Keski-Suomen ELY-keskus

Talven ja pimeän ajan nopeusrajoitukset astuvat voimaan

Jaa

Keski-Suomessa siirrytään muun Suomen tapaan alennettuihin nopeusrajoituksiin keskiviikkona 28.10.2020.

Vaikka ajokelit saattavat säilyä vielä tovin aikaa etenkin päivisin hyvinä, on vuodenajalle tyypillinen pimeys liukkauden ohella yhtä tärkeä peruste laskea ajonopeutta.

Maanteillä nopeus on talviaikaan yleensä 80 km/h. Niillä tieosuuksilla, jotka ovat joko rakenteellisesti tai liikenteellisesti riittävän turvallisia, voidaan pitää 100 km/h rajoitus myös talvella ja pimeällä. 

Jyväskylässä 100 km/h jää edellisvuosien tapaan moottoritiejaksoille Vaajakoskella, Kirrissä ja Keljossa.

Valtatiellä 4 välillä Honkola-Mämmensalmi ja valtatie 4 Angesselkä-Leivonmäki otettiin kesällä 2020 käyttöön keskikaiteellista ohituskaistaosuutta.

Edellämainituilla tieosuuksilla voidaan jatkossa pitää 100 km/h rajoitus myös talvella. Keski-Suomessa "talvisatasen" rajoitusta on siis tulevana talvena noin 17 km aikaisempaa vuotta enemmän, yhteensä 82 kilometrin matkalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liikenneturvallisuusasiantuntija
Jani Riekkinen
p. 050 396 4756
Keski-Suomen ELY-keskus

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskuksen päällystystyöt Jyväskylässä5.7.2021 08:38:02 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskuksen päällystystyöt jatkuvat heinäkuussa Jyväskylässä. Nelostiellä Vaajakoski-Kanavuori välillä päällystetään 2,4 kilometriä ja valtatiellä 18 Kukkumäessä 1,9 kilometriä. Päällystykset tehdään yötöinä klo 19.00–06.00 liikennehaittojen minimoimiseksi. Aikatauluihin voi tulla muutoksia esimerkiksi vesisateiden takia. Tiellä liikkujien on syytä varautua liikenteen hidastumiseen ja pysäytyksiin tietyömaan läheisyydessä.

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostushankkeisiin14.6.2021 09:51:09 EEST | Tiedote

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt avustusta ympäristöministeriön sekä maa- ja metsätalousministeriön rahoituksesta vuonna 2021 yhteensä noin 182 000 €. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 600 ja 45 000 euron välillä. Hankkeiden kustannusarviot ovat yhteensä noin 325 800 €. Avustettavia hankkeita oli yhteensä kahdeksantoista, joista seitsemässä hankkeessa rahoitettiin hankkeiden suunnittelua tai esiselvitystä ja yhdessätoista hankkeiden toteutusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme