Software Finland ry

”Tämä nainen on rakentanut urapolun sadoille naisille” – Mimmit koodaa -palkinto 2023 Ursula Koskelle

Jaa
Mimmit koodaa -palkinnon 2023 on voittanut Ursula Koski IT-alalle pyrkivien naisten osaamisen edistämiseksi tehdystä työstä. “On ollut ilo nähdä, miten yksittäisen henkilön liikkeellepaneva voima voi muuttaa ihmisten elämiä. Ursulan ja hänen mukanaan tuomansa tiimin panostus konkreettisten taitojen lisäämiseksi yhteisömme naisten keskuudessa ei ole jäänyt huomaamatta”, kiittää Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi.
Ursula Koski (oik.) sai Mimmit koodaa -palkinnon 2023 viime vuoden voittajalta Susanna Kyllöseltä. Kuva: Software Finland ry
Ursula Koski (oik.) sai Mimmit koodaa -palkinnon 2023 viime vuoden voittajalta Susanna Kyllöseltä. Kuva: Software Finland ry

Lehdistötiedote 21.4.2023

Yli 10 000 henkeä tavoittava Mimmit koodaa -ohjelma on jakanut järjestyksessä kolmannen Mimmit koodaa -tunnustuksensa. Palkitsemisen foorumi oli jälleen jo vakiintuneen paikkansa lunastanut yli 1000 henkeä tavoittava virtuaalitapahtuma.

Viime vuonna palkinnon voittanut Susanna Kyllönen lausui tämän vuoden voittajalle painavat perustelut ja terveiset yhteisöltä.

Ursula Koski on pitkään ja määrätietoisesti edistänyt IT-alalle pyrkivien naisten konkreettista osaamista tarjoamalla tiiminsä kanssa lukuisia workshoppeja, sertifiointiin tähtääviä kouluttavia sisältöjä sekä henkilökohtaista tukea ja kannustusta. Ursula on yhteisössämme rakastettu ja arvostettu jäsen, josta on vain lämpimiä sanoja sanottavana – tämä nainen on rakentanut urapolun sadoille naisille”, luonnehtii Kyllönen. 

”Kiitos kaikille. On joskus jopa sanaton olo siitä, että löytää oikeat sanat, miten merkittävää on kuulua johonkin, olla osa jotain ja rakentaa yhdessä. Mimmit koodaa -yhteisö on mahdollistanut sen. Olen viime vuosina päässyt kokemaan jotain täysin uutta. Olen päässyt oppimaan mitä sanonta, ’minä olen, koska me olemme’ merkitsee. Mitä merkitsee tehdä työtä tiimissä, työpaikalla ihmisten kanssa, jotka näkevät saman muutoksen mahdollisuuden. Tiimi, joka haluaa tehdä työtä yhteisen hyvän eteen”, kiittää Koski.

Jo pitkään Mimmit koodaa -ohjelmassa ahertanut Koski on tuonut useita yrityksiä mukaan yhteistyöhön. Viimeisin näistä on Amazon Web Services, joka on ollut tarjoamassa yhteisön jäsenille erilaisia AWS-sertifiointeja. Software Finland ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha näkeekin AWS-yhteistyön tuloksissa valtavan potentiaalin koko ohjelmistoalalle.

”Jos muutkin yritykset tarjoaisivat konkreettisen pätevyyden tuottavia koulutusohjelmia, kansallisen osaamisvajeen vaatimaa kohtaantoa voisi nopeuttaa ja ratkaista ketterämmin. Tämä on täysin mahdollista, jos yrityksillä vain on halua. On myös aika lopettaa sukupuolistereotypioiden ylläpitäminen yhteiskunnassamme ja mahdollistaa naisten tulo teknologia-aloille”, lataa Roiha.

Palkinnolla ja kunniamaininnoilla Software Finland sekä Mimmit koodaa -ohjelma haluavat luoda uusia esikuvia ja kiittää muiden hyväksi tehdystä arvokkaasta työstä. Naisten kasvavasta ohjelmisto-osaamisesta hyötyvät teknologiayritysten lisäksi kaikki muutkin toimialat. 

Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi jakoi samassa tapahtumassa erityisen kunniamaininnan Outi Väättäselle. Kunniamaininta haluttiin antaa henkilölle, jota ei ole nähty Mimmit koodaa -lavoilla, mutta joka kulisseissa työskentelee herkeämättä. Väättänen on tuottanut oppikokonaisuuksia ja tapahtumia Mimmit koodaa -yhteisölle ja kannustanut omassa yrityksessään muita mukaan toimintaan mukaan, omia voimiaan säästelemättä.

“Outi on jo vuosia ollut mahdollistamassa toimintaa ja siksi haluamme nostaa hänet Ursulan kanssa tänä keväänä esiin. On niin paljon vapaaehtoisia, joita haluaisimme kiittää. Outi on pitkäaikaisimpia kumppaneitamme, joita ilman emme pärjäisi”, Köpsi kiittää herkistyneenä. 

Mimmit koodaa -ohjelman toiminta ja tapahtumat murtavat aktiivisesti myyttiä, että koodaaminen ja muut ohjelmistokehitykseen liittyvät työt olisivat vain miehille ja matemaattisesti lahjakkaille.

Ohjelman pitkäaikaisena tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta. Mimmit koodaa on voittanut mm. Euroopan unionin tasa-arvopalkinnon ja ohjelma tavoittaa jo yli 10.000 henkeä. Ohjelmaa johtaa Software Finland ry (ent. Ohjelmisto- ja e-business ry).

Avainsanat

Kuvat

Ursula Koski (oik.) sai Mimmit koodaa -palkinnon 2023 viime vuoden voittajalta Susanna Kyllöseltä. Kuva: Software Finland ry
Ursula Koski (oik.) sai Mimmit koodaa -palkinnon 2023 viime vuoden voittajalta Susanna Kyllöseltä. Kuva: Software Finland ry
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Software Finland ry
Software Finland ry
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://softwarefinland.fi

Software Finland ry on vuonna 1993 perustettu ainutlaatuinen yritysjohdon yhteisö ja ohjelmistoalan vaikuttaja. Toimintamme tärkein tavoite on jäsenyritystemme ja koko ohjelmistoalan kukoistus. Suomessa nimittäin tehdään huippulaadukasta ja kansainvälisesti kilpailukykyistä softaa, ja me uskomme, että sen avulla ratkaistaan maailman isotkin ongelmat. Mukana alaa koskevaan päätöksentekoon vaikuttamassa, tutkimusta ja koulutusta tukemassa sekä liiketoimintaansa kehittämässä on yli 600 softayritystä Suomesta. Software Finland ry tunnettiin vuoden 2023 alkuun asti nimellä Ohjelmisto- ja e-business ry ja vuoteen 2018 nimellä Ohjelmistoyrittäjät ry.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Software Finland ry

”Inhouse-hankinnat kyseenalaistava KKV-päätös erittäin tervetullut”: Yli 90 % softafirmoista haluaa myydä suoraan julkisasiakkaille29.5.2023 09:00:40 EEST | Tiedote

Ohjelmistoyritykset näkevät julkisyhteisöjen omistamat inhouse-yhtiöt enimmäkseen ”pakollisena pahana”, kertoo ohjelmistoalan kattojärjestön Software Finland ry:n uunituore Sykemittari-tutkimus. ”Viesti ohjelmistoyrityksiltä ei voisi olla selvempi: 91% tekisi mieluiten kauppaa suoraan julkisasiakkaiden kanssa. Kilpailu- ja kuluttajaviraston inhouse-hankinnat kyseenalaistava päätös on erittäin tervetullut ja ainakin satojen miljoonien mahdollisuus”, iloitsee Software Finlandin toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

”Iskun paikka Suomelle”, arvioi K3:n Romakkaniemi: Ohjelmistoalan uusi nimi ”Software Finland” kertoo uudesta panostuksesta vientiin24.3.2023 09:15:00 EET | Tiedote

Ohjelmistoalan tärkein äänenkannattaja, Ohjelmisto- ja e-business ry on valinnut itselleen uuden nimen ”Software Finland ry” edistämään alan vientiä. ”Yritystemme huipputason osaaminen, luotettavuus ja vastuullisuus ovat jo vientivaltteja. Tässä on iskun paikka Suomelle”, arvioi Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. ”Vienti on meille prioriteetti ja odotamme innolla entistä laajempaa kansallista yhteistyötä viennin edistämiseksi”, ennakoi Software Finlandin hallituksen puheenjohtaja Pekka Walkama.

Paremmat työllistymismahdollisuudet jo 100 koodarinaiselle – kiitos Mimmit koodaa -ohjelman ja Amazon Web Servicesin (AWS) yhteistyön15.3.2023 12:05:58 EET | Tiedote

Mimmit koodaa tuottaa yhä konkreettisempia hyötyjä. Jo 100 naista on suorittanut ohjelman kautta AWS Cloud Practitioner -sertifikaatin. Mimmit koodaa -ohjelman ja Amazon Web Servicesin yhteistyössä yhteisölle maksutta tarjoama pilvikoulutus pyrkii korjaamaan ohjelmistoalan sukupuolittuneisuutta sekä vastaamaan osaajapulaan.

”Ohjelmistoalalle erityisen lupaavaa, että palkkatoiveet ovat realistisia” – Juniorirekryssä ennätykselliset lähes 1200 osallistujaa, 75 % naisia14.2.2023 12:10:27 EET | Tiedote

Ohjelmistoalan paraikaa järjestämä Juniorirekry-tapahtuma on murskannut aiemman ennätyksen osallistujamäärällään. ”1200 osallistujaa, joista 900 on naisia kertoo siitä, miten kova imu alallamme on. Ja junnuille todella on tilausta”, iloitsee Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. ”Merkillepantavaa on, että ohjelmistoalalle hakevien työntekijöiden palkkatoiveet osuvat todella hyvin kohdalleen”, kertoo osallistujille tehdyn kyselyn analysoinut rekrytointiekspertti Anna Alppinen Academic Work’istä.

”Junioreille on nyt kova kysyntä” – Talouden möröt eivät estä huimaa kasvua ohjelmistoalalla, yli puolet yrityksistä palkkaamassa junioreja21.12.2022 00:01:00 EET | Tiedote

Ohjelmistoala jatkaa nopeaa kasvuaan, vaikka muilla aloilla näkymät synkistyvät. ”Yli 80 % yrityksistä on kasvussa ja mikä parasta, töitä on hyvin tarjolla myös softan parissa uraansa aloitteleville”, kiteyttää Rasmus Roiha, Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja. ”Uunituore Sykemittari-tutkimuksemme kertoo taas kerran, että ohjelmistoyritykset sopeutuvat nopeisiinkin muutoksiin, jotka muilla toimialoilla vaikuttavat ylivoimaisilta”, analysoi Roiha Sykemittarin tuloksia. SaaS-yritykset kuten Visma ovat erityisessä vauhdissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme