Vaasan kaupunki - Vasa stad

Taiteiden Yössä kävelykierroksia vanhuksille kokeneen oppaan johdolla

Jaa

Vaasan vanhusneuvosto ja Liikuntapalvelut järjestävät yhteistyössä opastettuja kävelykierroksia Taiteiden Yönä torstaina 12.8.2021. Suomenkielinen kierros järjestetään klo 11-13 ja ruotsinkielinen kierros klo 14-16.

Kävelykierrokseen osallistujat kokoontuvat aloitusajankohtana Laivapuiston nimellä tunnetun Onkilahden puiston (Järvikatu 7) laivalle ja aluksi liikuntapalveluiden ohjaaja vetää puolen tunnin lempeän lämmittelyjumpan.

Sen jälkeen aloitetaan 1,5 tunnin mittainen kävelykierros Onkilahden ympäristössä. Oppaana toimii Henrik Fågelbärj Vaasa-Mustasaaren oppaista. Mukaan voi halutessaan ottaa omat sauvakävelykepit.

Kävelykierros päättyy lähtöpaikalle ja Laivapuistossa voi palatessa nauttia puistotunnelman lisäksi jäätelöistä tai levähtää puiston penkille.

Kävelykierros on suunnattu etenkin ikäihmisille, joiden kunto on heikentynyt korona-aikana. Kävelyllä edetään osallistujille sopivaan, leppoisaan tahtiin ja pidetään taukoja aina tarpeen vaatiessa.

– Tutustutaan uusin silmin tuttuun alueeseen! Nähdään, mitä uutta Onkilahteen on tullut kuten kirsikkapuita ja hyönteishotelleja sekä muistellaan historiaa muun muassa Venny Kontturin muistomerkillä, kertoo myös vanhusneuvoston jäsenenä toimiva Henrik Fågelbärj.

Mukaan pääsee 25 paikalle ensin saapunutta, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Fågelbärj on toiminut 50 vuoden ajan Vaasan seudun oppaana ja kulttuurilähettiläänä. Tänä vuonna hänet palkittiin myös Vaasan kaupungin kulttuuripalkinnolla.

Taiteiden Yön ohjelma 2021

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vaasan kaupungin vapaaehtoistyön koordinaattori Senni Korhonen, senni.korhonen@vaasa.fi, puh. 040 197 8216
Vaasan vanhusneuvoston jäsen ja Vaasa-Mustasaari oppaat ry:n opas Henrik Fågelbärj, henrik.fagelbarj@netikka.fi, puh. 050 596 0365

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme