HSL Helsingin seudun liikenne

Taksikuljetus ja Korsisaari voittivat linjoja bussikilpailutuksessa

Jaa

HSL:n hallitus ratkaisi bussiliikenteen tarjouskilpailun 44/2018. Kilpailukohteiden liikennöintialueet ovat pääasiassa Tuusulassa ja Espoossa. Liikenteeseen tulee kuusi uutta vähäpäästöistä bussia.

Korsisaari alkaa liikennöidä vuoden 2019 alussa linjoja 932, 964 ja 974, jotka palvelevat pääasiassa Tuusulaa. Taksikuljetus oy alkaa liikennöidä samoin Tuusulaa palvelevia linjoja 961, 965 ja 979 ensi vuoden alusta. Lisäksi Taksikuljetus aloittaa tämän vuoden syysliikenteen alussa linjan 544 liikennöinnin Espoonlahdesta Leppävaaraan.

Tuusulan linjojen sopimuskausi päättyy kesäliikennekauden lopussa 2019. Linjan 544 sopimuskausi päättyy kesäliikennekauden lopussa 2023. Sopimuksiin sisältyy enintään kolmen vuoden jatko-optiot.

Tarjouskilpailuun 44/2018 osallistui kuusi liikennöitsijää. HSL:n hallitus valitsi liikennöitsijät tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella.

Nyt ratkaistun kilpailukierroksen liikenteen laajuus on noin 0,5 miljoonaa linjakilometriä vuodessa. Liikenteeseen tarvitaan arkipäivisin 10 bussia. Nyt kilpailutetun liikenteen osuus on noin prosentti HSL:n tilaaman bussiliikenteen automäärästä ja linjakilometreistä. HSL:n järjestämässä liikenteessä ajetaan vuosittain noin 91,5 miljoonaa linjakilometriä. Liikenteeseen tarvitaan arkisin 1238 autoa.

Kilpailukierros tuo HSL:n liikenteeseen yhteensä kuusi uutta, tiukimman Euro6-päästönormin täyttävää bussia. Uudet bussit ovat matalalattiaisia, matkustamo on ilmastoitu ja busseissa on ajotavanseurantajärjestelmä.

Yhteyshenkilöt

Ryhmäpäällikkö Mika Häyrynen, HSL, puhelin: 040 505 5294

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme