SDP EDUSKUNTA

Talousvaliokunnan sd-edustajat: Sähköhyvityksellä yli vaikeiden aikojen – ensi talveen täytyy varautua nyt

Jaa
- Talousvaliokunta on tänään saanut valmiiksi yksimielisen mietinnön hallituksen esityksestä sähköhyvitykseksi auttamaan kotitalouksien alkutalven korkeiden hintojen paineessa. Valiokunta teki joitakin tarkennuksia esitykseen, jotta tukien kohdistuminen varmistetaan parhaalla mahdollisella tavalla ja kannustetaan energian säästöön sanovat SDP:n talousvaliokunnan kansanedustajat Matias Mäkynen, Hussein al-Taee, Raimo Piirainen ja Tuula Väätäinen.

Esityksessä sähköyhtiöt hyvittäisivät suoraan marras-helmikuulta asiakkailleen yli 10 sentin kilowattihinnan sähkösopimuksista sähkölaskusta puolet 90 euron omavastuun ylittävältä osalta. Tuen enimmäismäärä on 700 euroa kuussa.

Nyt on ensiarvoisen tärkeää, että saamme sähköhyvitysmallin pikaisesti hyväksyttyä ja voimaan, jotta monien kotitalouksien kohtuuttomaan tilanteeseen voidaan puuttua ja samalla jatkaa esimerkiksi sähkön hintakattomallin valmistelua, korostaa Tuula Väätäinen.

- Nyt on oikea aika valmistautua ensi talveen ja varmistaa oikein kohdentuva ja laadukas lainvalmistelu tulevaa varten. Sota jatkuu ja sen vaikutukset energianhintaan ovat epäselvät, vaikka nyt olemmekin saaneet ennusteita laskevista sähkönhinnoista, sanoo Raimo Piirainen.

- Talousvaliokunta edellyttää sellaisten lainsäädännöllisten välineiden valmistelua, joilla kyetään vastaamaan kohtuuttomaan energian hintojen nousuun kuluttajille ja pk-yrityksille nyt laadittuja tukikeinoja paremmin kohdentuen poikkeuksellisessa markkinatilanteessa. Valmistelua on edistettävä työ- ja elinkeinoministeriön johdolla välittömästi, korostaa Matias Mäkynen.

- Valiokuntakäsittelyn aikana nousi esiin korkeahintaiset määräaikaiset sopimukset, jotka ovat nyt ajamassa monet ahdinkoon. Monet kotitaloudet solmivat loppuvuodesta kiinteähintaisia sopimuksia peläten hintojen yhä nousevan voimakkaasti. Nyt nämä sopimukset uhkaavat jäädä rasittamaan useita kotitalouksia. Peräänkuulutamme alan yhteiskuntavastuun merkitystä ja vetoamme yrityksiin kalliiden määräaikaisten sopimusten kohtuullistamiseksi omatoimisesti, vaatii Hussein al-Taee.

- Meidän tulee suunnata katsetta jo vahvasti tulevaisuuteen ja hakea laajasti yhteistyössä ratkaisuja niin energiansäästöön, puhtaiden energiainvestointien vauhdittamiseksi kuin myös paremmin kohdentuvien tukimallien ja kuluttajien ja pk-yritysten sähkön hintakattomallin käyttöön saamiseksi, edustajat päättävät.

Yhteyshenkilöt

Hussein al-TaeeKansanedustaja

Yhteydenotot: avustaja Mika Hujanen +358 46 923 1858

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lindtman: "Tämän kirkkaammaksi vaaliasetelma ei tule: ainut vaihtoehto uudelle talousoikeistohallitukselle on, että SDP nousee vaalien ykköspaikalle"17.3.2023 09:38:21 EET | Tiedote

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Kai Mykkäsen esiintyminen Ilta-Sanomissa ei jättänyt enää mitään arvailujen varaan. Kokoomus kertoo avoimesti tavoittelevansa uudenlaista ”talousoikeistolaista hallitusta” yhdessä perussuomalaisten kanssa. Rakenteilla on Suomen sodanjälkeisen historia oikeistolaisin hallitus, jos vain vaalitulos sen mahdollistaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme