Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Taide ja kulttuuri kuuluvat myös perheen pienimmille – Small Size Days -tapahtuma tuo Latinalaisen Amerikan lastenteatteria kotikatsomoihin

Jaa

Kansainvälinen Small Size Days -tapahtuma nostaa esiin perheen pienimpien oikeuden taiteeseen ja kulttuuriin. Tänä vuonna Annantalo osallistuu tapahtumaan virtuaalisesti. Annantalon verkkosivujen kautta on katsottavissa maksutta 29.–31.1. PUENTE-kokonaisuus, joka esittelee Latinalaisen Amerikan lastenteatteria korona-ajan Brasiliasta, Argentiinasta ja Meksikosta.

AGUA-videotanssiteos Meksikosta vie katsojan huikaisevan vihreään luontoon. Kuva: Misael Cedillo.
AGUA-videotanssiteos Meksikosta vie katsojan huikaisevan vihreään luontoon. Kuva: Misael Cedillo.

Small Size Days on vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään perheen pienimpien ja heidän aikuistensa iloksi eri puolilla maailmaa. Kansainvälinen Small Size Days muistuttaa, että oikeus taiteeseen ja kulttuuriin kuuluu kaikille – myös perheen pienimmille. Tapahtuman järjestävät Small Size -verkoston jäsenet, joita on yli 90 maapallon eri kolkissa. Tämänvuotinen tapahtuma on lähes kaikkialla virtuaalinen ja kansainväliseen ohjelmaan voi osallistua verkossa #smallsizedays2021.

”Tänä koronaepidemian vuonna tuntuu siltä, että pienten lasten tarpeet ja toiveet ovat jääneet isompien murheitten alle. Lapset ovat joutuneet luopumaan yhteisistä hetkistä vanhempien kanssa kodin ulkopuolisissa ilon ja oppimisen paikoissa: muskarissa, värikylvyissä, vauvajumpassa, teatterissa, konserteissa tai taidetuokioissa. Muualla maailmassa rajoitukset ovat olleet vielä jyrkempiä ja jopa pihaleikit ja ulkoilu on ollut kielletty”, kertoo Annantalon kulttuurituottaja ja kansainvälisen Small Size -verkoston puheenjohtaja Katariina Metsälampi.

Small Size Days -tapahtumaa on aiemmin järjestetty elävien taidekohtaamisten viikonloppuna eri puolilla maailmaa. Tänä vuonna moni teatteri on joutunut sulkemaan ovensa, taiteilijat ovat etsineet muuta työtä eikä yleisötapahtumia saa vieläkään järjestää. Tilanne on ollut erityisen vaikea Latinalaisessa Amerikassa, jossa koulut ovat olleet kiinni maaliskuusta jouluun vuonna 2020 eikä lastenteatterin tekijöillä ole ollut yhteiskunnallista tukea kuten Euroopassa”, jatkaa Metsälampi.

Annantalon nettisivuilta pääsee tapahtuman aikana katsomaan kolme erilaista videokokonaisuutta, jotka tuovat terveisiä korona-ajan Brasiliasta, Argentiinasta ja Meksikosta. PUENTEN filmeissä näkyy, kuinka teatterikin on suljettu kotiin tai kuinka esitys on viety kauas muista, huikaisevan vihreään vehmaaseen luontoon. PUENTE-filmejä esittävät myös Small Size -kumppanit Lasten kulttuurikeskus Aurora ja Taidefestivaali Hippalot sekä Malmitalo.

Ohjelma:

PUENTE (=silta)
29.–31.1.2021
Latinalaisen Amerikan lastenteatteria kotikatsomoihin virtuaalisesti
Annantalo.fi

Puente 1 tuo terveiset korona-ajan Brasiliasta ja Argentiinasta. Koulut ovat olleet suljettuina, kavereiden kanssa ei ole päässyt leikkimään ja välillä lapset eivät ole saaneet mennä ulos lainkaan. Filmillä nähdään Artefactos bascos –ryhmän Balú sekä Teatro Al Vacion Hábitat. Molemmat filmit ovat sanattomia.

Puente 2 tuo terveisiä suomalaislapsille Meksikosta. AGUA (vesi) on Colectivo Teatro en Espiralin uutuus. Se on korona-aikana valmistunut videotanssiteos, joka vie katsojan huikaisevan vihreään luontoon.

Puente 3 filmillä nähdään hauskoja pieniä paloja brasilialaisen Catarsis -ryhmän Scaratuja -teoksesta sekä musiikkia ja nukketeatteria yhdistävän tarinan Nantli, la tierra espera (Nantli, maa odottaa). Tässä meksikolaisen A la Deriva teatron esityksessä kerrotaan naisesta, joka kaipaa kovasti omaa lasta. Hän kääntyy kuun puoleen pyytääkseen apua.

Small Size Days -tapahtuman ohjelmassa oleviin verkoston yhteisiin projekteihin: sadunkerrontaan, taideviestiin ja seminaareihin pääsee tutustumaan Annantalon Facebook-sivujen kautta. Esimerkiksi Jänis ja Kilpikonna -faabelin voi nähdä ja kuulla monella kielellä. Annantalon sadun kertoo Sari Tupamäki.

Kansainvälisen Small Size -verkoston suomalaiset jäsenet ovat Annantalo, Taidetalo Aurora, Hippalot-festivaali, Nukketeatteri Sampo sekä tanssiteatterit Auraco ja Loiske Ensemble.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja
Katariina Metsälampi
050 529 3672, katariina.metsalampi@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
Annantalon taidekeskus

Viestintäsuunnittelija
Terhi Honkio
040 169 9706, terhi.honkio@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
viestintä- ja markkinointipalvelut

Kuvat

AGUA-videotanssiteos Meksikosta vie katsojan huikaisevan vihreään luontoon. Kuva: Misael Cedillo.
AGUA-videotanssiteos Meksikosta vie katsojan huikaisevan vihreään luontoon. Kuva: Misael Cedillo.
Lataa
Small Size Days -tapahtuma järjestetään Annantalossa tänä vuonna virtuaalisesti 29.–31.1.
Small Size Days -tapahtuma järjestetään Annantalossa tänä vuonna virtuaalisesti 29.–31.1.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Annantalo on lasten, nuorten ja perheiden taidekeskus Helsingissä. Annantalossa annetaan taideopetusta, pidetään näyttelyitä ja järjestetään esityksiä, tapahtumia ja työpajoja. Annantalo on tapahtumapaikka myös lastenkulttuuria edistäville seminaareille ja koulutuksille.

Annantalo, Annankatu 30, 00100 Helsinki 
Postiosoite: PL 10417, 00099 Helsingin kaupunki
www.annantalo.fi
Annantalo Facebookissa
Annantalo Instagramissa
Annantalo Twitterissä

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuori Taide Helsinki 2021 - nuorten taiteilijoiden yhteisnäyttelyn teosten haku alkanut4.3.2021 14:39:04 EETUutinen

Nuori Taide Helsinki 2021 on 15–26-vuotiaiden nuorten töistä koostuva yhteisnäyttely, joka järjestetään Kanneltalon galleriassa 20.5–23.6.2021. Näyttelyn tavoitteena on vuosittain nostaa esiin vaihtuvien teemojen avulla nuorten ajatuksia, näkökulmia ja osaamista taiteen keinoin. Vuoden 2021 näyttelyn teemana on See the Sea - näe meri, koe taide, joka inspiroituu kesällä avautuvasta Helsinki Biennaalista.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta toteutettava 25.2. alkaen ilman lähikontakteja24.2.2021 16:44:49 EETTiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti tänään 24.2.2021 velvoittaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toimijat varmistamaan, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin. Päätös tarkoittaa, että Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten tiloissa ja alueilla toteuttavassa lasten ja nuorten harrastustoiminnassa ei tule olla lähikontakteja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme