Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Talotekniikka-asennuksen toimijat yhdistivät voimansa

Jaa

Kotimaisten talotekniikkaurakoitsijoiden liitot LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry ovat yhdistäneet voimansa alan edunvalvonnassa Talotekniikkaliitto ry:n alle.Järjestön keskeinen tehtävä on nostaa talotekniikka esiin yhtenä merkittävimmistä kokonaisuuksista suomalaisen rakentamisen kentässä.Talotekniikka-ala on jäänyt perinteisten toimijoiden jalkoihin niin rakentamisen edunvalvonnassa kuin lakien valmistelussa, vaikka talotekniikan merkitys lisääntyy jatkuvasti.

Talotekniikan rooli kaipaa selkeää uudistamista

Esimerkiksi rakentamisen prosessissa talotekniikka on otettava huomioon entistä aikaisemmassa vaiheessa, tällöin parannetaan lopputulosta kokonaisuudessaan. Keskittämällä talotekniset voimat yhteisen liiton alle mahdollisuudet roolin kehittämiseen ovat jatkossa paremmat.

LVI-TU ja STUL jatkavat edelleen erillisinä liittoina, Talotekniikkaliittoon keskitetään molempien edunvalvontaan kohdistuvia toimintoja.

- Yhteistä liittoa on erilaisissa muodoissa koetettu pystyttää jo pari vuosikymmentä. Nyt aika on vihdoin kypsä sille, että voimme viedä eteenpäin monia yhteisiä tavoitteitamme, kommentoi Talotekniikkaliiton puheenjohtaja Heikki Pesu, joka toimii myös LVI-TU:n puheenjohtajana.

- Aikaisemmissa hahmotelmissa Talotekniikkaliittoon haluttiin liittää lähes kaikki alan toimijat. Halusimme lähteä kuitenkin liikkeelle niin, että meillä on selkeät yhteiset päämäärät ja näiden kahden liiton kautta se on heti mahdollista ilman suuria käännöksiä, sanoo STUL:n puheenjohtaja Jussi Kuusela.

Liiton toimitusjohtajaksi on nimitetty STUL:n toimitusjohtaja Kai Puustinen. Varatoimitusjohtajana toimii LVI-TU:n toimitusjohtaja Mika Hokkanen.

- Talotekniikka on toisaalta selkeä yhtenäinen kokonaisuus, toisaalta useiden omien alojensa ammattilaisten laaja yhdistelmä. Tekemisen kautta yhteistyömme konkretisoituu ja saamme hyödynnettyä yhteisvoimamme niin LVI-TU:n kuin STUL:in jäsenien hyväksi, toteaa Puustinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Toimitusjohtaja Kai Puustinen, p. 040 776 7068, kai.puustinen@stul.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry
Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry
Harakantie 18 b
02601 Espoo

09 547 610http://www.stul.fi

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry on sähköisen talotekniikan asiantuntija, elinkeinopoliittinen edunvalvoja ja tiedon tuottaja. Liitolla on kaikkiaan noin 2 800 jäsenyritystä ja 16 alueosastoa. STULin urakoitsijajäsenten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 4,5 miljardia euroa ja ne työllistävät 22 000 asentajaa sekä 5 000 toimihenkilöä.  Lisätietoja stul.fi 


LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry on LVI-asennusalalla toimivien yritysten toimiala- ja työnantajajärjestö. Sen tehtävänä on jäsenyritysten ja toimialan liiketoimintamahdollisuuksien edistäminen. Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on yli 1,6 miljardi euroa, ja ne työllistävät noin 7 900 henkilöä. Lisätietoja lvi-tu.fi


- Talotekniikkaliitto ry on rakennus-, verkosto- ja kiinteistöalan keskeinen vaikuttaja ja talotekniikan yhteinen edunvalvoja. Lisätietoja talotekniikkaliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme