Aalto EE

Taiteen ja kulttuurin organisaatioille johtajuushaaste 2020

Jaa

Aalto University Executive Education (Aalto EE) ja Göteborgin yliopiston School of Executive Education (GUSEE) ovat käynnistämässä ohjelman “Future Leadership in Arts and Culture”. Ohjelman tavoitteena on kehittää Pohjoismaiden ja Baltian kulttuurialan johtamista ja hallintoa.

“Kulttuuriliiketoiminnan ala kasvaa nopeasti niin Pohjoismaissa, Baltian maissa kuin koko Euroopassakin. Samaan aikaan kun ala luo uusia työpaikkoja, uudet vaatimukset ja positiiviset haasteet lisääntyvät. Tarvitsemme tehtäviin huippujohtajia, joilla on menestyksen mahdollistava koulutus. Siksi tarvitsemme korkean profiilin ohjelman tulevaisuuden tekijöille”, sanoo Susanna Pettersson, Ruotsin kansallismuseon ylijohtaja.

”Taiteen ja kulttuurin alan organisaatiot tarvitsevat yhtä vahvaa johtamisosaamista kuin johtavat kuluttajabrändit. Ne kilpailevat ihmisten ajasta ja kiinnostuksesta. Kasvatuksellinen ja sivistävä tehtävä toteutuvat vain, jos tavoittaa yleisönsä tehokkaasti ja rakentaa verkostonsa oikein”, pohtii professori Pekka Mattila, Aalto EE:n toimitusjohtaja.

Kulttuuriorganisaatioiden johtajat osallistuivat pyöreän pöydän keskusteluun

Ohjelmakokonaisuuden muotoilemisprosessi alkoi pyöreän pöydän keskustelulla Tukholmassa syyskuussa 2018. Aalto EE ja GUSEE kokosivat yhdessä Ruotsin kansallismuseon kanssa yhteen kulttuuriorganisaatioiden johtajia Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Virosta ja Latviasta. Keskustelussa johtajat vaihtoivat näkemyksiä, sparrasivat toisiaan sekä keskustelivat siitä, miten oppimista, inspiraatiota ja ihmettelyäkin voidaan alalla edistää. Keskustelun aiheita ja sen aikana syntyneitä ideoita käytetään keväällä 2019 alkavan ohjelman sisällön suunnittelussa ja toteutuksessa  

Johtajien liiketoimintaosaamista kehittävän ohjelman luominen edesauttaa kulttuuri-instituutioiden pysymistä elinvoimaisina ja lisää niiden vaikuttavuutta ympäröivään yhteiskuntaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pekka Mattila
toimitusjohtaja, Professor of Practice,
Aalto University Executive Education Oy
Puh.: 040 738 7221
pekka.mattila@aaltoee.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto EE
Aalto EE
Mechelininkatu 3 C
00100 HELSINKI

010 8373700http://www.aaltoee.com

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia globaalisti useissa lokaatioissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto EE

Aalto EE panostaa elinikäiseen oppimiseen - Nana Salin rakentamaan uusia rahoittajakumppanuuksia19.3.2019 08:45:33 EETTiedote

Aalto University Executive Education Oy laajentaa korkeatasoisen elinikäisen oppimisen mahdollisuuksia julkisella ja yksityisellä sektorilla vahvistamalla ja kehittämällä uusia rahoitusvaihtoehtoja. Yhä useammin yksilön tai työnantajan oma maksukyky yksin ei mahdollista korkeimman kansainvälisen tason saavuttamista, jolloin rinnakkaisten rahoitusmuotojen rooli on ratkaiseva.

Aalto EE käynnistää Aalto PUBLIC -konseptin julkiseen johtamiseen – painopistealueina ekosysteemit, vaikuttavuus ja talous21.2.2019 11:06:05 EETTiedote

Julkisen sektorin organisaatiot ja niiden johtaminen kohtaavat uusia paineita toimintaympäristön muuttuessa, kilpailun lisääntyessä ja uudenlaisten kumppanuusmallien yleistyessä samalla, kun ikäluokkien pienentymisen myötä resurssiniukkuus lisääntyy entisestään. Ollakseen entistä vahvempi kumppani tässä transformaatiossa Aalto University Executive Education (Aalto EE) käynnisti helmikuussa 2019 uuden Aalto PUBLIC -liiketoimintayksikön.

Mehiläinen valitsi Aalto EE:n kumppanikseen valtakunnalliseen esimiesvalmennusohjelmaan14.12.2018 12:10:10 EETTiedote

Mehiläinen käynnistää valtakunnallisen esimiesvalmennusohjelman tukeakseen esimiesten johtamistaitojen systemaattista kehittämistä koko konsernissa. Aalto University Executive Educationin (Aalto EE) kanssa räätälöitävä valmennusohjelma käynnistetään tammikuussa 2019 ja ensimmäisen vuoden aikana siihen osallistuu yli 500 tulosvastuullista esimiestä eri puolilta Suomea.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme