Messukeskus

Tällä viikolla keskustellaan puupohjaisista tekstiileistä, pakkauksista ja innovaatioista PulPaper-tapahtumassa

Jaa

Metsäteollisuuden kansainvälinen ammattitapahtuma PulPaper 2022 tuo esille uusia innovatiivisia ratkaisuja ja kokoaa metsäteollisuuden ammattilaiset keskustelemaan. Tapahtumassa ovat mukana kaikki suuret suomalaiset metsäteollisuuden yritykset. PulPaper järjestetään tiistaista torstaihin 7. – 9.6.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

PulPaper 2018
PulPaper 2018

PulPaper-tapahtumaan osallistuu lähes 250 yritystä. Mukana ovat muun muassa Stora Enso, Metsä Group, UPM ja Sappi sekä ABB, Andritz, Banmark, Bellmer Finland, Chemigate, Ircon Solaronics, Masspap, MoveRoll, Nalco Finland, Nouryon, Runtech System, Sulzer, Sweco, Valmet ja Weten Technologies.

”PulPaper nostaa esille metsäteollisuuden mahdollisuuksia. Erityisen kiinnostavaa on kuulla puupohjaisista tekstiileistä ja pakkausratkaisuista. Innovaatiot ovat vahvasti läsnä myös Uusi Puu -hankkeen osastolla ja keskiviikkona järjestettävässä startup-kisassa”, kertoo Business Manager Marcus Bergström Messukeskuksesta. ”Odotan myös innolla  keskiviikkona järjestettävää metsäyhtiöiden vaikuttajien keskustelua metsäteollisuuden ja bioteollisuuden innovaatioista sekä uutta Green Economy Business Summitia.”

Kiinnostavia avauksia puupohjaisten tekstiilien mahdollisuuksista

Puupohjaiset tekstiilit ovat esillä avajaispuheessa, jonka pitää professori Ilkka Kilpeläinen Helsingin yliopistosta. Kilpeläinen ja  professori Herbert Sixtan voittivat Marcus Wallenberg -palkinnon huhtikuussa 2022. He saavat palkinnon syksyllä Tukholmassa uudenlaisten ionisten liuottimien kehittämisestä ja soveltamisesta puubiomassan prosessoinnissa korkealaatuisiksi tekstiilikuiduiksi. Puupohjaiset tekstiilit on esillä myös PulPaper Conferencessa avajaispäivänä. Niistä puhuvat  professori Michael Hummel/Aalto yliopisto, Niklas von Weymarn/Metsä Spring, Kristina Elg Christoffersson/Renewcell ja Pia Qvintus/Spinnova. https://pulpaper.messukeskus.com/pulpaper-conference-2/

Puupohjaisia pakkausratkaisuja tarvitaan

Uudet puupohjaiset  pakkausratkaisut ovat esillä avajaispäivän PulPaper Conferencessa, jossa esitellään muun muassa Suomen Akatemian yhteydessä toimivan Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamaa Package-Heroes-tutkimushanketta. Siitä puhuu tutkimusprofessori Ilkka Leinonen LUKE:lta. Kaksi viikkoa sitten käynnistyi Metsä Springin ja Valmetin puupohjaisia pakkauksia kehittävä koetehdas Äänekoskella. Tästä 3D-kuitutuotteiden kehityksestä kuullaan myös tapahtumassa.

Paljon innovatiivisuutta metsäteollisuusalalla

VTT:n Biomateriaalit-tutkimusalueen johtaja Atte Virtanen kertoo tiistaina 7.6. klo 12.20 mm. VTT:n kehittämästä uudesta läpinäkyvästä ja biohajoavasta selluloosakalvosta, joka korvaa perinteistä muovia elintarvikepakkauksissa.

PulPaper Award 2022 kilpailu startup-yrityksille järjestetään keskiviikkona 8.6. Seitsemän startup-yritystä pitchaavat Suomen Messusäätiön rahoittamasta 5000 euron palkinnosta.Kilpailu nostaa esiin uusia ja merkittäviä ratkaisuja metsäbiotalouden alalta. Kisan järjestää Messukeskus yhdessä FIBANin (Finnish Buisness Angels Network) kanssa.

Dry and Durable on kehittänyt vettä- ja likaahylkivän muovittoman barrier-materiaalin pakkauskäyttöön. Fincetin tuote Tool4pro on helppokäyttöinen teollisuuden töiden- ja projektienhallintasovellus. Montinutrakäyttää sahanpurua raaka-aineena valmistaessaan Kuusikumi™-uutetta kosmetiikan, teknokemian ja jopa elintarviketeollisuuden käyttöön. Natural Antiviralsin innovaatio on kosmetiikassa ja puhdistusaineissa käytettävä viruksia estävä aineosa Suomen metsistä. Silva Tracen kehittämässä käyttöliittymässä näkyy puunkorjuutapa, hiilijalanjälki, sertifikaatit ja muut kestävän kehityksen tiedot, jotka metsänomistaja haluaa jakaa. Tapio Measurement Technologies on kehittänyt laiteriippumattoman PapEyeCloudQCS -pilvipalvelualustan kuva- ja mittaustiedostojen analysointiin.  Woodioneco-design-tuotteet valmistetaan täysin vedenkestävästä puukomposiitista, joka on suunniteltu ekologiseksi vaihtoehdoksi keramiikalle ja kivimateriaaleille.

Metsäteollisuuden vaikuttajat paikalla

Metsäteollisuuden vaikuttajat keskustelevat metsäteollisuuden ja bioteollisuuden innovaatioista keskiviikkona 8.6.
From residue to revenue – innovations and solutions from forest and biobased industry. Keskusteluun osallistuvat johtaja Marko Janhunen/Public Affairs UPM, Head of Innovation, Åsa Ek/Biomaterials Stora Enso, johtaja Sarah Price/Sustainability, Sappi Europe ja toimitusjohtaja Ismo Nousiainen/Metsä Fibre.


Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Green Economy Business Summitissateollisuus vastaa vihreän siirtymän tarpeisiin. Korkeatason päättäjiä puhumassa kemian ja puupohjaisen metsäteollisuuden alalta vihreästä talouskasvusta, kiertotaloudesta ja hiilineutraaliustiekartasta.  

Kansainvälinen metsäteollisuuden ammattitapahtuma PulPaper 2022 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa ti-to 7. – 9.6. PulPaper avoinna ti-ke klo 9-17 ja to klo 9-16. Tapahtuman yhteydessä on PulPaper Conference 7.6. ja Green Economy Buisness Summit 8.6. Tapahtuma-alueen Future Squarella on ohjelmaa koko ajan.  Messukeskus järjestää tapahtuman yhdessä Puunjalostusinsinöörit ry:n kanssa. Tapahtuma järjestetään samaan aikaan ChemBio Finland 2022 (8. – 9.6.) ja Helsinki Chemicals Forum 2022 (8. – 9.6.) kanssa.

Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

www.pulpaper.fi


Kuvat

PulPaper 2018
PulPaper 2018
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme