Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Talousarviolinjaus: Uusia vakansseja ei perusteta vuonna 2020

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi maanantaina ensi vuoden talousarvion ja lähivuosien taloussuunnitelman laadintaa ohjaavat toiminnalliset ja taloudelliset linjaukset.

Vuoden 2020 talousarvion valmistelussa otetaan huomioon elokuussa päättyvien sairaanhoitopiirin yhteistoimintaneuvotteluiden tulokset. Niiden keskeisenä tavoitteena on tuottavuuden parantaminen kahdella prosentilla sekä työhyvinvoinnin jatkuva kehittäminen.

Hallitus linjasi, että uusia vakansseja ei Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä perusteta ensi vuodelle. Henkilöstön määrää voidaan kasvattaa ainoastaan siirtämällä ostopalveluita omaksi toiminnaksi. Uudistamisohjelman jatkoa, eli ensisijaisesti Keskussairaalan A-, B- ja K-osien uudistamista, rahoitetaan lisäämällä poistorahoituksen osuutta ja supistamalla muita investointeja.

Sairaanhoitopiiri on tarttumassa aktiivisesti myös tyhjien ja vajaakäyttöisten tilojen tilanteeseen: Mäntän sairaalan ja Kaivannon sairaaloiden sekä Ylisen kiinteistöjen myyntiä jatketaan, ylläpitokustannuksia pienennetään ja tasearvoja lasketaan nopeuttamalla poistoja.

Vaikka sairaanhoitopiirin taloustilanne on tiukka, tutkimusinfraan suunnattua rahoitusta nostetaan nykyisestä kahdesta miljoonasta eurosta kolmeen miljoonaan euroon vuonna 2020 ja neljään miljoonaa euroon vuonna 2021.

Ensi vuoden talousarvion käyttötalousosan raamin muodostavat myyntitulot, joissa erikoissairaanhoidon jäsenkuntamyynnit perustuvat jäsenkunnille tehtyyn palvelutarjoukseen. Tarjous on neljä prosenttia enemmän kuin vuoden 2018 toteuma, eli yhteensä noin 618 miljoonaa euroa. Ensihoito, kehitysvammahuollon palvelut ja erityisvelvoitemaksu sekä muilta sairaanhoitopiireiltä ostettavat läpilaskutettavat palvelut sisällytetään erillisenä talousarvioraamiin. Erityisvastuualueen ulkopuolelta konsernin sairaaloihin tulevien valinnanvapauspotilaiden määrän arvioidaan edelleen kasvavan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen
puh. 050 68048
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Teiskontie 35, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Taysin uusi pääsisäänkäynti avataan 28.9.17.9.2019 12:31:29 EESTTiedote

Taysin uusi pääsisäänkäynti avataan 28.9. Taysin uusi pääsisäänkäynti avataan lauantaina 28.9. Uudesta pääsisäänkäynnistä on kulkuyhteys useimpiin sairaalan yksiköihin. Neljä vuotta kestänyt etupihahanke kattaa kolme uudisrakennusta, uuden pääsisäänkäynnin sekä pysäköintihallin. Etupihalla sijaitseva Sydänsairaala otettiin käyttöön jo toukokuussa 2018. Taysin uudessa pääaulassa myös palvelut ovat uudistuneet. Aulassa neuvontapisteen lisäksi palvelevat R-kioski, Pikante Cafe, Tammedica-apteekki sekä Subway. Aulassa sijaitsevasta Kohtaamispaikasta voi saada vertaistukea eri potilasjärjestöiltä. Lisäksi aulassa on hiljentymishuone sekä viihtyisä oleskelutila. Osa pysäköintihallista on ollut käytössä jo toukokuusta 2018 alkaen, mutta nyt pysäköintihalli on valmis kokonaisuudessaan, ja siellä on yli 400 autopaikkaa. Pysäköintihallista on suorayhteys liukukäytävää pitkin uuteen pääaulaan tai hissillä suoraan kerroksiin. Myös saattoliikenne ja taksiliikenne ohjataan pysäköintihalliin. Ensimmä

300 sairaalarakentamisen asiantuntijaa Tampereella My Optimal Hospital -konferenssissa 12.-13.9.2.9.2019 14:41:07 EESTTiedote

300 sairaalarakentamisen asiantuntijaa Tampereella My Optimal Hospital –konferenssissa 12.-13.9. Tampereen yliopistollinen sairaala ja Tampereen yliopisto järjestävät ensimmäistä kertaa kansainvälisen sairaalarakentamisen konferenssin. Tapahtuma kokoaa 300 sairaalapäättäjää ja kehittäjää sekä sairaalasuunnittelun ja sairaalarakentamisen asiantuntijaa. Osallistujia on pohjoismaiden lisäksi mm. Hollannista, Englannista, USA:sta ja Japanista. Konferenssi on loppuunmyyty. My Optimal Hospital -konferenssi tarjoaa monipuolisen katsauksen sairaalatoiminnan ja sairaalan prosessien optimointiin niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Teemoina ovat sairaalan tilaratkaisut, asiakaslähtöinen tilasuunnittelu ja tilojen kehittäminen sairaalan toiminnan ehdoilla. Miten rakennetaan viihtyisä mutta tehokas sairaalaympäristö? Miten alati muuttuvassa yhteiskunnassa rakennetaan sairaala, joka palvelee sekä nyt että tulevaisuudessa? Sairaalakehittämistä tarkastellaan eri toimintojen näkökulmista huomioiden

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme