Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Tällä viikolla alkavassa Herkkujen Suomi lähiruokatapahtumassa maukkaita uutuuksia ja herkullisia hetkiä

Jaa

Suomen suosituin lähiruokatapahtuma Herkkujen Suomi ja olutjuhla Syystober avaavat seitsemättä kertaa ovensa hyvän ruuan ja oluen ystäville. Herkullisten tarjoilujen ja ostoksien ohessa torilla on iloista ohjelmaa - luvassa muun muassa huippugrillausta ja toritanssit.

Herkkujen Suomi lähiruokatapahtuma järjestetään Helsingin Rautatientorilla 3.-5.8.2017, ja avajaisia vietetään tämän viikon torstaina, 3.8.2017 kello 16 alkaen. Maa- ja metsätalousministeri Jari leppä avaa tapahtuman ja avajaisissa nähdään myös viihdejazzyhtye Kahden Pennin Orkesteri,grillausta ja tanssia. Yhdistyneellä tapahtuma-alueella järjestetään ohjelmaa koko tapahtuman ajan, ja Syystober-olutteltassa tunnelmaa nostattaa joka ilta live-bändi.

Uudistunut tapahtuma-alue

Herkkujen Suomen uudistunut tapahtuma-alue on kokonaisuudessaan anniskelualuetta, joten lähiruokaa on tarjolla myös Syystoberin asiakkaille aina klo 01 saakka. Tapahtuman tämän vuoden teemana nähdään #Syödäänyhdessä, ja tapahtumassa on ensimmäistä kertaa täysin yhtenäinen ruoka- ja olutteltta-alue, jonka keskellä on runsaasti pöytiä ja istumapaikkoja yhdessä syömiseen ja ruuasta nauttimiseen. Tarjoiltavien annosten ruokateemana on laadukas suomalainen streetfood ja kotimaiset panimotuotteet. 

Grillausta ja maukkaita uutuksia

Keittiömestarit Raymond Wesander ja Ulla Liukkonen grillaavat Herkkujen Suomen lähiruokaherkkuja. Mukana grillaamassa on paitsi tapahtumassa mukana olevia lähiruuan tuottajia myös kiinnostavia vieraita. Perjantaina Raymond ja Ulla saavat lavalle seurakseen Vuoden Kokki Mattias Åhmanin. Herkkujen Suomen ruokamarkkinoilla pääsee grillauksen lisäksi maistamaan ja ostamaan kotiin mukana olevien yritysten herkkuja ja tuotteita. Tänäkin vuonna tapahtumassa on mukana uusia makuja; Penalty Burgerin erinomaiset burgerit, Suomen vanhinta sinappia Matin Mainiolta ja suussa sulavaa hunajaa Marbacka bigårdilta. Paikalla myös aikaisempien vuosien yrityksiä ja herkkuja, kuten Malmgårdin viljatuotteita, Kal's Specialty Foods hilloja ja kastikkeita sekä Herrgårds Glassin ihanaa jäätelöä, sekä monia muita veden kielelle tuovia herkkuja.

Koko Suomi tanssii

Musiikki ja iloinen ohjelma tekevät yhdessä syömisestä vieläkin mukavampaa. Ohjelmalavan edustalla päästään syömisen lomassa myös tanssimaan Koko Suomi tanssii -kampanjan opettajien johdolla. Perjantaina ja lauantaina torilla järjestetään myös toritanssit Kahden Pennin Orkesterin tahtiin. Tanssiopetus sopii kaiken ikäisille eikä osallistuminen vaadi aiempaa tanssitaustaa.

Aukioloajat:

Torstaina 3.8. klo 16.00-20.00

Perjantaina 4.8. klo 10.00-20.00

Lauantaina 5.8. klo 10.00-19.00

Syystober-oluet ja Syödään yhdessä-tori joka ilta kello 01.00 asti


Tapahtumaan on vapaa pääsy.


Lisätietoja:

viestintäjohtaja Klaus Hartikainen, MTK, puh. 040 1692 060, klaus.hartikainen@mtk.fi

markkinointikoordinaattori Emma Pihkala, MTK, puh. 040 920 9831, emma.pihkala@mtk.fi   


https://www.facebook.com/HerkkujenSuomi/

www.herkkujensuomi.fi

Twitter:@herkkujensuomi

Instagram: @herkkujensuomi

#HerkkujenSuomi2017 #Syystober2017 #Syödäänyhdessä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Henrietta Dahlman
Viestintäassistentti
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
PL 510 (Simonkatu 6), 00101 Helsinki
puh. 040 920 9877, 020 413 2367
henrietta.dahlman@mtk.fi
www.mtk.fi
www.kasvutarinoita.fi

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Glyfosaatin käytön jatkosta ei vieläkään päätöstä10.11.2017 09:32Tiedote

Gyfosaatin käytön jatkoaika on nyt pitkään odottanut EU:n päätöksentekoa. Puolentoista vuoden tutkimusaika ei tuonut mitään uutta tietoa aineen vaarallisuudesta. Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto on todennut aineen turvalliseksi, mikä normaalissa tapauksessa olisi taannut 15 vuoden jatkon. Komissio esitti nyt viiden vuoden jatkoa myyntiluvalle, mutta ei saanut esitykselleen riittävää kannatusta. Glyfosaatin kielto riisuu maataloudelta keskeiset keinot ilmaston- ja vesiensuojeluun. MTK vaatii, että sadonkorjuun jälkeinen käyttö on siksi sallittava.

Maanviljelijät vyöryvät traktoreineen kohti Vaasan satamaa kello 9.30 – mielenilmaus kello 119.11.2017 09:17Tiedote

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja suomenruotsalaisten pohjalaisviljelijöiden ÖSP järjestävät Vaasan Vaskiluodon satamaan suuntautuvan mielenilmaisun tänään kello 11, jolloin rehuohraa kuljettava laiva Baltic Carrier saapuu satamaan Ruotsin Västeråsista. Viljelijät protestoivat Lantmännen Agron (entinen K-maatalous) rehuohran tuontia Ruotsista. Rehuohraa olisi Suomessa saatavilla huomattavasti edullisempaan hintaan Ruotsin markkinahintaan ja tuonnin rahtikuluihin verrattuna. Lantmännen Agron edustajaa odotetaan paikalle Vaasan satamaan kertomaan yhtiön aikeista. Traktorit lähtevät liikkeelle kohti satamaa Koivulahden ja Fladan ST1 -huoltoasemilta kello 9.30.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme