Aalto-yliopisto

Taloustieteilijät ehdottavat rakennusmateriaaleille päästöoikeusjärjestelmää – tervetuloa kuulemaan lisää webinaariin 24. maaliskuuta

Jaa

Ympäristöministeriön tilaama Kohti hiiletöntä rakentamista – taloudellinen näkökulma -raportti on myös osa hallituksen Kiertotalousohjelmaa.

Aika: Keskiviikko 24. maaliskuuta klo 10.3012.00

Linkki webinaariin: https://aalto.zoom.us/j/67930320427

Suomen tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä, mikä edellyttää nopeutettuja päästövähennyksiä kaikilla sektoreilla.

Rakennetun ympäristön on arvioitu tuottavan noin kolmanneksen kasvihuonepäästöistä. Nyt Aalto-yliopiston taloustieteilijöiden työryhmä on laatinut ympäristöministeriön pyynnöstä selvityksen, jonka tavoitteena on auttaa rakentamisen ja rakennusten käytön aikaisten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tähtäävän sääntelyn kehittämisessä. Ryhmässä ovat mukana Matti Liski, Oskari Nokso-Koivisto ja Iivo Vehviläinen.

Työryhmä ehdottaa keinoksi rakennusmateriaalien kansallista päästöoikeusjärjestelmää. Siinä rakennuttajan tulisi hankkia julkisesta huutokaupasta tai jälkimarkkinoilta rakennusmateriaalien hiilidioksidipäästöjä vastaava määrä päästöoikeuksia ennen rakennuksen käyttöönottoa.

Ryhmän mukaan päästöjen sääntely tulisi kohdentaa juuri materiaaleihin, koska rakennuksen käytönaikaisia päästöjä ohjataan jo tehokkaasti sähkö- ja lämpömarkkinoiden sääntelyllä.

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan lisää raportin sisällöstä ja osallistumaan keskusteluun!

OHJELMA:

klo 10.30     
Webinaarin avaus. Oskari Nokso-Koivisto, toiminnanjohtaja, Aalto Economic Institute

klo 10.40       
Ympäristö- ja ilmastoministerin tervehdys. Krista Mikkonen, ympäristö- ja ilmastoministeri

klo 10.50       
Kohti hiiletöntä rakentamista – taloudellinen näkökulma -selvityksen esittely. Matti Liski, professori, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, taloustieteen laitos

klo 11.20      
Kommenttipuheenvuorot, keskustelua ja kysymyksiä

klo 12.00       
Tilaisuus päättyy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oskari Nokso-Koivisto
puh. 044 045 0732
oskari.nokso-koivisto@aalto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopisto. Kohti parempaa maailmaa. Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, 12 000 opiskelijaa ja 400 professoria. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme