Taideyliopisto

Taideyliopiston seuraavaan hallitukseen neljä kulttuurin ja tieteen vaikuttajaa

Jaa

Hallitukseen valittiin Leevi Haapala, Jukka Kekkonen, Sonya Lindfors ja Astrid Thors. Viides ulkopuolinen jäsen valitaan myöhemmin syksyllä.

Taideyliopiston yliopistokollegio valitsi neljä yliopistoyhteisön ulkopuolista jäsentä Taideyliopiston hallitukseen 1.1.2022 alkaen. Kaikkiaan hallituksessa on paikka viidelle ulkopuoliselle jäsenelle. Kollegio täydentää syksyn 2021 aikana hallitusta vielä yhdellä ulkopuolisella jäsenellä.

Taideyliopiston hallitukseen valittiin uusina jäseninä Leevi Haapala, Jukka Kekkonen ja Sonya Lindfors. Heidän kautensa on nelivuotinen, 31.12.2025 saakka. Hallituksessa jatkaa edelleen Astrid Thors, jonka kausi on kaksivuotinen, 31.12.2023 saakka.

Kollegio teki päätökset kokouksessaan 21.9.2021.

Hallitukseen 21.9. valitut ulkopuoliset jäsenet

FT Leevi Haapala (s. 1972) on johtanut Nykytaiteen museo Kiasmaa vuodesta 2015 alkaen. Vuosina 2014–2015 hän työskenteli Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa taiteen ja esittämiskäytäntöjen professorina. Hän on toiminut myös Kiasman amanuenssina ja nykytaiteen tutkijana. Haapala on mm. Ars Fennica -palkintoraadin jäsen sekä jäsen Kiasman Tukisäätiön ja Designmuseon hallituksissa.

OTT, varatuomari Jukka Kekkonen (s. 1953) työskentelee Helsingin yliopistossa oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professorina. Hän on Helsingin yliopiston hallituksen jäsen 31.10.2021 asti. Kekkonen on ollut Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen vuodesta 2007 saakka. Kekkonen työskenteli Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan dekaanina vuosina 2004–2010. Hän on ollut myös mm. International Association of Law Schools -järjestön hallituksessa ja toiminut Suomen Tiedeakatemiain ihmisoikeustoimikunnan puheenjohtajana.

TaM Sonya Lindfors (s. 1985) on UrbanApa-taideyhteisön perustaja ja on työskennellyt sen taiteellisena johtajana vuodesta 2010 alkaen. Lisäksi Lindfors toimii UrbanApa-yhteisön taustaorganisaatio UTT ry:n puheenjohtajana. Hän on aiemmin toiminut Helsingin kaupungin taide- ja kulttuurivisiotyöryhmän ja Tanssintalo ry:n taiteellisen työryhmän jäsenenä sekä Finnish dance organization -järjestön Street-jaoston puheenjohtajana.

OTK, varatuomari Astrid Thors (s. 1957) on työskennellyt mm. maahanmuutto- ja eurooppaministerinä vuosina 2007–2011, Euroopan parlamentin jäsenenä vuosina 1996–2004 ja kansanedustajana vuosina 2004–2013. Hän on toiminut Taideyliopiston hallituksen varapuheenjohtajana vuodesta 2018 lähtien ja Taideyliopiston tukisäätiön hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2019 lähtien. Lisäksi Thors on hallituksen puheenjohtaja nykytaiteen säätiö Pro Artibuksessa ja Arcada ammattikorkeakoulua ylläpitävässä Stiftelsen Arcadassa. Hän on myös Föreningen Konstsamfundet -yhdistyksen jäsen.

Hallitukseen lisäksi kuusi yliopistoyhteisön jäsentä

Taideyliopiston hallituksessa on kaikkiaan 11 jäsentä. Ulkopuolisten jäsenten lisäksi siihen kuuluu kuusi yliopistoyhteisön sisäistä jäsentä. Heistä kaksi edustaa professoreja, kaksi muuta opetus- ja tutkimushenkilöstöä sekä muuta henkilöstöä ja kaksi opiskelijoita.

Hallituksen professorijäsenet ja muuta opetus- ja tutkimushenkilöstöä sekä muuta henkilöstöä edustavat jäsenet valitaan vaaleilla marraskuussa. Taideyliopiston ylioppilaskunta valitsee hallituksen opiskelijajäsenet syksyn aikana.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
PL 1
00097 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Tuore tapahtuma-alan selvitys paljastaa ihmisten ikävän elävän musiikin pariin18.1.2022 10:00:00 EET | Tiedote

Sibelius-Akatemian tutkimusjulkaisusarjassa ilmestynyt Festivaali- ja venuebarometri 2020 esittelee yleisön kokemuksia ja käsityksiä festivaaleista ja konserttipaikoista koronarajoitusten keskellä. Selvitys kertoo, että elävällä musiikilla on suuri merkitys suomalaisten hyvinvoinnille. Festivaaliyleisö suhtautuu koronapandemian mukanaan tuomiin rajoituksiin kahtiajakoisesti; osa noudattaa niitä tarkkaan, osa ei. Korona-aikana on korostunut se, että tapahtumayleisö haluaa tapahtumiin osallistumalla myös tukea esiintyjiä.

Sibafest – Recovery Tour tuo livemusiikkia pandemia-aikaan kahdenkymmenen opiskelijakonsertin voimin5.1.2022 07:57:49 EET | Uutinen

Sibafest – Recovery Tour on mukana rakentamassa koronapandemian kanssa elävää musiikkialaa uudelleen, konsertti kerrallaan. Kahdenkymmenen konsertin kiertue tuo livemusiikkia yleisöille monessa genressä. Lavoille nousevat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat ja opettajat. Joka toinen vuosi järjestettävä Sibafest alkaa Helsingin Musiikkitalolta 17.1.2022 ja jatkuu kevään ajan Helsingissä, Järvenpäässä, Seinäjoella ja Kuopiossa 5.5.2022 asti.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia mukana Sir Elton Johnin rahoittamassa uudessa globaalissa opiskelijavaihto-ohjelmassa11.12.2021 04:00:00 EET | Tiedote

Laulaja, säveltäjä ja pianisti Sir Elton John käynnistää uuden globaalin opiskelijavaihto-ohjelman entisessä opinahjossaan, maineikkaassa lontoolaisessa Royal Academy of Musicissa. Akatemia on kutsunut ohjelmaan 12 eturivin musiikkikorkeakoulua ympäri maailman – yksi niistä on Taideyliopiston Sibelius-Akatemia. Kymmenvuotinen ohjelma käynnistyy syyskuussa 2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme