Pirkanmaan ELY-keskus

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin muutoksia Pirkanmaalla

Jaa

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin siirrytään Pirkanmaan maanteillä keskiviikosta 28.10. alkaen samaan aikaan kuin suurimassa osassa muutakin Suomea. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu. Viime vuosiin verrattuna Pirkanmaalla on tänä talvikautena edessä pari isompaa muutosta valtatie 3:lla ja 9:lla.

Urakoitsija vaihtaa liikennemerkin osoittamaan talvinopeutta.
Urakoitsija vaihtaa liikennemerkin osoittamaan talvinopeutta.

Valtatie 3:lle jätetään talvikaudeksi 100 km/h nopeusrajoitus keskikaiteellisilla ohituskaistaosuuksilla molempiin ajosuuntiin. Aiemmin 100 km/h nopeusrajoitus on säilytetty vain ohitussuunnassa. Kolmostiellä on myös ohituskaistaosuuksia, joissa ei ole keskikaidetta. Näillä osuuksilla nopeusrajoitus laskee molempiin ajosuuntiin totutusti 80 km/h:iin.

Valtatie 9:lle kiinteät nopeusrajoitusmerkit vaihtuvien sijaan  

Talvella 2020 valtatie 9 Tampere–Orivesi-välillä ollaan siirtymässä kiinteisiin nopeusrajoitusmerkkeihin nykyisten vaihtuvien nopeusrajoitusmerkkien käyttöiän tullessa elinkaarensa päähän. Osuudelle tulee sen myötä normaalit, ohjeiden mukaiset talvi- ja pimeän ajan kiinteät 80 km/h nopeusrajoitukset. Valkijärven keskikaiteellisella ohituskaistaosuudella on kuitenkin voimassa 100 km/h nopeusrajoitus molempiin ajosuuntiin. Kun vaihtuvien nopeusrajoitusten purkamisaikataulu talven edetessä täsmentyy, järjestelmästä vastaava ITM Finland tiedottaa asiasta tarkemmin.

Tuttuun tapaan muilla sään, kelin ja liikennemäärän mukaan vaihtuvilla nopeusrajoitusten jaksoilla voi-daan hyvissä olosuhteissa näyttää 100 km/h rajoitusta. Kantatie 58:lla Kangasalan päässä kesäajan 80 km/h nopeusrajoitus alennetaan talveksi 70 km/h:iin noin 4 kilometrin jaksolla.

Alennetuilla nopeusrajoituksilla pyritään pienentämään sekä hirvieläinten että pimeiden ja liukkaiden kelien aiheuttamaa kohonnutta onnettomuusriskiä. Myös mahdollisten onnettomuuksien seuraukset ovat alemmilla nopeuksilla lievemmät.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan ELY-keskus
Liikenneturvallisuusasiantuntija
Leena-Maria Mäntylä
Puhelin 0295 036 317

ITM Finland
Viestintäpäällikkö
Outi Huhtala
Puhelin 050 571 6299

Kuvat

Urakoitsija vaihtaa liikennemerkin osoittamaan talvinopeutta.
Urakoitsija vaihtaa liikennemerkin osoittamaan talvinopeutta.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme