Helsingin seudun kauppakamari

Taksipalvelut monipuolistuvat Helsingin seudulla

Jaa

Heinäkuun alku mullistaa taksipalvelujen tarjoamisen, kun taksiliikenne viimeinkin avataan kilpailulle. Väljempi sääntely helpottaa taksialalle tuloa ja lisää taksitoimijoiden vapautta kehittää omaa toimintaansa kuluttajien tarpeita vastaaviksi.

- Taksialan tiukka sääntely esti pitkään palvelujen kehittämisen ja toiminnan tehostamisen yrityskokoa kasvattamalla. Kysymys on kuitenkin elinkeinosta muiden joukossa, eikä mitään kunnollisia perusteita kilpailun rajoittamiselle ole ollut. Aiemmat sääntelyn väljentämisyritykset ovat kilpistyneet alan voimakkaaseen vastustukseen ja poliittisen uskalluksen puutteeseen. Onkin erinomaista, että taksitoiminta saadaan lopulta normaalin markkinatalouden piiriin. Se on hatunnoston arvoinen suoritus nykyiseltä liikenne- ja viestintäministeriltä, toteaa Helsingin seudun kauppakamarin maankäyttö- ja liikenneasioiden päällikkö Tiina Pasuri.

Uudistuksen myötä poistuu muun muassa epätarkoituksenmukainen pääkaupunkiseudun asemapaikkajako, joka aiheutti taksien tyhjänä ajoa lentoaseman ja Helsingin välillä.

- Pääkaupunkiseutu muodostaa toiminnallisesti yhden talous- ja liikennealueen, jossa kuntarajoilla ei asukkaiden tai yritysten kannalta katsottuna saa olla liikkumista tai kilpailua rajoittavaa vaikutusta. Esimerkiksi kuntarajojen yli tapahtuva joukkoliikenne on jo yli 30 vuoden ajan katsottu järkevimmäksi hoitaa yhtenä kokonaisuutena. Heinäkuun alusta lähtien taksit voivat ottaa kyytejä mistä tahansa, Pasuri kertoo.

Taksilupien määräsääntelystä luovutaan, joten jatkossa taksiliikennettä voi harjoittaa kuka tahansa lupaehdot täyttävä toimija. Muutoksen myötä taksialalle saadaan lisää toimijoita ja monipuolisempia palveluita. Tämä hyödyttää erityisesti Helsingin seutua, jossa on paljon potentiaalisia asiakkaita ja kysyntää erilaisille palveluille. Taksipalveluiden lisääntymisen myötä saadaan helpotusta kaikkein vilkkaimman kysynnän aikoina, kuten pikkujoulusesonkina ja vuodenvaihteessa.

Myös hintasääntelystä luovutaan.

- Vapaa hinnoittelu aiheuttanee aluksi hämmennystä ja sekaannuksia, mutta ei ole mitään syytä epäillä, etteivätkö toimintatavat pian vakiintuisi ja asiakkaat tottuisi uuteen järjestelmään, Pasuri uskoo.

Lisätiedot

Tiina Pasuri
maankäyttö- ja liikenneasioiden päällikkö, Helsingin seudun kauppakamari
050 62 905

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä osallistumalla aktiivisesti Helsingin seudun kehittämiseen. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme