If Vakuutus

Talvilomalla ulkomaille? Näin Ifin matkavakuutus auttaa, jos karanteeni yllättää matkalla

Jaa

Moni suomalaisperhe suuntaa koulujen talvilomaviikoilla ulkomaille ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Ifin asiakaspalveluun tulee tällä hetkellä paljon yhteydenottoja liittyen matkustamiseen ja koronaan. Matkaa suunnittelevia arveluttaa esimerkiksi se, että auttaako matkavakuutus, jos ulkomailla joutuu yllättäen karanteeniin.

– Tilanne, jossa matkustaja joutuu jäämään ulkomaille korona-altistumisen takia, voi olla todella hankala ja tulla kalliiksi. On ymmärrettävää, että se mietityttää etukäteen, toteaa Ifin korvausasiantuntija Anne Koivisto.

Tästä syystä If on lisännyt jatkuvaan matkavakuutukseen karanteeniturvan. Jos vakuutettu joutuu ulkomailla korona-altistumisen johdosta karanteeniin, hänelle korvataan siitä aiheutuneita ylimääräisiä ja välttämättömiä matka- ja majoituskuluja.

– Ulkomaille matkustaminen lisääntyy taas pikkuhiljaa, mutta siihen liittyy edelleen paljon epävarmuutta. Tällä lisäturvalla haluamme vähentää asiakkaidemme huolta, kertoo Ifin matkavakuutuksista vastaava tuotepäällikkö Jukka Heinämäki.

Ainutlaatuista turvaa matkustajille Euroopassa

Karanteeniturva on ainutlaatuinen Suomessa ja kuuluu automaattisesti Ifin uusiin sekä vanhoihin jatkuviin matkavakuutuksiin. Etu on voimassa vuoden loppuun asti EU:ssa, Schengen-maissa ja Isossa-Britanniassa.

Turvasta korvataan kuluja 1 000 euroon asti.

– Alkuvuonna yksi asiakkaamme oli määrätty matkalla karanteeniin kyseisen maan viranomaisten toimesta. Hän ei onneksi sairastunut, mutta kuluja tuli hotellivarauksen jatkamisesta ja lentolippujen siirtämisestä. Nämä korvattiin hänelle karanteeniturvasta, kertoo Koivisto.

Jos vakuutettu sairastuu koronaan matkalla, If korvaa sairastumisesta syntyvät kulut samalla tavalla kuin muistakin sairauksista.

Jatkuvasta matkavakuutuksesta turvaa myös kotimaan reissuilla

Ifin jatkuvaan matkavakuutukseen kuuluu automaattisesti myös peruutusturva, joka koskee sekä ulkomaan että kotimaan matkoja. Peruutusturvasta korvataan etukäteen maksettuja kuluja, jos matka peruuntuu oman tai lähiomaisen sairastumisen takia.

– Jos esimerkiksi Lapin reissu peruuntuu sairastumisen vuoksi, korvataan vakuutuksesta paitsi matkaliput ja majoitukset myös etukäteen maksetut palvelut tai liput tapahtumiin. Kuluja korvataan 5 000 euroon saakka, kommentoi Heinämäki.

Jatkuvaan matkavakuutukseen saa kotimaanmatkoille myös maksullisen lisäturvan, josta korvataan matkatapaturmien ja -sairauksien aiheuttamia hoitokuluja.

Lisätietoja:

Ajankohtaista tietoa Ifin vakuutuksista ja koronasta

Lue lisää Ifin matkavakuutuksesta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Keilasatama 2
02150 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme