Kustannusosakeyhtiö Otava

Talven neulekirjoissa palataan juurille: suomalaisvaikutteita, mystiikkaa ja puutarhainspiraatiota

Jaa

Onneksi on taas villapaitojen aika! Moreenin talven käsityökirjat ovat täsmälääke talven neulekuumeeseen: ne ovat täynnä mitä ihanimpia kaarrokeneuleita, sukkia ja asusteita, joiden värit ja kuviot tuovat iloa pitkäksi aikaa. Nyt inspiroidutaan kansallisperinteistä, magiasta ja luonnosta, jotka ovat saaneet suunnittelijoiden käsissä uuden, modernin ilmeen.

Minun suomalaisneuleeni

Islantilaisneuleet ovat saaneet valtavan suosion, mutta osataan meillä Suomessakin! Yhdeksän kotimaista suunnittelijaa lähti tutkimusretkelle omaan mielenmaisemaansa. Saimme heiltä tuliaisiksi neuleita, joissa näkyy, kuuluu, tuntuu ja tuoksuu Suomen luonto – metsät, järvet, suot ja tunturit, niityt ja viljapellot, niiden muodot ja värit, valot ja varjot, äänet ja hiljaisuus.

Näemme ja kuulemme myös historian ja perinteiden kaikuja ja tunnemme villan lämpimän pehmeyden ja tutun tuoksun. Neuloessamme voimme palata omiin rakkaisiin muistoihimme, paikkoihin ja maisemiin, antaa mielemme rauhoittua ja lumoutua kaikesta kauneudesta.

Minun suomalaisneuleeni -kirjassa on toinen toistaan kauniimpia malleja, joista on vaikea valita: ne haluaisi toteuttaa kaikki.

Ilmestyy: 5.12.2022

Niina Laitinen: Villasukkatarha

Niina Laitisen suunnittelijansilmä on pettämätön. Villasukkatarhan eteeriset kirjoneuleet ja palmikoidut pintaneuleet hengästyttävät jälleen kauneudellaan. Rakastetun tekijän kuudennen sukkakirjan inspiraation lähteenä on puutarha kasveineen ja eläimineen.

Kirjassa on sekä nilkka- että polvipituisia sukkia, jotka neulotaan eripaksuisista langoista. Alkuvuoden ehdottomasti odotetuimman käsityökirjan valokuvat ja ulkoasu ovat tuttuun tapaan taitavan Viola Virtamon käsialaa.

Ilmestyy 3.1.2023

Meri Mort ja Katinka Sarjanoja: Pohjoisen neulotut loitsut

Kauniin ja sielukkaan kirjan neuleet ammentavat pohjoisesta luonnosta ja mystiikasta. Neulesuunnittelija Katinka Sarjanoja inspiroitui Meri Mortin tunnelmallisista kuvituksista, joista hän on laatinut neulemalleja. Näitä täydentävät Meri Mortin kiehtovat loitsut. Tekijöiden mukaan uuden luomiseen sisältyy aina vähän taikaa, ja lahjoja neuloessa voi ajatella hyviä ajatuksia lahjan saajasta.

Pohjoisen neulotuissa loitsuissa on monipuolinen valikoima kirjoneulevaatteita ja -asusteita helpoista haastaviin. Langat on valittu ekologisuutta silmällä pitäen.

”Nostelen silmukat suomuiksi, siirtelen langat laineiksi…”

Ilmestyy 24.1.2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

Moreeni on osa kustannusosakeyhtiö Otavaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Eläinlääkäri Venla Jyrkisen ihana tietokirja koirista kattaa karvakuonojen koko elinkaaren26.1.2023 14:07:00 EET | Tiedote

Lappilaisen eläinlääkäri Venla Jyrkisen esikoiskirja “Kumppanina koira” on täynnä tietoutta nykyisille ja tuleville koiranomistajille. Se ulottuu aina koirarodun valitsemisesta pentuvaiheeseen, aikuisuuteen ja lemmikistä luopumiseen. Samalla se on Jyrkisen lämmin ja koskettava kertomus omasta kasvusta koiran omistajuuteen ja lopulta rakkaan lemmikin raastavaan poismenoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme