Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Taide ja yhteisöllisyys kohtaavat Jakomäen ja Alppikylän yhdistävässä alikulussa – avajaisia juhlitaan to 26.10.2017

Jaa

Jakomäen ja Alppikylän välinen alikulkukäytävä on tärkeä kulkureitti peruskoululaisten koulumatkoilla. Broda2-projektin myötä alikulku on uudistettu niin puitteiltaan kuin myös taideanniltaan. Alueen lasten kanssa yhteistyössä toteutettu taidelaattaprojekti huipentuu kun alikulku vihitään virallisesti käyttöön 26.10.2017.

”Broda2-projekti on esimerkki mahtavasta yhteisön voimasta, miten hieno luova voima alueemme nuorissa ja lapsissa piilee. On ollut todella upeaa saada olla osa tätä hienoa projektia ja on hauskaa nähdä laatat vihdoin lopullisella paikallaan alikulussa. Jakomäki saa arvoisensa kruunun.” pohdiskelee Broda2 -taideprojektin yhdessä Jakomäen peruskoulun oppilaiden kanssa toteuttanut taiteilija Pekka Paikkari.

Kaikille avoimissa ja ilmaisissa avajaisissa monipuolinen ohjelma

Ohjelmassa on virallinen nauhanleikkuu, projektin avainhenkilöiden haastatteluja sekä Roskabaree –kierrätyssirkusshow. Alueen lasten oma Jakomäen viihdeorkesteri esiintyvät. Kaikki halukkaat voivat tutustua myös ambulanssiin. Tarjolla lohikeittoa!

Tilaisuuden avaa kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki. Paikalla on alikulun laatat yhdessä Jakomäen peruskoululaisten kanssa toteuttanut taiteilija Pekka Paikkari.

”Helsingin kaupunki ja Lähiöprojekti haluavat juhlistaa yhteisöllisyyttä, luovuutta sekä yhteisen ympäristömme laadukasta parantamista, jotka kaikki ovat olleet vahvasti läsnä Broda2-projektissa. Tänä vuonna 50 vuotta täyttänyt Jakomäki ja vielä rakentumassa oleva Alppikylä saivat välilleen kauniin alueita yhdistävän kulkuväylän. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi avajaisiin!” toivottaa Henna Helander Helsingin Lähiöprojektin projektipäällikkö.

Helsingin kaupungin ja Lähiöprojektin Jakomäen ja Alppikylän välisen Broda2 -taidealikulun avajaiset torstaina 26.10.2017 klo 17–20. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirjo Ruotsalainen
Lähiöprojekti
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 050 546 8924
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Jakomäen ja Alppikylän yhdistävä alikulkutunneli
Jakomäen ja Alppikylän yhdistävä alikulkutunneli
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Asukas- ja yrityspysäköinti käyttöön 1.11.2018 Munkkivuoressa, Niemenmäessä, Kivihaassa ja koko Etelä-Haagassa15.10.2018 19:27Tiedote

Helsingin kantakaupungissa käytössä oleva asukas- ja yrityspysäköinti laajenee marraskuussa Munkkivuoreen, Niemenmäkeen, Kivihakaan ja koko Etelä-Haagaan. Muutos tarkoittaa, että pysäköintiin kadunvarsipaikoilla tarvitaan arkisin kello 8–20 marraskuun alusta alkaen asukas- tai yrityspysäköintitunnus. Ilman pysäköintitunnusta katujen varsilla voi pysäköidä pysäköintikiekkoa käyttäen enintään neljä tuntia arkisin kello 8–20. Pysäköintiä ei ole rajoitettu ilta- ja yöaikaan kello 20–8 eikä viikonloppuisin. Liikkeiden edustoilla säilyy asiointipaikkoja, joilla voi pysäköidä lyhytaikaisesti ilman tunnusta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.10.201812.10.2018 16:23Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-10-12_Ylja_14_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 26.10.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 9.10.20189.10.2018 19:47Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-10-09_Kylk_27_Pt/index.html Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme