Mellakka Helsinki

Taimesta Sadoksi – uutuuskirjat perehdyttävät keittiötarhan saloihin

Jaa

Kukoistava keittiöpuutarha tuottaa iloa silmälle, mielelle ja makuaistille. Taimi- ja Sato-kirjat tarjoavat yhdessä inspiroivan ja kattavan tietopaketin kotiviljelystä kiinnostuneille.

Kuva: Hanna Marttinen
Kuva: Hanna Marttinen

Puutarhatoimittaja Johanna Vireahon ja puutarhavalokuvaaja Hanna Marttisen tammikuussa julkaistu Taimi-kirja saa pian jatkoa, kun Sato-kirja perehdyttää syvemmälle keittiötarhan saloihin. Kirjat ovat kasvukauden alkaessa erittäin ajankohtaisia ja sopivat kaikille urbaanista citytarhurista oman pihan keittiöpuutarhuriin.

”Ensin on kasa erilaisia siemeniä ja haave omasta sadosta. Matka keittiötarhuriksi alkaa kodin ikkunalaudoilta. Eikä haittaa, vaikkei tilaa ole paljon – ämpärillisestä ja ruukullisestakin saa jo mukavasti makuelämyksiä!”, Vireaho kertoo.

Siinä missä Taimi tutustuttaa lukijan taimikasvatuksen saloihin, tarvikkeiden, mullan ja keittiötarhan kasvien valintaan ja kasvatukseen, jatkaa Sato puutarhamatkaa aina lautaselle asti. Maaliskuun lopussa ilmestyvä Sato tarjoaa vertaistukea ja vinkkejä keittiötarhan perustamiseen sekä vihannesten, yrttien ja juuresten viljelyyn. Hyviksi testatut reseptit siivittävät kokeilemaan sadonkorjuun antia keittiössä.

”Itse kasvatettu ruoka on todellista lähiruokaa, ja tarjoaa meille loistavan mahdollisuuden ymmärtää ja lisätä kotimaisen ruoan arvostusta”, Marttinen sanoo.

Vireaho ja Marttinen ovat tehneet kymmenen vuoden ajan lukuisia lehtijuttuja puutarha-, aikakaus- ja sisustuslehtiin sekä kirjoittaneet ja kuvanneet useita puutarhakirjoja. Kotipuutarhoihin intohimolla suhtautuva kaksikko tunteekin aiheensa läpikotaisin: Vireaho hoitaa suurta vanhan talon puutarhaa kasvihuoneineen sekä keittiötarhoineen ja Marttinen kasvattaa hyötykasveja kerrostalon parvekkeella.

Taimi- ja Sato-kirjat on kustantanut Readme.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja lehdistökuvat:
Johanna Vireaho, johanna@huvilaelamaa.fi, p. 040 593 2934
Hanna Marttinen, hanna@studiokiiltomato.fi, p. 044 359 3590

Arvostelukappaleet:
Minna Auvinen, minna.auvinen@readme.fi

Kuvat

Kuva: Hanna Marttinen
Kuva: Hanna Marttinen
Lataa
Sato-kirja
Sato-kirja
Lataa
Taimi-kirja
Taimi-kirja
Lataa
Puutarhatoimittaja Johanna Vireaho
Puutarhatoimittaja Johanna Vireaho
Lataa
Puutarhavalokuvaaja Hanna Marttinen
Puutarhavalokuvaaja Hanna Marttinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mellakka Helsinki
Mellakka Helsinki
Pursimiehenkatu 29-31 A
00150 HELSINKI

info@mellakkahelsinki.fihttp://mellakkahelsinki.fi

Mellakka Helsinki on luova PR- ja viestintätoimisto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mellakka Helsinki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme