Savonlinnan kaupunki

Talousfoorumi tuo Suomen ja Valko-Venäjän valtioiden hallintoa, liike-elämän järjestöjä sekä teollisuus- ja palveluyrityksiä Savonlinnaan 31.5.2018

Jaa

Savonlinnassa järjestettävä VI Suomi – Valko-Venäjä Talousfoorumi tarjoaa edellytyksiä liiketoiminnan laajentamiselle, kansainvälistymiselle sekä yhteistyöverkostojen luomiselle. Tilaisuuden tavoitteena on tehdä Valko-Venäjää yleisesti tunnetuksi sekä lisätä maiden välisiä liiketoimintoja. Suomessa Talousfoorumi järjestettiin edellisen kerran Turussa vuonna 2014.

Talousfoorumiin kutsutaan liike-elämän edustajia ympäri Suomea rakentamaan liikesuhteita Valko-Venäjän kanssa.

Valko-Venäjältä Savonlinnaan saapuu edustajia maan keskeisimmistä vienti- ja tuontiyrityksistä. Edustettuna ovat muun muassa metsäala, puunjalostusteollisuus, huonekaluvalmistus, lasikuitu- ja muoviteollisuus, metalli- ja metallurgia-alat, energiateollisuus, tekstiiliala sekä matkailu.

- Valko-Venäjältä tilaisuuteen osallistuu yli 40 yritystä. Kyseessä on suurin Suomeen suuntautuva yritysdelegaatio viimeisen viiden vuoden aikana, kertoo Valko-Venäjän Suomen suurlähettiläs Alexander P. Ostrovsky.

Yritysten lisäksi Valko-Venäjältä seminaariin osallistuvat varatalousministeri Yury Chebotar, suurlähettiläs Alexander P. Ostrovsky ja ulkoministeriön kauppa- ja teollisuusjohtaja Roman Sobolev. Paikallista näkökulmaa ja yritysten arkea valottavat Savonlinnan yhteistyökaupungin Nesvizhin kaupunginjohtaja Gennady Solovey, Valko-Venäjän matkailujärjestön puheenjohtaja Philipp Gulyj sekä Minskin kauppa- ja teollisuuskamarin varajohtaja Tatyana Dubova.

Talousfoorumiin suomalaisen näkökulman tuovat pääpuhujina ulkoministeriön alivaltiosihteeri Markku Keinänen ja Kesla Oyj:n toimitusjohtaja Simo Saastamoinen.

- On hienoa, että olemme saaneet Savonlinnaan tällaisen Talousfoorumin. Tavoitteena on tehdä Valko-Venäjää tunnetuksi liiketoiminnan tiimoilta Itä-Suomessa ja koko Suomessa. Toivomme, että foorumi luo konkreettista yhteistyötä yritysten välille, kertoo Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine.

Talousfoorumin järjestävät Savonlinnan kaupunki yhteistyökumppaneinaan ulkoministeriö ja Business Finland sekä Valko-Venäjän suurlähetystö ja Valko-Venäjän talouskehitysministeriö. Talousfoorumi järjestetään joka toinen vuosi, vuorotellen Suomessa ja Valko-Venäjällä.

Media on tervetullut osallistumaan, ilmoittautumiset yllä olevan linkin kautta.Haastattelupyynnöt: yrityspalvelusihteeri Ulla Hannikainen, ulla.hannikainen@savonlinna.fi

Tilaisuus on maksuton. Pääasialliset kielet ovat suomi ja venäjä, tilaisuudessa on simultaanitulkkaus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine, puh. 044 417 4001
Haastattelupyynnöt: yrityspalvelusihteeri Ulla Hannikainen, ulla.hannikainen@savonlinna.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Mullankaivajat Saimaalla – koululaiset arkeologeina17.4.2019 10:32:18 EESTTiedote

Mullankaivajat Saimaalla –hanke innosti Savonlinnan seudun sadat koululaiset arkeologian maailmaan sekä mahdollisti esihistoriallisen näyttelyn toteuttamisen. Arkeologian ja historian tutkimukseen sekä kotiseutunsa kulttuuriperinnön taltiointiin osallistui hankkeen kautta yhteensä noin 300 lasta ja nuorta Enonkosken, Kerimäen ja Punkaharjun kouluista. Hyvä työ palkittiin ja Suomen Kulttuurirahaston rahoittama hanke sai myös jatkoa.

EMBARGO 1.4.2019 KLO 00:01. Savonlinnan kaupunki palkkaa viisi norpankouluttajaa1.4.2019 00:01:00 EESTTiedote

Savonlinnan kaupunki vastaa matkailuväen toiveisiin palkkaamalla viisi osavuotista norpankouluttajaa. Töitä on tarjolla kokopäiväisesti toukokuun alusta syyskuun loppuun. Tehtäviin annetaan kolme viikkoa kestävä täsmäkoulutus, josta vastaa Ammattiopisto SAMIedu yhteistyössä Miamin yliopiston (University of Miami) kanssa. Miamin yliopisto on erikoistunut mm. delfiinien ja haikalojen tutkimiseen.

Argus Spectrum Internationalin tehdas sijoittuu Teknologiakeskus Elektroniaan20.3.2019 09:09:03 EETTiedote

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International on solminut vuokrasopimuksen, jolla se sijoittuu Savonlinnan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan huhtikuun alusta lähtien. Yhtiö vuokrasi 1000 m² suuruisen toimitilan ja aikoo investoida tuotantotilojensa perustamiseen 2-3 miljoonaa euroa. Teknologiakeskus Elektronian tilat on räätälöity palvelemaan erityisesti elektroniikka-alaa. Siellä sijaitsee entuudestaan mm. elektroniikan testilaboratorio ja yksi elektroniikka-alan yritys.

Barbie juhlii kuusikymppisiään Savonlinnan Riihisaaressa5.3.2019 08:39:06 EETTiedote

Barbie-nukke esiteltiin 9.3.1959 New Yorkin lelumessuilla. Barbie on monelle sukupolvelle tuttu, ja edelleenkin tämä 60-vuotias ajaton kaunotar on voimissaan eri puolilla maailmaa. Barbie ei ole tavanomainen lelu, sillä se on seurannut aikaansa sekä kuvastanut kulttuurin muutoksia ja muodin virtauksia. Savonlinnan Riihisaaressa lauantaina 9.3. avautuvassa Barbie 60 vuotta –näyttelyssä on esillä yli 300 Barbie-nukkea 1960-luvulta nykypäiviin. Näyttelyn on tuottanut Savonlinnan maakuntamuseo.

Argus Spectrum Internationalin tehdas Savonlinnaan4.3.2019 11:04:38 EETTiedote

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International, ASI Oy Ltd tulee sijoittumaan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan. Kaupunginjohtaja Janne Laine allekirjoitti yhteistyösopimuksen yrityksen sijoittumisesta Savonlinnaan. Yhtiö investoi tuotantotilojen perustamiseen 2-3 M€. Tuotannollisen toiminnan on tarkoitus alkaa vuonna 2019. Yrityksen tavoitteena on laajentaa tuotantoa siten, että Savonlinnassa tarvitaan noin 100 uutta työntekijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme