Quattro Mikenti Group

Talotekniikkakonserni QMG:lla oli kasvun ja strategian tarkentamisen vuosi

Jaa

Quattro Mikenti Group (QMG) teki 154 miljoonaa euroa liikevaihtoa vuonna 2019. Tarkensimme vuoden mittaan strategiaamme ja keskitymme talotekniikkaurakointiin ja -huoltoon Suomessa, kertoo toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen.

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Groupin (QMG) liikevaihto ylsi 154 miljoonaan euroon vuonna 2019. Liikevaihtoon sisältyy pro forma -lukuna turkulainen Calto Oy tytäryhtiöineen, jotka ostettiin kesäkuussa 2019. Luvusta on puolestaan poistettu Venäjän liiketoiminta, joka myytiin pois heinäkuussa 2019.

QMG:n käyttökate oli 8,8 miljoonaa euroa, mikä on noin 5,7 prosenttia liikevaihdosta. Tilikauden päättyessä konsernin tilauskanta oli noin 100 miljoonaa euroa.

QMG pohjustaa lisää kasvua Suomessa

Vuoden 2019 aikana QMG vastasi talotekniikkaprojekteista muun muassa Länsimetron kakkosvaiheen, Senaatti-kiinteistöjen Merikasarmin sekä Mikkelin uuden keskuspuhdistamon urakoissa. 154 miljoonan euron liikevaihtoon mahtuu kuitenkin paljon hankkeita, jotka pääsevät liian vähän esiin.

– Talotekniikkaurakointi on tyypillisesti alueellista. Kaikilla tytäryhtiöillämme oli vaativia ja kiinnostavia projekteja eri puolilla maata. Se on uuden strategiamme mukaista eli keskitymme talotekniikkaurakointiin ja -huoltoon Suomessa. Strategiaan kuuluu myös jatkaa palvelurakennetta täydentäviä ja kulttuuriimme sopivia yritysostoja, Kimmo Liukkonen kertoo.

Työmaat toimivat, vaikka koronakriisi heikentää ennustettavuutta

QMG on pystynyt pitämään työmaitaan toiminnassa suhteellisen hyvin huolimatta koronakriisin vaikutuksista. Vain joitakin asunnoissa tehtäviä huoltotöitä on jouduttu aikatauluttamaan uudelleen. Talotekniikkatoimialalla on hyvä työtilanne lähikuukausiksi, mutta loppuvuosi kaipaa selkeyttä.

– Vahva tilauskanta tarkoittaa, että alkuvuosi on ollut kasvusuuntainen, ja valtaosa työmaista toimii edelleen. Noudatamme tarkkoja turvallisuusohjeita ja viemme hankkeita eteenpäin.

– Työntekijöiden ja yhteistyökumppanien terveys ja turvallisuus on tietysti tärkeintä, mutta odotamme valtiovallalta signaalia siitä, että normaalimpaan työskentelyyn päästään siirtymään lähiaikoina. Tämä vaikuttaa siihen, kuinka paljon rakentamisessa ja talotekniikassa on töitä ensi syksynä, Kimmo Liukkonen toteaa.

Lisätietoja

Kimmo Liukkonen, toimitusjohtaja, Quattro Mikenti Group Oy, puh. 050 347 8997, kimmo.liukkonen@qmg.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Quattro Mikenti Group
Quattro Mikenti Group
Piispantilankuja 2 A
02240 Espoo

http://www.qmg.fi

 

Quattro Mikenti Group on Suomen suurimpia talotekniikka-alan toimijoita, ja se tekee kaikkia LVIJA-, sähkö- ja sprinkleritöitä. Konserniin kuuluu 29 tytäryritystä. Konsernin palveluksessa on noin 770 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista. Toimipaikkoja on Suomessa 25. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli 154 miljoonaa euroa. www.qmg.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Quattro Mikenti Group

QMG kasvattaa talotekniikan palveluverkostoaan ostamalla Kylmäkolmosen2.9.2020 10:21:00 EESTTiedote

Talotekniikkakonserni QMG kasvattaa talotekniikkapalvelujaan pääkaupunkiseudulla, ja ostaa kylmälaitteiden ja jäähdytysjärjestelmien erikoisosaaja Kylmäkolmonen Oy:n. Kylmäkolmonen on erikoistunut kylmälaitteiden asennukseen, huoltoon ja korjaamiseen sekä konesalien, sähkötilojen ja toimistojen jäähdytykseen pääkaupunkiseudulla. QMG:ssa Kylmäkolmonen tulee osaksi talotekniikan huoltopalveluita tarjoavaa QMG Partners -alakonsernia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme