcom ja Heppu Pentti, PNT Group Oy. 

Kuvaaja: Kuopio-Tahko Markkinointi
Kuvassa vasemmalta: Ville Puustinen, Osuuskauppa PeeÄssä, Teo Kuosmanen, Tahko24H, Isa-Maria Tervonen, TAHKOcom ja Heppu Pentti, PNT Group Oy. Kuvaaja: Kuopio-Tahko Markkinointi

Tahkon alueen majoitus- ja elämyspalveluita välittävä TAHKOcom Oy on siirtynyt uuteen omistukseen. Kauppa tehtiin tiistaina ja se astui voimaan heti. Yhtiöiden avainhenkilöt jatkavat tehtävissään.

”Me Osuuskauppa PeeÄssänä haluamme olla rakentamassa vahvaa Pohjois-Savoa ja tukea alueen kasvua. Matkailu on alueelle merkittävä tulonlähde ja työllistäjä ja TAHKOcom toimii sen veturina. Matti ja Marja-Liisa Kuosmanen ovat tehneet hienoa työtä alueen matkailuelinkeinon eteen ja otamme tehtävän kunnialla vastaan”, Osuuskauppa PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen kertoo.

PeeÄssän rinnalla toisena uutena omistajana toimii PNT Group Oy tasaosuuksin. Uutta matkailuelinkeinon tulevaisuutta lähdetäänkin nyt rakentamaan yhteistuumin alueen asukkaiden, mökkien omistajien ja yritysten kanssa.

”Tahkolla on panostettu valtavasti rinteisiin, ulkoilureitteihin ja aktiviteetteihin. Nyt tämä kaikki pitää vielä kertoa asiakkaille. Matkailijat hakevat lomaltaan elämyksiä, mutta korona-aikaan myös turvallisuutta, hyvää hygieniatasoa ja lyhyttä kotimatkaa. Tahko vastaa näihin kaikkiin”, PNT Groupin hallituksen puheenjohtaja Heppu Pentti kertoo.

Kaupan mukana siirtyy myös TAHKOcomin tytäryhtiö, kiinteistöhuolto-, vartija- ja siivouspalveluita tarjoava Tahko24H. Uusien omistajien myötä TAHKOcomin hallituksen puheenjohtajaksi nimitettiin aluekehityshankkeista tunnettu strategi Pekka Vihma.

Tulevaisuuden asiakaskokemus

Vuosittain TAHKOcomin kautta varataan noin 300 000 yöpymisvuorokautta ja matkailu on Pohjois-Savolle noin puolen miljardin euron elinkeino.

”Mökkien omistajien lisäksi haluamme palvella entistä paremmin myös alueen palveluelinkeinoa. Matkailijoiden käyttämistä euroista noin 30 % jää majoittumiseen ja 70 % suuntautuu laajemmin alueen palveluihin, kuten ravintoloihin, ostoksiin, elämyksiin, tapahtumiin, kulttuuriin ja kuljetuksiin. Siksi matkailu on erinomainen tulonlähde koko Pohjois-Savon näkökulmasta”, Puustinen Osuuskauppa PeeÄssästä kertoo.

Myös tulevaisuuden asiakaskokemus on uuden omistajatahon kärkihankkeita. Asiakkaiden ja palvelutarjoajien yhteisestä kauppapaikasta pitäisi löytyä kaikki alueen palvelut.

”Tulevaisuuden asiakaskokemuksesta pitää saada helpompaa, nopeampaa, kivempaa ja joustavampaa. Tulemme panostamaan vahvasti digitalisuuteen, langattomuuteen ja avaimettomuuteen”, Pentti kuvailee.

Tahko työllistää noin 140 henkilöä ympärivuotisesti ja sesonkiaikoina reilusti enemmän. Tavoitteena on vahvistaa ympärivuotista toimintaa ja yhteistyötä alueen yrittäjien välillä.

”Haluamme olla entistä parempi työnantaja, mahdollistaja ja alueen kasvun veturi. Matkailun aluetaloudellinen merkitys on valtava, joten haluamme, että Tahko kehittyy jatkossakin. Vastuullisuus on tärkeää niin yksilön, yhteiskunnan kuin ympäristön näkökulmasta”, Puustinen kertoo.

”Näemme Tahkossa valtavan kasvupotentiaalin. Laskettelurinteet ja järvet mahdollistavat ympärivuotisen toiminnan. Nyt on tärkeää yhdistää asiakas ja palveluntarjoaja”, Pentti summaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelut ja lisätietoja:

Ville Puustinen, Osuuskauppa PeeÄssä, toimialajohtaja. Puhelin 044 719 7996
Matti Kuosmanen, Ehtoopesä Oy, toimitusjohtaja. Puhelin 044 748 1404

Kuvat

Kuvassa vasemmalta: Ville Puustinen, Osuuskauppa PeeÄssä, Teo Kuosmanen, Tahko24H, Isa-Maria Tervonen, TAHKOcom ja Heppu Pentti, PNT Group Oy. 

Kuvaaja: Kuopio-Tahko Markkinointi
Kuvassa vasemmalta: Ville Puustinen, Osuuskauppa PeeÄssä, Teo Kuosmanen, Tahko24H, Isa-Maria Tervonen, TAHKOcom ja Heppu Pentti, PNT Group Oy. Kuvaaja: Kuopio-Tahko Markkinointi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa PeeÄssä
Osuuskauppa PeeÄssä
Savilahdentie 10
70700 Kuopio

http://peeassa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa PeeÄssä

Yhteistoimintaneuvottelut Nina&Henrissä ovat päättyneet27.8.2020 10:16:50 EESTTiedote

Nina&Henrin yhteistoimintaneuvottelut on päättyneet 24.8.2020. Osuuskauppa PeeÄssä on päättänyt lakkauttaa Nina&Henrin myymälän tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Liiketoiminta loppuu vuoden loppuun mennessä. Kaikille Nina&Henrin työntekijöille on tarjottu töitä muista PeeÄssän toimipaikoista. - Olemme saaneet asiasta paljon asiakaspalautetta ja pyrkineet huomioimaan ne päätöksissämme. Nina&Henrin tuttua ja asiantuntevaa henkilökuntaa sekä tuotemerkkejä löytyy jatkossa Sokokselta. Muotikauppa on ollut jo pitkään trendiltään laskevaa ja sitä kautta taloudellisesti erittäin haastavaa. Tämä on näkynyt vahvasti myös Nina&Henrissä, kertoo toimialajohtaja Jouni Ruotsalainen. Käydyillä yhteistoimintaneuvotteluilla ei ole vaikutusta muiden yksiköiden toimintaa.

Sähköautoille latauspisteitä26.8.2020 08:16:50 EESTUutinen

Asiakastoiveissamme on selkeästi yleistyneet kyselyt sähköautojen latausmahdollisuuksiin liittyen. Sähköautojen latauspisteet ovat entistä tärkeämpiä sekä ympäristö- että palvelunäkökulmasta. Latauspisteet toteutetaan yhteistyössä Fortumin Charge & Drive -verkoston kanssa. Fortum vastaa pikalatauspisteiden järjestelmistä ja ylläpidosta. Yhteistyön tarkoituksena on luoda asiakasomistajillemme käyttöön hyvä latauspisteiden verkosto, joka osaltaan mahdollistaa sähköautoilla liikkumisen. Latauspisteitä rakennetaan PeeÄssällä 23 yksikköön. AC-latauspiste on jo käytössä: ABC Varkaus ABC Siilinjärvi ABC Marjahaka ABC Pyhäjärvi ABC Kiuruvesi Prisma Kuopio Prisma Iisalmi Sale Vehmersalmi Sokos Hotel Koljonvirta S-Market Kiuruvesi S-Market Ykkösrasti AC-latauspiste on tulossa syksyn aikana: Prisma Varkaus (uusi) Original Sokos Hotel Puijonsarvi Break Sokos Hotel Tahko S-Market Juankoski S-Market Kaavi S-Market Keitele S-market Maaninka S-Market Pielavesi S-Market Siilinjärvi Sale Jynkkä Latausen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme