Vaasan kaupunki - Vasa stad

Talkooavustukset ja viljelypalstat ovat nyt haettavissa

Jaa

Yhdistyksillä ja seuroilla on mahdollisuus osallistua pujon ja jättipalsamin kitkentätalkoisiin. Lisäksi Viheralueyksikkö myötää avustuksia kaupunkiympäristön kunnostamiseksi. Kaupungin viljelypalstoja on mahdollista vuokrata elokuun loppuun saakka.

Jättipalsamin kitkentä tehdään kaupungin omistamilta viheralueilta ja lähimetsistä 27.5.-28.7. ja pujon kitkentä 26.6.-18.8.2019. Suoritetusta talkootyöstä maksetaan kohteen suuruuden mukaan talkooavustusta.

- Vieraslajina jättipalsami leviää nopeasti, vähentää luonnon monimuotoisuutta ja edesauttaa maaperän kulumista. Pujo puolestaan allergisoi voimakkaasti, kertoo viheraluehortonomi Leila Roininen.

Kiinnostuneet yhdistykset ja seurat voivat ottaa yhteyttä Viheralueyksikköön sähköpostitse viheralueyksikko@vaasa.fi. Jättipalsamin osalta voi ilmoittautua toukokuun loppuun mennessä ja pujon osalta 21.7. mennessä. Yhdistyksellä pitää olla voimassa oleva talkoovakuutus.

Avustukset kaupunkiympäristön kunnostamiseksi

Vaasan kaupungin Viheralueyksikkö myöntää avustuksia myös kaupunkiympäristön kunnostamiseen. Talkooavustuksia voivat anoa vain rekisteröidyt yhdistykset, kuten kaupunginosayhdistykset, asukasyhdistykset tai muut vastaavat.

Vapaamuotoiset anomukset voi toimittaa 17.5. klo 12.00 mennessä osoitteeseen: Viheralueyksikkö (kaupunginpuutarha) Rantamaantie 5, 65350 Vaasa. Kuoreen merkintä ”Talkooavustukset”.

Viljelypalstoja vuokrattavana

Viheralueyksikkö vuokraa eräpäivään mennessä lunastamatta jääneet viljelypalstat Korkeamäellä, Kotirannalla, Suvilahdessa ja Vanhassa Vaasassa. Kaupungin viljelypalstoilla voi viljellä yksivuotisia kasviksia ja kukkia omaan tarpeeseen.

Palstat ovat vuokrattavissa Vaasan kaupungin Viheralueyksikössä 30.4.-30.8.2019 välisen ajan. Palstoista voi tiedustella puhelimitse, mutta palstoja ei voi varata tai vuokrata soittamalla, vaan uusi vuokrasopimus vaatii henkilökohtaisen käynnin ja henkilöllisyyden todistamisen.

Yhteyshenkilöt

Katriina Rautala, puh. 040 192 9127, katriina.rautala@vaasa.fi
Leila Roininen, puh. 040 095 9179, leila.roininen@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den ena körfilen stängs vid Kvarngatan 14 29.5.2020 09:40:41 EESTTiedote

På grund av gatuarbeten måste den ena körfilen vid Kvarngatan 14 stängas 1.6. Körfilen från Kvarngatan till Smedsbyvägen är stängd i ungefär en vecka. Körfilen i andra riktningen är öppen som normalt. Körning till tomterna är tillåten. – I det här skedet utförs schaktningsarbeten och grunden för gatan jämnas ut. De egentliga körfilerna anläggs inte ännu i det här skedet, berättar ansvariga byggarbetsplatschefen Tiina Skön. Bilaga: Karta över trafikregleringarna vid Kvarngatan 14

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme