Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Taiteilijat ja tapahtuma-ala kapinan partaalla?

Jaa

Miksi esiintyvät taiteilijat ja tapahtuma-ala on jätetty koronakriisissä oman onnensa nojaan? Missä viipyy hallituksen EXIT-strategia? Olisiko sittenkin mahdollista tukahduttaa korona?

Näistä aiheista keskustellaan Savoy-teatterin lavalla keskiviikkona ja torstaina 10.-11. helmikuuta. Keskustelut striimataan suorina Helsinki-kanavalle.

ke 10.2. klo 11-11.40 Korona vei taiteilijoiden leivän

Mari Männistö, Helsingin kulttuurijohtaja

Angelika Klas, oopperalaulaja

Teemu Jokinen, muusikko-tuottaja, Vesterinen Yhtyeineen

Päivi Loponen, Savoy-teatterin johtaja, keskustelun vetäjä

to 11.2. klo 13-13.40 MIten tapahtuma-ala selviää koronasta?

Hanna Kosonen, pääsihteeri, Forum Artis ry

Ville Salonen, tenori, Opera BOXin tuottaja

Pirta Hotilainen, solubiologi, Lääketieteellinen tutkimuskeskus Minerva

Päivi Loponen, keskustelun vetäjä

Keskustelut ovat osa nyt alkavaa Savoy puhuu -keskustelusarjaa. Sarjassa keskustellaan ajankohtaisista aiheista, usein taiteen ja kulttuurin näkökulmasta. Keskustelut striimataan Helsinki-kanavalla suorina, ja ne jäävät sinne kahdeksi viikoksi vapaasti katsottaviksi. 

Koronapandemiasta johtuvat kokoontumisrajoitukset ovat estäneet esiintyviä taitelijoita ja tapahtumajärjestäjiä harjoittamasta elinkeinoaan. Vain osa alan yrittäjistä ja työntekijöistä on saanut korvausta menetetyistä tuloistaan. Alan näkymät ovat epäselvät, koska paluuta normaaliin ei ole näköpiirissä eikä päättäjillä näytä olevan selkeää exit-strategiaa

Nousevatko taiteilijat ja tapahtuma-ala kapinaan? Löytyykö alalta ratkaisuehdotuksia päättämättömille päättäjille? Kuka kuulee taiteilijaa?

Keskustelut suorina striimeinä www.helsinkikanava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Festivalen Online Bravo! bjuder på virtuella föreställningar för barn och unga5.3.2021 11:20:10 EETTiedote

Lördagen den 6.3.2021 inleds festivalen Online Bravo!, en virtuell scenkonstfestival för barn och unga, dagis- och skolgrupper samt familjer. Festivalen bjuder på högklassig dockteater, cirkus, dans och fysisk teater i form av inspelade eller streamade föreställningar med inhemska och utländska scenkonstnärer. Programmet är gratis. En del av föreställningarna kommer att spelas även i Helsingfors stads kulturhus i höst.

Nuori Taide Helsinki 2021 - nuorten taiteilijoiden yhteisnäyttelyn teosten haku alkanut4.3.2021 14:39:04 EETUutinen

Nuori Taide Helsinki 2021 on 15–26-vuotiaiden nuorten töistä koostuva yhteisnäyttely, joka järjestetään Kanneltalon galleriassa 20.5–23.6.2021. Näyttelyn tavoitteena on vuosittain nostaa esiin vaihtuvien teemojen avulla nuorten ajatuksia, näkökulmia ja osaamista taiteen keinoin. Vuoden 2021 näyttelyn teemana on See the Sea - näe meri, koe taide, joka inspiroituu kesällä avautuvasta Helsinki Biennaalista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme