Alko Oy

Tämäkin vappu on kupliva ja kuohuva

Jaa
Alkon myynti kaksinkertaistuu vappuna, kun kuohuviinin ja samppanjan kevätsesonki poksahtaa liikkeelle.

Vappuviikolla Alkoissa käy kuhina, kun myymälöissä asioi arviolta yli 1,7 miljoonaa asiakasta. Normaalina vastaavana ajankohtana myymälöissä käy noin miljoona asiakasta.

Vappu on vuoden suurimpia kuohuviinisesonkeja ja Alkosta ostetaan vappuviikolla arviolta 460 000 litraa kuohuviiniä. Tämä tarkoittaa noin 613 000 pullollista. Prosentuaalisesti kuohuviinin myynti kasvaa 430 prosenttia vastaavaan juhlattomaan jaksoon verrattuna.

Vuonna 2015 kuohuviinin myynti oli kokonaisuudessaan 5,2 miljoonaa litraa ja huhtikuussa kuohuviinejä myytiin yli 0,7 miljoonaa litraa, joten vapun vaikutus koko vuoden kuohuviinimyyntiin on merkittävä.

Myös samppanjaa myydään reippaasti normaalia juhlatonta jaksoa enemmän. Samppanjan myynnin arvioidaan kasvavan noin 270 prosenttia. Vappuviikolla myydään arviolta 25 000 litraa samppanjaa.

Alkon valikoimassa on 272 samppanjaa ja 275 kuohuviiniä. Alkoholittomia kuohuvia valikoimassa on 15.

Kaiken kaikkiaan Alkon myynti kasvaa noin 90 prosentilla vapun alla. Vapun vaikutusta myyntiin on arvioitu edellisvuoden myyntilukujen perusteella.

Kuplat sopivat juhlapöytään

Kuohuviinit ja samppanjat ovat ruokapöydän moniottelijoita, jotka maistuvat suolaisen ja makean kanssa.

”Kuohuviineistä ja eritoten samppanjoista löytyy runsaita makumaailmoita, joita voi hyvin yhdistellä erilaisiin noutopöytiin”, kertoo Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna.

Rotevammat sakkakypsytetyt kuohuviinit ja samppanjat sisältävät briossimaisia aromeita ja sopivat jopa kevyille liharuoille. Sakkakypsytys on perinteinen kuohuviinin valmistustapa, joka tuo esimerkiksi samppanjalle sille ominaisen vivahteikkaan paahteisen maun.

Samppanjoiden lisäksi esimerkiksi ranskalaiset cremantit, italialaiset franciacortat, ja espanjalaiset cavat valmistetaan perinteisellä menetelmällä, samoin monet arvokkaammat Uuden maailman kuohuviinit.

Kevyemmät kuohuvat kuten saksalaiset sektit ja italialaiset proseccot taas sisältävät paljon hedelmäisiä aromeita ja tuovat hennolla otteellaan ruokapöytään raikkautta ja keveyttä. Esimerkiksi salaatit, kasvisruoat ja vähärasvaiset kalat soveltuvat hyvin proseccon kanssa nautittaviksi.

Yhteyshenkilöt

tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna, 020 711 5107
viestintäasiantuntija Ilari Ceder, 020 711 5449

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye