Nuorisosäätiö

Talkkarit saapuvat arjen avuksi Nuorisosäätiön taloihin

Jaa

Lassila & Tikanoja ja Nuorisosäätiö tuovat talkkarit asukkaiden arkeen. 2010-luvun talkkari näyttää hieman erilaiselta kuin talonmiehet muutama vuosikymmen sitten.

”Talkkarit toimivat nykyään tiimeissä, joiden tehtävänä on huolehtia sekä kiinteistöjen että niiden asukkaiden hyvinvoinnista sekä viihtyvyydestä. Tavoitteiden osalta työ ei ole muuttunut, mutta tiimityö on tullut osaksi työn tekoa", kertoo liiketoimintajohtaja Antti Niitynpää L&T:ltä.

Liiketoimintajohtajan mukaan huolehtiminen, huomioiminen ja välittäminen ovat avainjuttuja uuden palvelun toteuttamisessa varsinkin Nuorisosäätiön taloissa, sillä säätiön asukkaat ovat usein ikänsä puolesta aikuisuuden kynnyksellä. Heille talkkarista voi olla paljon apua, kun opetellaan elämään taloyhtiön sääntöjen mukaan ja kantamaan vastuuta omasta elämästä.

”Odotamme palvelulta paljon, sillä haluamme olla lähempänä asukkaitamme. Olla näkyvillä ja tavoitettavissa, välittää ja kuunnella. Uskomme, että talkkaritiimin näkyvyys sekä heidän uusi tapa tehdä töitä nostaa kiinteistöjen ja talojen yleistä siisteyttä, viihtyvyyttä ja asumismukavuutta”, Nuorisosäätiön kiinteistöpäällikkö Joni Lappalainen sanoo.

Miten talkkarit sitten käytännössä toimivat ja tekevät työtä?

"Perinteisesti kiinteistöhuollossa palveluita on tuotettu työsuoritteita laskemalla, huoltokirjajärjestelmää seuraamalla ja laat ukierroksia tekemällä. Talkkari-mallissa lähdetään siitä, että palveluvastaavamme ja kiinteistönhoitajamme ovat ammattitaitoisia kuulevia ja näkeviä henkilöitä, jotka tekevät havaintoja ympäristössään ja korjaavat asioita sitä mukaa. Asioita tehdään siis maalaisjärjellälopputuloskeskeisesti", Niitynpää avaa mallia.

Olennaista talkkari-mallissa on lisäksi se, että perinteinen työnjako siivoojan ja huoltomiehen välillä on rikottu. Palveluvastaava huolehtii muun muassa siitä, että piha-alue on roskaton, saunat ja portaat ovat puhtaat. Palveluvastaava voi myös vaihtaa palaneita lamppuja sekä sisätiloissa että piha-alueilla. Kiinteistönhoitaja taas tekee teknisemmät kiinteistöhuollon työt sekä huolehtii yhtä lailla yleisten tilojen siisteydestä.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Nuorisosäätiö
Nuorisosäätiö
Hiihtäjäntie 7
00810 HELSINKI

09 7552 4700http://www.nuorisosaatio.fi

Nuorisosäätiö on yleishyödyllinen yhteisö, jonka tarkoituksena on sosiaalinen nuorisotyö ja erityisesti nuorison kasvatustyön kehittäminen sekä nuorten itsenäistymisen tukeminen. Nuorisosäätiö tukee nuoria aikuisia itsenäiseen asumiseen ja elämään rakennuttamalla ja ylläpitämällä kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Säätiön vuokra-asunnoissa voi asua 35-vuotiaaksi saakka. Nuorisosäätiö tarjoaa asukkailleen myös itsenäiseen asumiseen liittyvää neuvontaa, ohjausta ja tukea elämänhallintaan sekä järjestää vapaa-ajan toimintaa. Olemme tukeneet aikuisuuden kynnyksellä jo lähes 15 000 nuorta.

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pienennämme jätemääriä ja pidennämme kiinteistöjen käyttöikää, ohjaamme materiaalit hyötykäyttöön sekä vähennämme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa ja säästämään ympäristöä. Yhdessä luomme hyvinvointia ja työpaikkoja. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2016 oli 661,8 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 000 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nuorisosäätiö

NUORISOSÄÄTIÖ JATKAA KORJAUSTOIMIAAN, JOTTA SE TÄYTTÄISI YLEISHYÖDYLLISYYSVAATEET TULEVAISUUDESSA4.6.2018 14:49:49 EESTTiedote

Nuorisosäätiö on vastaanottanut ARAn 4.6.2018 antaman päätöksen, jonka mukaan ARA peruttaa Nuorisosäätiön yleishyödyllisyysaseman. Nuorisosäätiön johto käy päätöksen huolella läpi ja arvioi vakavasti ratkaisun yksityiskohtiin liittyviä vaikutuksia. Nuorisosäätiö jatkaa aloittamiaan korjaustoimia, jotta säätiö täyttäisi arava- ja korkotukilain yleishyödyllisyyssäännökset.