Savonlinnan kaupunki

Talousfoorumi tuo Suomen ja Valko-Venäjän valtioiden hallintoa, liike-elämän järjestöjä sekä teollisuus- ja palveluyrityksiä Savonlinnaan 31.5.2018

Jaa

Savonlinnassa järjestettävä VI Suomi – Valko-Venäjä Talousfoorumi tarjoaa edellytyksiä liiketoiminnan laajentamiselle, kansainvälistymiselle sekä yhteistyöverkostojen luomiselle. Tilaisuuden tavoitteena on tehdä Valko-Venäjää yleisesti tunnetuksi sekä lisätä maiden välisiä liiketoimintoja. Suomessa Talousfoorumi järjestettiin edellisen kerran Turussa vuonna 2014.

Talousfoorumiin kutsutaan liike-elämän edustajia ympäri Suomea rakentamaan liikesuhteita Valko-Venäjän kanssa.

Valko-Venäjältä Savonlinnaan saapuu edustajia maan keskeisimmistä vienti- ja tuontiyrityksistä. Edustettuna ovat muun muassa metsäala, puunjalostusteollisuus, huonekaluvalmistus, lasikuitu- ja muoviteollisuus, metalli- ja metallurgia-alat, energiateollisuus, tekstiiliala sekä matkailu.

- Valko-Venäjältä tilaisuuteen osallistuu yli 40 yritystä. Kyseessä on suurin Suomeen suuntautuva yritysdelegaatio viimeisen viiden vuoden aikana, kertoo Valko-Venäjän Suomen suurlähettiläs Alexander P. Ostrovsky.

Yritysten lisäksi Valko-Venäjältä seminaariin osallistuvat varatalousministeri Yury Chebotar, suurlähettiläs Alexander P. Ostrovsky ja ulkoministeriön kauppa- ja teollisuusjohtaja Roman Sobolev. Paikallista näkökulmaa ja yritysten arkea valottavat Savonlinnan yhteistyökaupungin Nesvizhin kaupunginjohtaja Gennady Solovey, Valko-Venäjän matkailujärjestön puheenjohtaja Philipp Gulyj sekä Minskin kauppa- ja teollisuuskamarin varajohtaja Tatyana Dubova.

Talousfoorumiin suomalaisen näkökulman tuovat pääpuhujina ulkoministeriön alivaltiosihteeri Markku Keinänen ja Kesla Oyj:n toimitusjohtaja Simo Saastamoinen.

- On hienoa, että olemme saaneet Savonlinnaan tällaisen Talousfoorumin. Tavoitteena on tehdä Valko-Venäjää tunnetuksi liiketoiminnan tiimoilta Itä-Suomessa ja koko Suomessa. Toivomme, että foorumi luo konkreettista yhteistyötä yritysten välille, kertoo Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine.

Talousfoorumin järjestävät Savonlinnan kaupunki yhteistyökumppaneinaan ulkoministeriö ja Business Finland sekä Valko-Venäjän suurlähetystö ja Valko-Venäjän talouskehitysministeriö. Talousfoorumi järjestetään joka toinen vuosi, vuorotellen Suomessa ja Valko-Venäjällä.

Media on tervetullut osallistumaan, ilmoittautumiset yllä olevan linkin kautta.Haastattelupyynnöt: yrityspalvelusihteeri Ulla Hannikainen, ulla.hannikainen@savonlinna.fi

Tilaisuus on maksuton. Pääasialliset kielet ovat suomi ja venäjä, tilaisuudessa on simultaanitulkkaus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine, puh. 044 417 4001
Haastattelupyynnöt: yrityspalvelusihteeri Ulla Hannikainen, ulla.hannikainen@savonlinna.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Kamera aseena – Jänisten rintamakuvia Savonlinnan Riihisaaressa12.6.2018 10:51Tiedote

Kamera aseena -näyttely esittelee TK-kuvaaja Pauli Jäniksen ja ilmavoimien valokuvaaja Tuttu Jäniksen sodassa ottamia valokuvia sekä rintamakuvausta valokuvauksen lajina toisen maailmansodan aikana. Näyttelyn valokuvat ovat tiedotustarkoituksiin kuvattuja otoksia ja kuvaajien itselleen kuvaamia yksityiskuvia. Kuvissa näkyy sotatoimia, vapaa-aikaa, vihollisvankeja sekä kansatieteellisiin tarkoituksiin kuvattuja Rukajärven ja Itä-Karjalan maisemia. Monet kuvista ovat tunnettuja sotakuvia, osa ennen julkaisemattomia. Näyttelytekstien kautta katsoja pääsee tutustumaan myös kuvien taustoihin, merkityksiin, kuvaustekniikkaan ja kuvaajan omaan kokemukseen.

Savonlinnassa pidetyssä Talousfoorumissa suomalaisia yrityksiä kannustettiin laajentamaan Valko-Venäjälle31.5.2018 16:44Tiedote

Järjestyksessään kuudes Suomi – Valko-Venäjä talousfoorumi keräsi valtioiden hallintoa, liike-elämän edustajia ja yrityksiä Savonlinnaan torstaina 31.5.2018. Osallistujia oli noin 130. Kaikkia puheenvuoroja yhdistivät kannustus ja rohkaisu maiden rajojen ylittävään liiketoimintojen ja viennin laajentamiseen. Valko-Venäjä lupasi tukea ja apua suomalaisten yritysten laajennustoimiin.

Koululaiset romuregatassa mielikuvitusmatkalle – Jussi Tukiaisen taidenäyttely Savonlinnan Riihisaaressa24.4.2018 11:45Tiedote

Jussi Tukiaisen romulaivaregatta saapuu Savonlinnan Riihisaareen 27. huhtikuuta! Hylkytavarat ovat ITE-taiteilijan käsissä uudelleensyntyneet komeiksi pursiksi. Toukokuussa laivasto vielä kasvaa, kun koululaiset nikkaroivat työpajoissa omia aluksiaan. Taidenäyttelykäynti ja työpajat kuuluvat Savonlinnan kaupungin koulujen kulttuuripolkuohjelmaan. Savonlinnan maakuntamuseo ja Linnalan kuvataidekoulu tuottavat näyttelyn ja koululaisten taidepajat yhteistyössä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme