Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Taide ja yhteisöllisyys kohtaavat Jakomäen ja Alppikylän yhdistävässä alikulussa – avajaisia juhlitaan to 26.10.2017

Jaa

Jakomäen ja Alppikylän välinen alikulkukäytävä on tärkeä kulkureitti peruskoululaisten koulumatkoilla. Broda2-projektin myötä alikulku on uudistettu niin puitteiltaan kuin myös taideanniltaan. Alueen lasten kanssa yhteistyössä toteutettu taidelaattaprojekti huipentuu kun alikulku vihitään virallisesti käyttöön 26.10.2017.

”Broda2-projekti on esimerkki mahtavasta yhteisön voimasta, miten hieno luova voima alueemme nuorissa ja lapsissa piilee. On ollut todella upeaa saada olla osa tätä hienoa projektia ja on hauskaa nähdä laatat vihdoin lopullisella paikallaan alikulussa. Jakomäki saa arvoisensa kruunun.” pohdiskelee Broda2 -taideprojektin yhdessä Jakomäen peruskoulun oppilaiden kanssa toteuttanut taiteilija Pekka Paikkari.

Kaikille avoimissa ja ilmaisissa avajaisissa monipuolinen ohjelma

Ohjelmassa on virallinen nauhanleikkuu, projektin avainhenkilöiden haastatteluja sekä Roskabaree –kierrätyssirkusshow. Alueen lasten oma Jakomäen viihdeorkesteri esiintyvät. Kaikki halukkaat voivat tutustua myös ambulanssiin. Tarjolla lohikeittoa!

Tilaisuuden avaa kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki. Paikalla on alikulun laatat yhdessä Jakomäen peruskoululaisten kanssa toteuttanut taiteilija Pekka Paikkari.

”Helsingin kaupunki ja Lähiöprojekti haluavat juhlistaa yhteisöllisyyttä, luovuutta sekä yhteisen ympäristömme laadukasta parantamista, jotka kaikki ovat olleet vahvasti läsnä Broda2-projektissa. Tänä vuonna 50 vuotta täyttänyt Jakomäki ja vielä rakentumassa oleva Alppikylä saivat välilleen kauniin alueita yhdistävän kulkuväylän. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi avajaisiin!” toivottaa Henna Helander Helsingin Lähiöprojektin projektipäällikkö.

Helsingin kaupungin ja Lähiöprojektin Jakomäen ja Alppikylän välisen Broda2 -taidealikulun avajaiset torstaina 26.10.2017 klo 17–20. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirjo Ruotsalainen
Lähiöprojekti
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 050 546 8924
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Jakomäen ja Alppikylän yhdistävä alikulkutunneli
Jakomäen ja Alppikylän yhdistävä alikulkutunneli
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki Photo Festival – Helsingistä valokuvauksen pohjoinen pääkaupunki5.7.2018 12:58Tiedote

Teurastamon alueella 5.7. avautuva Helsinki Photo Festival tarjoaa monipuolista ohjelmaa, joka tukee nykyaikaista valokuvataidetta ja urbaaneja näyttelyitä. Festivaalin ohjelmaan sisältyy Artist talk -tilaisuuksia, työpajoja, seminaareja, valokuvauskävelyitä ja innovatiivisia valokuvarakennelmia. Teurastamon lisäksi tapahtumia on muun muassa Hermannin puistossa, Kalasatamanpuistossa, Sörnäistenlaiturilla ja Suvilahdessa. Festivaali jatkuu 15.8. saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme