Pirkanmaan ELY-keskus

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset voimaan Pirkanmaalla 28.10.2021 alkaen

Jaa

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin siirrytään Pirkanmaan maanteillä pääasiassa torstaina 28.10.2021 samaan aikaan kuin suurimassa osassa muutakin Suomea. Muutokset tehdään perjantaihin 29.10.2021 mennessä. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

Aiempien talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusjaksojen lisäksi Pirkanmaalle tulee tälle talvikaudelle yksi uusi talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusjakso. Valtatie 9:n uusi ohituskaistapari välillä Yliskyläntie (mt 3241) – Oritupa avattiin liikenteelle syyskuussa. Keskikaiteellisella ohituskaistaosuudella jätetään talvikaudeksi voimaan 100 km/h nopeusrajoitus.

Kuhmoinen siirtyi osaksi Pirkanmaata vuoden 2021 alussa. Kuhmoisissa valtatie 24:llä ei ole pysyviä 100 km/h nopeusrajoituksia.

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten periaatteet

Moottoriteillä korkein sallittu nopeus talvikaudella on 100 km/h ja valtaosalla muita maanteitä 80 km/h. Moottoriteiden ohella sellaisilla tiejaksoilla, joilla ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella, voi talvikauden nopeusrajoitus olla 100 km/h. Lisäksi sään, kelin ja liikennemäärän mukaan vaihtuvien nopeusrajoitusten jaksoilla voidaan hyvissä olosuhteissa näyttää 100 km/h nopeusrajoitusta.

Kantatie 58:lla Kangasalan päässä kesäajan 80 km/h nopeusrajoitus alennetaan talveksi 70 km:iin/h noin neljän kilometrin jaksolla. Jaksolla on jalankulku- ja pyöräilyväylä.

Alennetuilla nopeusrajoituksilla pienennetään sekä hirvieläinten että pimeiden ja liukkaiden kelien aiheuttamaa kohonnutta onnettomuusriskiä. Myös mahdollisten onnettomuuksien seuraukset ovat alemmilla nopeuksilla lievemmät. Ajonopeus tulee aina sovittaa vallitseviin olosuhteisiin.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liikenneturvallisuusasiantuntija
Roosamari Leppälä
Pirkanmaan ELY-keskus
Puhelin 0295 036 259

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Liikenteenharjoittaja vaihtuu bussilinjalla Huittinen-Sastamala-Nokia-Tampere, lisää tarjontaa Huittinen-Eura-Rauma-välille29.11.2021 13:08:45 EET | Tiedote

Bussilinjan Huittinen-Sastamala-Nokia-Tampere liikenteenharjoittaja vaihtuu vuoden 2022 alussa. Satakunnan Liikenne Oy voitti liikennettä koskevan ELY-keskusten kilpailutuksen ja aloittaa liikennöinnin 1.1.2022. Samassa kilpailutuksessa hankittiin vuoroja välille Huittinen-Eura-Rauma. Liikennettä ajetaan jatkossa Onnibus Flex -ilmeen autoilla ja tunnuksella F22. Molempien yhteysvälien lipputuotteisiin tulee myös muutoksia. Kummankin yhteysvälin yhtäaikaisella hankkimisella taataan matkustajille koronatilanteesta riippumaton ja vakaa joukkoliikennetarjonta sekä sujuvat matkaketjut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme