Taideyliopisto

Taideyliopiston vararehtoriksi kulttuurihistorian professori Marjo Kaartinen

Jaa

Kaartinen on arvostettu opettaja, tutkija ja yhteiskunnallinen keskustelija, jolla on vaikuttavat näytöt muutosten johtamisesta yliopistossa.

Marjo Kaartinen. Kuva: Eeva Anundi / Taideyliopisto
Marjo Kaartinen. Kuva: Eeva Anundi / Taideyliopisto

Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi kaudelle 1.8.2022–31.7.2027 on valittu professori, FT Marjo Kaartinen. Hän siirtyy tehtävään Turun yliopiston historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen johtajan paikalta. Kaartinen on toiminut kulttuurihistorian professorina Turun yliopistossa vuodesta 2015 lähtien.  

Vararehtorin valinnassa korostettiin Kaartisen akateemista johtamiskokemusta. Hänellä on vahvaa näyttöä laajan hallinnon- ja tutkinto-ohjelmauudistuksen toimeenpanosta Turun yliopistossa.  

“Kaartisen Turussa johtama muutostyö muistuttaa monella tavalla Taideyliopiston koulutuksesta vastaavan vararehtorin tehtävää. Uskon, että hänen kokemuksensa toiminnan kehittämisestä ja erillisistä yksiköistä muodostetun akateemisen yhteisön johtamisesta ovat suureksi hyödyksi Taideyliopistolle”, perustelee Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén. 

Taideyliopiston koulutuksesta vastaavan vararehtorin tehtäväkenttään kuuluvat esimerkiksi koulutuksen ja sen laadun sekä oppimisympäristöjen kehittäminen. Ajankohtaisia projekteja ovat muun muassa käynnissä oleva opetussuunnitelmien uudistustyö sekä Taideyliopiston digitalisaatiotavoitteiden muodostaminen. 

“Hakuprosessin perusteella Kaartisesta piirtyi kuva kuuntelevana, ihmislähtöisenä ja omaa toimintaansa reflektoivana johtajana, joka kykenee herättämään luottamusta suoralla ja läpinäkyvällä toiminnallaan", Hildén kertoo.   

Kaartinen on myös aktiivinen ja akateemisessa yhteisössä arvostettu yhteiskunnallinen keskustelija ja tieteen popularisoija. Hänet on valittu Vuoden tieteentekijäksi ja hänen yhdessä kollegoidensa kanssa toimittamansa tietokirja on ollut ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi. 

“Kaartinen tunnetaan muun muassa tasa-arvon puolestapuhujana sekä rasismin ja vihapuheen vastustajana. On hienoa saada hänen kaltaisensa arvojohtaja taiteen ja taidekoulutuksen kehittäjäksi ja puolestapuhujaksi", toteaa Hildén.  

Yliopiston hallitus teki päätöksen vararehtorin nimittämisestä kokouksessaan 12.5.2022.  

Vararehtorin tehtävää haki avoimessa haussa 15 henkilöä. Lisäksi rekrytoinnissa käytettiin suorahakua. Rekrytointiryhmä haastatteli kahta avoimen haun ja kolmea suorahaun kautta jatkoon valittua hakijaa. Haastattelujen ja muiden hakumateriaalien perusteella se valitsi kaksi kärkiehdokasta yliopistoyhteisölle avoimeen kuulemistilaisuuteen.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Marjo Kaartinen. Kuva: Eeva Anundi / Taideyliopisto
Marjo Kaartinen. Kuva: Eeva Anundi / Taideyliopisto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
PL 1
00097 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Jukka-Pekka Sarasteen mentorointiohjelma kokoaa nuoret muusikkolupaukset Suomeen10.5.2022 13:45:00 EEST | Tiedote

Ikoninen kapellimestari, hiljattain Helsingin kaupunginorkesterin tulevaksi taiteelliseksi johtajaksi nimitetty Jukka-Pekka Saraste tuo Suomeen maailmalla ansioituneita mentoreita valmentamaan uuden muusikkosukupolven kansainvälisiä valioita. Kolmen musiikkikorkeakoulun opiskelijoiden muodostama LEAD!-orkesteri valtaa syyskuussa Helsingin Musiikkitalon, Sibeliustalon ja Tampere-talon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme