Viestintätoimisto Manifesto Oy

Talvikeli heikentää jätepisteiden turvallisuutta – 8 vinkkiä turvallisempaan jätepisteeseen

Jaa
Liukkaat pinnat, kinostuva lumi ja pimeys ovat kolmikko, joka tekee jäteautonkuljettajien työympäristöstä talvisin tavallista riskialttiimman. Työtapaturmia ja onnettomuuksia pystytään taklaamaan pitämällä jätepisteet ja reitit hyvässä kunnossa. Jäteautonkuljettajalle turvallinen jätepiste on turvallinen myös asukkaalle ja jätepisteen käyttäjälle itselleen.

Etenkin talvisin vaihteleva sää saattaa tuoda mutkia jäteautonkuljettajien matkaan.

- Talvi ei ole koskaan helppo vuodenaika etenkään, jos lunta tulee kertarysäyksellä kymmeniä senttejä, kuten tämän talven alussa. Silloin myöskään yleisten alueiden ja katujen talvikunnossapito ei aina pysy perässä ja edesauta turvallista työntekoa. Myös liukkaus ja nollan molemmin puolin sahaava sää lisäävät haastekerrointa jätekuljettajan työhön talvella, sanoo Lassila & Tikanojan työturvallisuuspäällikkö Tommi Kajander.

Töissä sattuvien tapaturmien kohdalla painopiste on tammi-maaliskuussa. L&T:n jäteautonkuljettajille on sattunut töissä muun muassa liukastumisia, kompastumisia, nyrjähdyksiä ja ruhjeita. Suurin osa niistä johtaa vähintään päivän mittaiseen poissaoloon töistä.

Miten tapaturmia sitten voidaan ennaltaehkäistä?

- Meillä jäteautonkuljettajat käyttävät työssään monipuolisesti turvavarusteita: huomiotakkeja ja -housuja, turvakenkiä ja liukkaalla kelillä nastakenkiä tai liukuesteitä, suojalaseja sekä tarvittaessa myös kuulosuojaimia, Kajander kertoo.

Myös kiinteistöjen omistajat ja asukkaat voivat osaltaan vaikuttaa jätepisteen ja kuljettajan turvallisuuteen esimerkiksi liukkaudentorjunnalla sekä pitämällä kulkureitit esteettöminä. Kun jätepiste on turvallinen kuljettajalle, se on sitä myös asukkaille ja jätepisteen käyttäjille.

Näin pidät jätepisteen turvallisena talvikeleissä:

1. Liukkaalla kelillä hiekoita reitti jätepisteelle.

2. Kolaa riittävän leveä (vähintään jäteastian levyinen) kulkureitti jäteautolta jätepisteelle.

3. Älä kasaa lunta tms. tilaan, jossa jäteauton pitäisi mahtua pysähtymään.

4. Huolehdi siitä, että jätehuoneen lattia ei ole liukas märkänä tai lumisenakaan. Esimerkiksi pitopinnoite tai tukeva kumimatto auttaa tässä.

5. Korkeat kynnykset tai portaat hankaloittavat jäteastioiden kuljettamista. Riittävän loiva, pitävä ja kestävä luiska tekee jäteastioiden tyhjennyksestä helpomman.

6. Huolehdi riittävästä ja toimivasta valaistuksesta.

7. Pidä jätetilojen ovenkahvat ja aukipitolaitteet kunnossa.

8. Tee riittävästi tilaa jätehuoneeseen: kuljettajan pitää mahtua hakemaan jäteastiat.
Lisätietoja:

L&T:n viestintä

050 543 2715

viestinta@lassila-tikanoja.fi

lt.fi/pienestakiinni

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Viestintätoimisto Manifesto Oy
Viestintätoimisto Manifesto Oy
Salomonkatu 17 B (Autotalo, 12. krs)
00100 Helsinki

https://www.manifesto.fi

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka tekee kiertotaloudesta totta. Yhdessä asiakkaidemme kanssa pidämme materiaalit ja kiinteistöt mahdollisimman pitkään tuottavassa käytössä sekä tehostamme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Näin toimien luomme enemmän arvoa kiertotaloudella sekä asiakkaillemme, henkilöstöllemme että yhteiskunnalle laajemmin. Kun onnistumme tässä, myös omistajillemme tuotettu arvo kasvaa. Tavoitteenamme on jatkuvasti kasvattaa toimintamme hiilikädenjälkeä eli positiivista ilmastovaikutusta. Sosiaalista vastuuta kannamme muun muassa huolehtimalla oman henkilöstön työkyvystä sekä tarjoamalla töitä myös niille, joiden on vaikea työllistyä. L&T toimii Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli 812,5 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 171 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Virta Financial Timesin Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten joukossa 4. kerran peräkkäin – Tech Tourin arvioimana yksi seuraavista teknologiajäteistä6.3.2023 15:41:49 EET | Tiedote

Suomalainen sähköautojen latauspalveluyritys Virta (Liikennevirta) ylsi Financial Timesin FT 1000 -listalla Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten joukkoon neljättä kertaa peräkkäin. Vuosittainen, nyt seitsemättä kertaa ilmestyvä raportti julkaistiin 1. maaliskuuta. Tutkimusyhtiö Statistan kanssa laaditussa rankingissa listataan eurooppalaiset yritykset, jotka saavuttivat liikevaihdon korkeimman vuotuisen kasvuvauhdin vuosien 2018 ja 2021 välillä. Virta oli Euroopan nopeimmin kasvava yritys, joka tarjoaa alustoja sähköautojen lataamiseen. Huomionarvoista on, että Virta kuuluu niihin harvinaisiin 65 yritykseen, jotka ovat päässeet FT 1000 -listalle neljä kertaa peräkkäin. Vuosina 2015–2022 Virran CAGR on ollut 90 %. Virran kasvu jatkui viime vuonna vahvana ja yhtiö saavutti alustavien tilintarkastamattomien tilinpäätöstietojen mukaan 112 %:n vuotuisen liikevaihdon kasvun. FT 1000:n lisäksi Virta pääsi 22. helmikuuta julkaistulle Tech Tour Growth50-listalle. Kahdeksannessa vuosittaisessa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme