Aalto-yliopisto

Tältä näyttää muodin tulevaisuus – seuraa Aalto-yliopiston Näytös22-tapahtumaa kotikatsomossa

Jaa

Aalto-yliopiston opiskelijamuotinäytös Näytös22 järjestetään tänä vuonna verkossa. Nuorten suunnittelijoiden mallistot julkistetaan torstaina 2.6. klo 19.00 osoitteessa aalto.fashion

Muotiteollisuus rakentaa koronakriisin jälkeisessä maailmassa uutta tulevaisuuttaan. Tuoreille ideoille ja osaaville ammattilaisille on kova kysyntä.

Alan katseet kohdistuvat kesäkuussa Aalto-yliopistoon, joka on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä tekijänä maailman muoti-, vaatetus- ja tekstiilialoilla. Aallon opiskelijoiden mallistoja esitellään vuotuisessa Näytös22-muotinäytöksessä, joka on kiistatta yksi Suomen tärkeimmistä muotitapahtumista.

Viimevuotiseen tapaan Näytös22 tapahtuu verkossa, ja kaikki ovat tervetulleita sitä seuraamaan.

Koronarajoitusten purku sekä hybridityö ovat mahdollistaneet opiskelijoille pitkään odotetun paluun kampukselle. Yhteisöllisyys ja aitojen kohtaamisten riemu näkyvät paitsi monen Aalto Fashion -suunnittelijan mallistossa ja konseptissa myös konkreettisesti monialaisena yhteistyönä. Näytös-kokonaisuuden suunnitteluun ja toteutukseen on osallistunut niin Aallon lavastuksen ja äänisuunnittelun opiskelijoita kuin Aalto Studios -mediakeskuksen ammattilaisiakin.

Näytös22 on osa laajempaa Fashion in Helsinki -muotiviikkoa. Sen monipuoliseen ohjelmaan lukeutuu myös Aalto-yliopiston muodin kandidaattiopiskelijoiden näyttely Aalto Fashion Collaborative Projects, joka on esillä 28.5.–5.6. Ilmarisen toimitilassa osoitteessa Fabianinkatu 29.

Lisäksi Aalto-yliopiston tutkijoiden Annamari Vänskän, Jenni Hokan ja Natalia Särmäkarin muotia, identiteettiä ja digitaalisuutta käsittelevä kirja Intiimin kosketus julkaistaan muotiviikon aikana.

Lisätietoja:

aalto.fashion
Näytös22-videon julkistus to 2.6. klo 19

Näytös22 työryhmä

Jury: Menswear Designer at GIVENCHY Siru Juntunen, Senior Designer at RAF SIMONS Caroline Pretterebner, Aalto-yliopiston muodin opettajat Elina Peltonen, Veronica Abbrederis, Ilona Hyötyläinen, Anna Ervamaa ja Anna-Mari Leppisaari

Videotuotanto: Aalto Studios

Hiukset ja meikit: Jenny Jansson ja Mikko Vainio

Stailausapu: Minttu Vesala

Lookbook-kuvat: Sofia Okkonen

Aalto Fashion Collaborative Projects -kandinäyttely
28.5.–5.6. osoitteessa Fabianinkatu 29, Helsinki
ma-la 12-18, su 12-16

Fashion in Helsinki 30.5.—5.6.
www.fashioninhelsinki.com

Taustoittavaa tietoa muodin merkityksestä, juttu Aalto-yliopiston verkkolehdessä:https://aaltouniversity.shorthandstories.com/rajaton-ja-ehtymaton/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Muut tiedustelut:

Sini Koskimies
Viestintäpäällikkö, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
puh. 050 476 0694
sini.koskimies@aalto.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Ikuinen liike on mahdollista – Aalto-yliopiston Kylmälaboratoriossa havainnoitiin kahden fysiikan lait haastavan aikakiteen välistä vuorovaikutusta10.6.2022 12:35:47 EEST | Tiedote

Aikakiteet ovat aineen olomuoto, jossa hiukkaset liikkuvat ikuisesti toistuvassa rytmissä ilman ulkopuolista energiaa. Tutkijat onnistuivat luomaan Aalto-yliopiston Kylmälaboratoriossa kaksi aikakidettä ja tarkkailemaan niiden välistä vuorovaikutusta. Tulevaisuudessa aikakiteitä voi hyödyntää erilaisissa laitteissa, kuten kvanttitietokoneiden muistina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme