Taitajat ottavat mittaa toisistaan ensi viikolla − Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitaja2022 on täynnä #työniloa

Jaa

Taitaja2022-tapahtuma järjestetään 16.–19.5.2022 Porin urheilukeskuksessa, IsomäkiAreenassa ja Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalueella. Yleisölle ilmaiseen tapahtuman voi osallistua paikan päällä tai virtuaalisesti. Ammattitaidon SM-mitalisteista kilpaillaan 45 lajissa. Voittajat ovat selvillä viimeisenä kisapäivänä torstaina.

Taitaja2022-tapahtuma järjestetään Porissa 16.-19.5.2022.
Taitaja2022-tapahtuma järjestetään Porissa 16.-19.5.2022.

Tuhannet nuoret näyttävät taitonsa

Taitaja-tapahtuma on Suomen suurin vuosittainen ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Nuorten ammattitaidon SM-kilpailun semifinaaleihin osallistuu vuosittain lähes 2000 ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa nuorta, jotka kilpailevat SM-mitaleista 45:ssä ammatillisiin perustutkintoihin perustuvassa lajissa.

Tapahtumassa kisataan myös yläkoululaisten leikkimielinen tieto- ja taitokilpailu Taitaja9, jonka alkukarsintoihin osallistui viime syksynä yli 10 000 yläkoululaista eri puolilta Suomea.

Kilpailun lisäksi tapahtuma toimii kohtaamispaikkana ammatillisen koulutuksen parissa työskenteleville asiantuntijoille sekä näyteikkunana ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneelle tai ammatinvalintaa pohtivalle yleisölle.

Taitaja-tapahtuma rakentuu yhteistyöllä

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Porissa ja Satakunnassa. Länsirannikon Koulutus Oy WinNova vastaa yhteistyössä Sataedun kanssa nelipäiväisen yleisölle avoimen suurtapahtuman järjestelyistä. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, joka luovuttaa järjestämisoikeuden vuosittain jollekin ammatilliselle koulutuksen järjestäjälle. 

Tapahtuman järjestelyissä on mukana satoja opettajia ja noin tuhat ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa nuorta. Työelämä- ja yrityskumppanit osallistuvat tapahtuman toteutukseen monella eri tavalla aina kilpailutehtävien laadinnasta lajialueiden toteuttamiseen, tuomaroimiseen ja kilpailijoiden palkitsemiseen asti.

–Järjestämme tapahtuman tiiviissä yhteistyössä opiskelijoiden, opetushenkilöstön, työelämä- ja yrityskumppaneiden sekä muiden sidosryhmien kanssa. Noin 350 valtakunnallista ja paikallista yritystä ja organisaatiota on lähtenyt työnilolla yhdessä kanssamme rakentamaan tapahtumaa tarjoamalla koneita, laitteita, tuotteita, materiaaleja ja osaamista käyttöömme. Ilman heitä kaikkia tapahtuman järjestäminen ei onnistuisi kaikessa laajuudessaan, sanoo Taitaja2022-kilpailujohtaja Diana Bergroth-Lampinen.

Taitaja2022-tapahtumaan voi tutustua myös virtuaalisesti

Taitaja2022-tapahtuma on avoinna yleisölle tiistaina 17.5. ja keskiviikkona 18.5. klo 8–17 ja torstaina 19.5. klo 8–12. Avajaisia vietetään IsomäkiAreenassa maanantaina 16.5. klo 17.45–19.00. Tapahtuman päättäjäiset ja palkintojenjako alkaa IsomäkiAreenassa torstaina 19.5. klo 14.45.

Tapahtumaa voi seurata myös Taitaja-tapahtuman YouTube-kanavalla. Elokuva- ja TV-alan opiskelijat tuottavat kilpailupäivien aikana kanavalle TaitajaTV-livelähetystä noin kolme tuntia päivässä. Lisäksi avajaiset ja päättäjäiset sekä Taitaja9-kilpailun finaali lähetetään kanavalla suorana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Median yhteydenotot sekä haastattelu- ja kuvapyynnöt tapahtuman aikana:

Viestintä- ja markkinointivastaava Marika Malmi
044 455 7332, marika.malmi@winnova.fi

Kuvat

Taitaja2022-tapahtuma järjestetään Porissa 16.-19.5.2022.
Taitaja2022-tapahtuma järjestetään Porissa 16.-19.5.2022.
Lataa
Taitaja2022 Pori -semifinaali, hitsaus. Kuva: Juha Levonen / Skills Finland.
Taitaja2022 Pori -semifinaali, hitsaus. Kuva: Juha Levonen / Skills Finland.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Skills Finland ry
Simonkatu 12 B 24, 5. krs.
00100 HELSINKI

040 7320691, viestinta@skillsfinland.fihttp://www.skillsfinland.fi/

Skills Finland ry edistää ammatillisen koulutuksen laatua ja vetovoimaa kilpailu- ja valmennustoiminnan avulla. Tavoitteenamme on rakentaa yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa maailman parasta ammattiosaamista. 

Järjestämme yhteistyökumppaniemme kanssa vuosittain ammatillisen koulutuksen suurtapahtuman Taitajan ja lähetämme Suomen virallisen ammattitaitomaajoukkueen kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin. Julkaisemme myös Ammattiosaaja-verkkopalvelua, joka kertoo ammatillisen koulutuksen vaihtoehdoista yläkoululaisille.

Toimintamme perustana ovat arvomme – avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti.

Vuonna 1993 perustetun yhdistyksen taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skills Finland ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme