SDP EDUSKUNTA

Talousvaliokunnan sd-edustajat tyytyväisiä kaivoslain yksimieliseen mietintöön: Vahva viesti alalle – vihreä siirtymä vaatii kestävää kaivosteollisuutta Suomeen

Jaa
Talousvaliokunta on tänään saanut valmiiksi mietinnön kaivoslain uudistuksesta, jota on valmisteltu pitkään. Mietintö on yksimielinen ja siinä on neljä lausumaa.

-SDP:n viesti on, että kestävä kaivosteollisuus on mahdollista ja välttämätöntä myös Suomessa, jotta selviämme vihreän siirtymän vaatimasta mineraali- ja metallitarpeista mm. akkuteknologiaan, toteaa talousvaliokunnan sd-ryhmän vastaava kansanedustaja Matias Mäkynen.

-Yksimielinen mietintö siitä, miten eduskunnassa ajatellaan kaivosteollisuudesta ja sen merkityksestä on vahva viesti alalle. Kestävyydestä ja ympäristönsuojelusta on huolehdittava ja kestävästi toimivalle kaivosteollisuudelle on Suomessa tilaa. Kansalaisten kuuleminen pitkään kestävien hankkeiden joka vaiheessa on tärkeää ja ympäröivä yhteiskunta, elinkeinot ja erilaiset intressit tulee ottaa nykyistä paremmin huomioon ja tähän uusi laki antaa välineitä, toteaa kansanedustaja Tuula Väätäinen. 

-Kaivoslain uudistus oli välttämätön eikä se ole päätepiste. Laki vaatii tarkastelua toki myös jatkossa. Eduskunnan lausumat edellyttävät lain seurantaa lupien yhteensovittamisen ja kaivannaisjäteasetukseen sisältyvän jätehuoltosuunnitelman riittävyyden osalta, lisää kansanedustaja Hussein al-Taee.

-Huoltovarmuus nousi keskeiseen rooliin kaivoslain käsittelyssä. Edellytämme, että valtioneuvosto seuraa ja arvioi kaivoslain ja muun lainsäädännön kansallista turvallisuutta ja huoltovarmuutta koskevan sääntelyn toimivuutta ja tarkoituksenmukaisuutta sekä valmistelee muutosehdotukset sääntelyn kattavuuden turvaamiseksi. Elämme keskellä muutosta myös turvallisuusympäristön ja huoltovarmuuskysymysten osalta, muistuttaa kansanedustaja Raimo Piirainen.

Yhteyshenkilöt

Hussein al-TaeeKansanedustaja

Yhteydenotot: avustaja Mika Hujanen +358 46 923 1858

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lindtman: "Tämän kirkkaammaksi vaaliasetelma ei tule: ainut vaihtoehto uudelle talousoikeistohallitukselle on, että SDP nousee vaalien ykköspaikalle"17.3.2023 09:38:21 EET | Tiedote

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Kai Mykkäsen esiintyminen Ilta-Sanomissa ei jättänyt enää mitään arvailujen varaan. Kokoomus kertoo avoimesti tavoittelevansa uudenlaista ”talousoikeistolaista hallitusta” yhdessä perussuomalaisten kanssa. Rakenteilla on Suomen sodanjälkeisen historia oikeistolaisin hallitus, jos vain vaalitulos sen mahdollistaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme