Aulis Lundell Oy

Taloesittelyt asuntomessujen lehdistöpäivään: ProModi ja Pyörre-talo

Jaa

Lohjan asuntomessuilla on esillä kaksi teräsrakenteista taloa, muuntojoustava ProModi ja kiertotalouden mallitalo Pyörre. Teräksisten rakennustuotteiden valmistaja Aulis Lundell Oy on toteuttanut Lohjan asuntomessuille kaksi teräsrunkoista taloa, ProModin ja Pyörre-talon. Molempien talojen lopputuloksissa konkretisoituu Aulis Lundell Oy:n 40 vuoden aikana kertynyt kokemus, innovatiivisuus ja osaaminen.

ProModi-talo muodostuu moduuleista
ProModi-talo muodostuu moduuleista

Mediapäivänä 25.5.2021 kohteissa ovat tavattavissa ProModin arkkitehti Elena Ylitalo ja sisustuksen toteuttajat: taitelijat Johanna Oras, Lotta Sirén ja valokuvaaja Nina Kellokoski. Pyörre-talossa päivystävät talon tulevat asukkaat Timo Ranta ja Jukka Turunen, sekä talon suunnitellut arkkitehti Matti Kuittinen.

Kohde nro 2 – ProModi

Teräsrunkoinen yksikerroksinen omakotitalo, jonka julkisivumateriaalina on puu. Talon huoneistoala on 105,5 m². Talossa on kolme makuuhuonetta, yhdistetty olohuone ja keittiö, kodinhoitohuone, sauna, kaksi wc-tilaa, autotalli, pyöräkatos ja varasto. Talo on suunniteltu vuokralaisille, jotka arvostavat taidetta ja viihtyvät esteettömässä ja viihtyisässä kodissa. Väliovina ProModissa ovat tilaa tuovat Liune-ovet, jotka liukuvat teräsrunkoisten väliseinien sisään.

Se, että ProModi on valmistettu moduuleista, ei näy ulospäin. Talon kuusi moduulia tuotiin asuntomessualueelle huhtikuun lopulla, ja nyt, kaksi viikkoa myöhemmin se on viimeistelyä vaille valmis ja sulautuu alueelle kuin se olisi pidempäänkin ollut paikallaan. Moduulirakentamisella saa siis nopeasti valmista.

ProModissa esitellään uusia sisustuskokonaisuuksia, joissa myös rakenteet ovat osana sisustusta. Kuvataiteilijat Johanna Oras ja Lotta Sirén sekä valokuvataiteilija Nina Kellokoski saivat kukin oman huoneen, jonka he ovat sisustaneet oman näköisekseen. Kun asuntomessut heinäkuussa avautuvat, alkaa leikkimielinen kilpailu siitä, minkä huoneen sisustus puhuttelee eniten. Kilpailuun voi osallistua seuraamalla instagram-tiliä tai nappaamalla qr-koodi ProModissa ja kertomalla oma suosikki näistä upeista huoneista.

1. Työhuone ja luomistila by Nina Kellokoski                                                             

Harmoninen luomistila on suunniteltu kodin työhuoneeksi, jossa muutkin perheenjäsenet voivat hetken hengähtää ja viettää aikaa yksin tai yhdessä. Liune-taideliukuovi ”Pisara” avaa työtilan. Pisara on kuvataiteilija Nina Kellokosken Liunen ovimallistoa. Sisustuksessa käytetty taideoven lisäksi on kolme valokuvateosta, pyöreitä paloja Nina Kellokosken terapeuttisesta valokuvasta nimeltä Rauha.

Nina Kellokosken sisustama työtila ProModissa

2. Taiteellinen makuuhuone by Johanna Oras

Tummasävyinen makuuhuone on taideteos itsessään. Tilaan saavutaan Liunen D20 ”Magical Sampo” lasitaideteoksen toivottamana. Tapetit, matot ja tekstiilit ovat Oraksen uutta Kallary -designmallistoa. Rohkea värien ja kuosin käyttö sisustuksessa antaa inspiraatiota vierailijoille. Sängyn yläpuolella oleva akustiikkalevylle painettu taideteos siivittää asukkaan unien maailmaan.

Johanna Oraksen sisustama makuuhuone ProModissa

3. Lepoa ja liikettä: Makuuhuone by Lotta Sirén

Tila on suunniteltu päämakuuhuoneeksi aikuisille, jotka arvostavat kauniin sisustuksen ja taiteen yhdistämistä käytännöllisyyteen. Sisustuksen ja taiteen värit korostavat toinen toisiaan ja rauhoittavat hyville yöunille. Makuuhuoneessa on sängyn ja säilytystilan lisäksi joogaliina ja puolapuut, jotka muuntautuvat moneen urheiluun ja venyttelyyn. Joogaliina toimii myös tuolina ja riippukeinuna rentoutumiseen ja puolapuut kauniina kasvitelineenä.

Lotta Sirénin sisustama makuuhuone Promodissa

Kohde nro 7 – Pyörre-talo

Teräsrunkoinen yksikerroksinen erillispientalo, jossa kerrosalaa on 227 m2, ja lämmitettyä huonealaa 160 m2. Rakennuksen pääasiallinen runkomateriaali on teräs. Talossa on päämakuuhuone, yhdistetty olohuone ja keittiö, vieras- /työhuone, vaatehuone, sauna, 2xWC, spa-osasto, autotalli ja varasto. Talo on suunniteltu pariskunnalle, joka haluaa elää inspiroivassa, toimivassa ja persoonallisessa kodissa, jossa kiertotalous toteutuu uudella tavalla.

Kevytrakennetekniikasta vastaa Lohjalaisen terästehtaan innovatiivinen tiimi ja arkkitehtuurista Lohjalainen huippuammattilainen. Siksi se, että Pyörre-talo rakentui juuri Lohjalle, ei ole sattumaa. Talo on tuulahdus tulevaisuudesta, jonka ilmavirroissa voi aavistaa tuoksun tulevien aikojen rakennustekniikasta. Rakennuksen syntyä ohjasi vähähiilinen rakentaminen, eli materiaalivalinnoissa ja tuotevertailuissa on pyritty selvittämään kierrätettyjen raaka-aineiden osuudet tai on käytetty kierrätettyjä raaka-aineita.

Simpukkamaisen rakennuksen erkkeri-ikkunat ja sisäpiha on suunnattu kohti kauneimpia järvinäkymiä. Sisä- ja ulkotilojen taideteokset tekevät rakennuksesta pienen gallerian. Rakennus on esteetön ja akustisesti miellyttävä. Liikkuminen sisällä ja ulkona on helppoa Liune-ovien ja tasaisten pintojen vuoksi.

Pyörre-talon julkisivu on helmenvalkoinen

Pyörre-talo on sisältä samaan aikaan avara, tyylikäs ja ylenpalttinen. Yksinkertaiset, karutkin materiaalit käyvät keskustelua voimakkaiden värien ja ylellisten materiaalien, taiteen ja yksityiskohtien kanssa. Sisustuksessa nousevat puun kauneus, yksityiskohdissa ripaus kultaa ja poltettua oranssia. Taide on kaikkialla läsnä; kuvataitelija Johanna Oraksen kädenjälki näkyy niin tapeteissa, tauluissa, lattiassa, ovissa, ja pienesineissä.

Tilaa tuovat Liune-väliovet liukuvat seinän sisään eivätkä käänny tielle. Pyörre-talon kauniit lasiset Liunen taideovet ovat osana sisustusta, ja hurmaavat käytännöllisyydellään.

Liunen tilaa tuovia seinän sisään liukuvia väliovia löytyy Pyörre-talon ja ProModin lisäksi myös muista asuntomessukodeista. Liune-ovet antavat kaiken seinä- ja lattiapinta-alan käyttöön myös esimerkiksi kohteissa nro 5 – Lammi Kivitalo, 16 – Designtalo Idyll ja 26 – Villa Hopeapaju.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leena Lundell

Kuvat

ProModi-talo muodostuu moduuleista
ProModi-talo muodostuu moduuleista
Lataa
Pyörre-talon julkisivu on helmenvalkoinen
Pyörre-talon julkisivu on helmenvalkoinen
Lataa
Johanna Oraksen sisustama huone ProModissa
Johanna Oraksen sisustama huone ProModissa
Lataa
Lotta Sirénin sisustama huone ProModissa
Lotta Sirénin sisustama huone ProModissa
Lataa
Nina Kellokosken sisustama huone ProModissa
Nina Kellokosken sisustama huone ProModissa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aulis Lundell Oy
Aulis Lundell Oy
Tarrankuja 2
08500 Lohja

0207 341400https://www.aulislundell.fi/

Aulis Lundell Oy on erikoistunut rullamuovausteknologialla valmistettavien teräsprofiilien valmistamiseen, kevytrakennejärjestelmien kehittämiseen ja markkinointiin sekä jatkojalostettujen tuotteiden kuten elementtien valmistukseen. Yhtiömme on yksityinen perheyritys, olemme toimittaneet rakennusteollisuudelle kuumasinkitystä teräsohutlevystä rullamuovaamalla valmistettuja LUNDELL-PROFILE -tuotteita jo vuodesta 1980. 

Yhtiön päämarkkina-alue on kotimaa. Toimimme hyvien liikenneyhteyksien varrella Lohjalla Länsi-Uudellamaalla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aulis Lundell Oy

Aulis Lundell på Nordbygg-mässan - Detta stålstommade hus visade möjligheterna med att bygga klimatsmart24.4.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Att bygga klimatsmart är sällan förekommande trots att byggbranschen är den i särklass största klimatboven, med avsevärda utsläpp både vid tillverkning och användning av byggmaterial. Stål är ett material vars egenskaper många inte känner till, som t.ex. dess måttnogrannhet, formbarhet och 100:iga återvinnbarhet. Huset Pyörre (sv. Virveln) visade helt konkret hur mycket av materialet i ett enbostadshus kan vara återvinnbart, återvunnet och förnyelsebart.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme