Savonlinnan kaupunki

Talousfoorumi tuo Suomen ja Valko-Venäjän valtioiden hallintoa, liike-elämän järjestöjä sekä teollisuus- ja palveluyrityksiä Savonlinnaan 31.5.2018

Jaa

Savonlinnassa järjestettävä VI Suomi – Valko-Venäjä Talousfoorumi tarjoaa edellytyksiä liiketoiminnan laajentamiselle, kansainvälistymiselle sekä yhteistyöverkostojen luomiselle. Tilaisuuden tavoitteena on tehdä Valko-Venäjää yleisesti tunnetuksi sekä lisätä maiden välisiä liiketoimintoja. Suomessa Talousfoorumi järjestettiin edellisen kerran Turussa vuonna 2014.

Talousfoorumiin kutsutaan liike-elämän edustajia ympäri Suomea rakentamaan liikesuhteita Valko-Venäjän kanssa.

Valko-Venäjältä Savonlinnaan saapuu edustajia maan keskeisimmistä vienti- ja tuontiyrityksistä. Edustettuna ovat muun muassa metsäala, puunjalostusteollisuus, huonekaluvalmistus, lasikuitu- ja muoviteollisuus, metalli- ja metallurgia-alat, energiateollisuus, tekstiiliala sekä matkailu.

- Valko-Venäjältä tilaisuuteen osallistuu yli 40 yritystä. Kyseessä on suurin Suomeen suuntautuva yritysdelegaatio viimeisen viiden vuoden aikana, kertoo Valko-Venäjän Suomen suurlähettiläs Alexander P. Ostrovsky.

Yritysten lisäksi Valko-Venäjältä seminaariin osallistuvat varatalousministeri Yury Chebotar, suurlähettiläs Alexander P. Ostrovsky ja ulkoministeriön kauppa- ja teollisuusjohtaja Roman Sobolev. Paikallista näkökulmaa ja yritysten arkea valottavat Savonlinnan yhteistyökaupungin Nesvizhin kaupunginjohtaja Gennady Solovey, Valko-Venäjän matkailujärjestön puheenjohtaja Philipp Gulyj sekä Minskin kauppa- ja teollisuuskamarin varajohtaja Tatyana Dubova.

Talousfoorumiin suomalaisen näkökulman tuovat pääpuhujina ulkoministeriön alivaltiosihteeri Markku Keinänen ja Kesla Oyj:n toimitusjohtaja Simo Saastamoinen.

- On hienoa, että olemme saaneet Savonlinnaan tällaisen Talousfoorumin. Tavoitteena on tehdä Valko-Venäjää tunnetuksi liiketoiminnan tiimoilta Itä-Suomessa ja koko Suomessa. Toivomme, että foorumi luo konkreettista yhteistyötä yritysten välille, kertoo Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine.

Talousfoorumin järjestävät Savonlinnan kaupunki yhteistyökumppaneinaan ulkoministeriö ja Business Finland sekä Valko-Venäjän suurlähetystö ja Valko-Venäjän talouskehitysministeriö. Talousfoorumi järjestetään joka toinen vuosi, vuorotellen Suomessa ja Valko-Venäjällä.

Media on tervetullut osallistumaan, ilmoittautumiset yllä olevan linkin kautta.Haastattelupyynnöt: yrityspalvelusihteeri Ulla Hannikainen, ulla.hannikainen@savonlinna.fi

Tilaisuus on maksuton. Pääasialliset kielet ovat suomi ja venäjä, tilaisuudessa on simultaanitulkkaus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine, puh. 044 417 4001
Haastattelupyynnöt: yrityspalvelusihteeri Ulla Hannikainen, ulla.hannikainen@savonlinna.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

St. Petersburg and Lake Saimaa attract international tourists together17.1.2019 09:43Tiedote

St. Petersburg, Lake Saimaa and Leningrad Region start cooperation in tourism promotion in order to attract international tourists from China, South Korea and Central Europe. The aim of the cooperation is to raise awareness and develop contacts with tour operators to increase high-value incoming tourism outside the main tourism season. In Lake Saimaa are Imatra, Lappeenranta, Mikkeli and Savonlinna – the cities that form the Lake Saimaa – Purest Finland brand consortium.

Pietari ja Saimaa aloittavat yhteistyön matkailun kehittämisessä17.1.2019 09:35Tiedote

Pietari, Leningradin alue ja Saimaan kaupungit aloittavat yhteistyön matkailun markkinoinnissa, tuotekehityksessä ja myynnissä. Tavoitteena on houkutella matkailijoita Pietariin ja Saimaalle Kiinasta, Etelä-Koreasta ja Keski-Euroopasta. Yhteistyön tuloksena lisätään matkanjärjestäjien tietoisuutta mahdollisuudesta yhdistää nämä kaksi kohdetta rajanylittävässä matkailussa ja tuoda asiakkaita kokemaan elämyksiä ympäri vuoden – myös huippusesonkien ulkopuolella. Saimaalta mukana yhteistyössä ovat Imatra, Lappeenranta, Mikkeli ja Savonlinna, jotka yhdessä muodostavat Lake Saimaa Purest Finland markkinointikonsortion.

Majoitus- ja kokousmatkailuinvestointi Savonlinnaan17.12.2018 11:05Tiedote

Liikemies Yrjö Laakkonen on lähtemässä toteuttamaan matkailuliiketoiminnan kasvattamista Savonlinnan Oraviin. Puistoniemen alueelle on suunnitteilla kansainvälisesti korkeatasoinen majoitus- ja kokousmatkailutilojen rakentamishanke. Investoinnin suuruus on noin 6 miljoonaa euroa. Savonlinnan kaupunki huolehtii alueen kaavoituksesta ja avustaa investointituen hakemisessa sekä liiketoimintasuunnitelman laatimisessa.

Savonlinna hakee kesätyöntekijöitä valtakunnallisesti avaimet käteen -paketilla29.11.2018 13:17Tiedote

Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, Savonlinnan seudun matkailu ja Savonlinnan Vuokratalot Oy käynnistävät yhdessä kausityöntekijöiden rekrytointikampanjan. Kampanja käynnistyy alkuvuodesta 2019. Kampanjan tavoitteena on rekrytoida jo valmiiksi osaavia sesonkityöntekijöitä kesäksi sekä työntekijöitä, jotka haluavat kesätöihin matkailu- ja ravintola-alalle Suomen kesäpääkaupunkiin Savonlinnaan ja sen ympäristökuntiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme