Vaasan kaupunki - Vasa stad

Taiteiden yöhön suunnitteilla uusi osallistava karnevaalikulkue

Jaa

Taiteiden yötä vietetään Vaasassa torstaina 11.8.2022 karnevaalien hengessä. Tänä vuonna järjestetään myös ensimmäinen Taiteiden yön karnevaalikulkue, johon erilaiset ryhmät voivat osallistua mielikuvituksellisilla kokoonpanoillaan.

Kuva: Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut.
Kuva: Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut.

Taiteiden yön ohjelmaan kuuluu tänä vuonna uusi osallistava karnevaalikulkue, johon on haettu idea perinteisestä keskieurooppalaisesta karnevaalijuhlinnasta.

Perinteisesti karnevaalit juhlistavat paikallista moninaisuutta, kulttuurien ja taidemuotojen kirjoa sekä yhteisöllisyyttä. Teema korostaa kaupunkitilan muuttumista eräänlaiseksi julkiseksi performanssiksi, jossa paikkansa ottavat erilaiset taidemuodot, erilaiset kulttuuri-, järjestö- ja yhteiskunnalliset toimijat sekä kaupungin korttelit väestöineen.

Kulkueeseen haastetaan mukaan vaasalaisia toimijoita

Karnevaalikulkue kiertää kaupungilla yleisön nähtävillä tanssiryhmän johtamana. Se koostuu erilaisten ryhmien, kuten yhdistysten, yritysten, joukkueiden ja teatteriryhmien sekä muiden kokoonpanojen esittäytymisistä.

Kukin kulkueeseen osallistuva ryhmä rakentaa teemaan sopivan kokoonpanon tai kulkuevaunun, jonka kanssa he esittäytyvät karnevaaliyleisölle. Osallistujat voivat esimerkiksi pukeutua saman henkisesti.

–Kulkueeseen osallistuvista kokoonpanoista järjestetään yleisöäänestys ja paras palkitaan. Lähtekää mukaan suunnittelemalla oma kulkueosuutenne, kannustaa vs. kulttuurisuunnittelija Pia Kokko.

Kulkueessa on mukana myös päiväkotilasten koristelema festivaali-Lilliputti, joka myöhemmin kuljettaa yleisöä tapahtumapaikasta toiseen iloisessa asussaan.

Vaikka vain mielikuvitus on rajana, on esittäytymistä suunnitellessa hyvä muistaa tieliikennelain asettamat rajoitukset, vinkataan kulttuuripalveluista.

Ilmoittautuminen karnevaalikulkueeseen on auki 31.5.2022 saakka sähköpostitse taiteidenyo@vaasa.fi.

Taiteiden yö -tapahtumaa on järjestetty Vaasassa vuodesta 1991 lähtien. Suureksi kaupunkitapahtumaksi kasvanut juhla on yhdistänyt eri-ikäisiä ihmisiä kulttuurin, musiikin ja muiden ohjelmanumeroiden kautta isoksi kyläyhteisöksi. Taiteiden yö houkuttelee vuosittain reilu 30 000 osallistujaa. Ilmoittautuminen ohjelmaan on käynnistynyt.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

vs. kulttuuripäällikkö Leena Nyqvist, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, p. 0400 668 197, leena.nyqvist@vaasa.fi

vs. kulttuurisuunnittelija Pia Kokko, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, p. 040 167 8926, pia.kokko@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut.
Kuva: Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

INBJUDAN: Hissunderstödet täcker hela 55% av kostnaderna för en efterinstallerad hiss – välkommen att bekanta dig med en ny hiss och höra mera om hiss- och tillgänglighetsunderstöden17.5.2022 14:19:17 EEST | Tiedote

I Vasa finns cirka 400 våningshus utan hiss. Tillgängligheten i bostadsbyggnader stöds med ARAs och Vasa stads understöd för installering av hissar efteråt och för tillgänglighetsrenoveringar. Vasa stads fastighetssektor ordnar ett infomöte, där man får bekanta sig med en ny efterinstallerad hiss och där det berättas mera om hiss- och tillgänglighetsunderstöden.

KUTSU: Hissiavustus kattaa jopa 55% jälkiasennushissin kustannuksista – tervetuloa tutustumaan uuteen hissiin ja kuulemaan lisää hissi- ja esteettömyysavustuksista17.5.2022 14:17:27 EEST | Tiedote

Vaasassa on noin 400 hissitöntä kerrostaloa. Asuinrakennusten esteettömyyttä tuetaan ARAn ja Vaasan kaupungin avustuksilla jälkiasennushissien rakentamiseen ja esteettömyyskorjauksiin. Vaasan kaupungin kiinteistötoimi järjestää infotilaisuuden, jossa tutustutaan uuteen jälkiasennushissiin ja kerrotaan lisää hissi- ja esteettömyysavustuksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme