Taideyliopisto

Taideyliopistoon valittiin 322 uutta opiskelijaa

Jaa

Ensimmäiset opiskelijat uusissa kulttuurisen musiikintutkimuksen ja kirjoittamisen kandidaattiohjelmissa aloittavat ensi syksynä.

Taideyliopiston opiskelijoita. Kuva: Veikko Kähkönen / Taideyliopisto
Taideyliopiston opiskelijoita. Kuva: Veikko Kähkönen / Taideyliopisto

Taideyliopiston uudet opiskelijat on valittu. Uusia perustutkinto-opiskelijoita otettiin sisään 322, joista 35 Kuvataideakatemiaan, 202 Sibelius-Akatemiaan ja 85 Teatterikorkeakouluun. 

Perustutkintokoulutuksen hakukohteisiin tuli yhteensä 4681 hakemusta (hakijoita oli yhteensä 3886). Hakemuksista 890 oli Kuvataideakatemiaan, 1460 Sibelius-Akatemiaan ja 2331 Teatterikorkeakouluun.

Taideyliopisto kuuluu Suomen halutuimpiin opiskelupaikkoihin, sillä noin 8 % hakeneista tuli valituksi. Suosituimmat hakukohteet olivat näyttelijäntaiteen koulutusohjelma, kuvataiteen koulutusohjelma sekä uusi kirjoittamisen kandidaattiohjelma.

Kansainvälisten hakijoiden osuus oli 22,5 %. 

Hakeneiden ja valittujen opiskelijoiden määrä vaihtelee eri vuosina, koska kaikkiin koulutusohjelmiin ei oteta vuosittain uusia opiskelijoita.

Uudet koulutusohjelmat vastaavat kulttuurialan työvoimatarpeisiin

Taideyliopistossa aloittaa ensi vuonna kaksi uutta koulutusta: kulttuurisen musiikintutkimuksen kandidaattiohjelma sekä kirjoittamisen kandidaattiohjelma.

Uusi kulttuurisen musiikintutkimuksen kandidaattiohjelma sijoittuu Taideyliopiston Seinäjoen yksikköön. Koulutus vastaa moninaistuvan kulttuurialan tutkimuksellisiin tarpeisiin. Siihen haki 46 hakijaa, ja heistä hyväksyttiin opiskelijoiksi 15.

Toisena uutena koulutusohjelmana aloittaa kirjoittamisen kandidaattiohjelma, joka sijoittuu Teatterikorkeakouluun. Taideyliopistossa on voinut vuodesta 2019 opiskella kirjoittamista maisteriohjelmassa. Uuteen kandidaattitasoiseen ohjelmaan pyrki 262 hakijaa, ja heistä hyväksyttiin opiskelijoiksi 8.

Taideyliopistoon keväällä 2022 valitut opiskelijat 

Kuvataideakatemian valitut uudet opiskelijat

Sibelius-Akatemiaan valitut uudet opiskelijat

Teatterikorkeakouluun valitut uudet opiskelijat 

Verkkosivustolla julkaistaan vain luvan antaneiden henkilöiden nimet.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Taideyliopiston opiskelijoita. Kuva: Veikko Kähkönen / Taideyliopisto
Taideyliopiston opiskelijoita. Kuva: Veikko Kähkönen / Taideyliopisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
PL 1
00097 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme