Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Talousarviolinjaus: Uusia vakansseja ei perusteta vuonna 2020

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi maanantaina ensi vuoden talousarvion ja lähivuosien taloussuunnitelman laadintaa ohjaavat toiminnalliset ja taloudelliset linjaukset.

Vuoden 2020 talousarvion valmistelussa otetaan huomioon elokuussa päättyvien sairaanhoitopiirin yhteistoimintaneuvotteluiden tulokset. Niiden keskeisenä tavoitteena on tuottavuuden parantaminen kahdella prosentilla sekä työhyvinvoinnin jatkuva kehittäminen.

Hallitus linjasi, että uusia vakansseja ei Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä perusteta ensi vuodelle. Henkilöstön määrää voidaan kasvattaa ainoastaan siirtämällä ostopalveluita omaksi toiminnaksi. Uudistamisohjelman jatkoa, eli ensisijaisesti Keskussairaalan A-, B- ja K-osien uudistamista, rahoitetaan lisäämällä poistorahoituksen osuutta ja supistamalla muita investointeja.

Sairaanhoitopiiri on tarttumassa aktiivisesti myös tyhjien ja vajaakäyttöisten tilojen tilanteeseen: Mäntän sairaalan ja Kaivannon sairaaloiden sekä Ylisen kiinteistöjen myyntiä jatketaan, ylläpitokustannuksia pienennetään ja tasearvoja lasketaan nopeuttamalla poistoja.

Vaikka sairaanhoitopiirin taloustilanne on tiukka, tutkimusinfraan suunnattua rahoitusta nostetaan nykyisestä kahdesta miljoonasta eurosta kolmeen miljoonaan euroon vuonna 2020 ja neljään miljoonaa euroon vuonna 2021.

Ensi vuoden talousarvion käyttötalousosan raamin muodostavat myyntitulot, joissa erikoissairaanhoidon jäsenkuntamyynnit perustuvat jäsenkunnille tehtyyn palvelutarjoukseen. Tarjous on neljä prosenttia enemmän kuin vuoden 2018 toteuma, eli yhteensä noin 618 miljoonaa euroa. Ensihoito, kehitysvammahuollon palvelut ja erityisvelvoitemaksu sekä muilta sairaanhoitopiireiltä ostettavat läpilaskutettavat palvelut sisällytetään erillisenä talousarvioraamiin. Erityisvastuualueen ulkopuolelta konsernin sairaaloihin tulevien valinnanvapauspotilaiden määrän arvioidaan edelleen kasvavan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen
puh. 050 68048
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Puoliso tai tukihenkilö voi 1.6. lähtien osallistua myös synnytyksen jälkeiseen aikaan sekä keisarileikkaukseen Taysissa29.5.2020 11:59:26 EESTTiedote

Puolison tai tukihenkilön läsnäolon rajoituksia synnytyksessä ja synnytyksen jälkeisenä aikana lievennetään 1.6.2020 alkaen Taysissa. Vastedes sekä synnytykseen että synnytyksen jälkeiseen hoitoon saa osallistua yksi tukihenkilö, mikäli perhe asuu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelta tai on lähetetty Taysiin lääketieteellisin perustein.

Koronaan sairastuneiden kontakteja selvitetään sähköisellä kyselyllä – nopeuttaa altistuneiden jäljittämistä15.5.2020 07:26:50 EESTTiedote

Koronatartunnan jäljittäminen on tärkeää epidemian hillitsemiseksi. Tähän saakka Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäljitystiimi on soittanut koronatartunnan saaneille henkilökohtaisesti ja kartoittanut, mistä potilas mahdollisesti on saanut tartunnan ja keitä muita virukselle on voinut altistua. Nyt asiakas voi täyttää koronajäljityskyselyn OmaTays-palvelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme